Top 10 zieligste films ooit gemaakt

Top 10 zieligste films ooit gemaakt

  ( 0 )

In deze Top 10 hebben we de zieligste films ooit samengesteld. Ben jij een liefhebber van drama films? Check dan zeker de films in deze lijst. De lijst bestaat uit de zieligste films die ooit zijn gemaakt. De meeste films in deze lijst zijn echte tranentrekkers. Van het dramatische Titanic tot de openingscène van animatiefilm Up. Wat vind jij de meest droevige film ooit gemaakt? Deel het met onze lezers onderaan de pagina.

10. My Sister’s Keeper

De meest zielige film van de afgelopen jaren is zonder twijfel ‘My Sister’s Keeper’. De film gaat over een gezin met twee zusjes. Een van de zusjes heeft een ernstige vorm van kanker en moet voortdurend vervelende operaties ondergaan. Er zijn ook veel transplantaties nodig van weefsel waardoor het jongste meisje ook continu geopereerd moet worden. De film is een snijdend drama over de ziekte kanker en de dood.

9. UP

De animatiefilm Up is een van de beste films van Pixar. Vooral de eerste scène waarbij het leven van twee mensen verteld wordt is zeer aangrijpend. Kranten schreven tijdens de openingsweek van UP over bioscoopzalen vol huilende kinderen. De film is erg zielig maar daarnaast bevat de film ook veel humor en prachtige animaties. UP blijft een familiefilm en is een echte aanrader.

8. The Notebook

The Notebook is een van de meest romantische films ooit gemaakt. De film gaat over het turbulente liefdesleven van Noah Calhoun en Allison Hamilton. The Notebook is een echte tranentrekker, wil je een avondje snotteren en romantiek? Bekijk dan The Notebook.

7. Forrest Gump

Forrest Gump is een fantastische film met droevige maar ook hele mooie scènes. De film heeft meerdere Oscar’s gewonnen en is een must see.

6. Hachi: A Dog’s Tale

Hachi: A Dog’s Tale is een film gebaseerd op een waargebeurde verhaal. Het baasje van de hond Hachi overlijdt. De hond kan echter geen afscheid nemen van zijn baas en blijft zijn leven lang op hem wachten. In Japan is Hachi een grote legende, er is zelfs een standbeeld van de hond gemaakt.

5. Marley and Me

4. The Boy in the Striped Pajamas

The Boy in the Striped Pajamas is een dramafilm die zich afspeelt in de tweede wereldoorlog. Een Duits gezin verhuist naar de omgeving van het concentratiekamp Auschwitz. De vader van het gezin wordt kampcommandant en heeft de leiding over het vermoorden van duizenden joden. De film gaat vooral over het zoontje van de man die bevriend raakt met een joods jongetje die gevangen zit in het vernietigingskamp.

3. Schindler’s List

Schindler’s List is al in veel Top 10 lijstjes terug te vinden. De film staat onder andere in de 10 beste oorlogfilms en beste Stieven Spielberg films. De film gaat over de heldendaad van fabrikant Schindler. Hij redt meer dan duizend joden van de concentratiekampen.

2. The Green Mile

The Green Mile is een zielige film over de vervolging en ter dood veroordeling van een negroïde man. Deze aangrijpende film is uitgebracht in de jaren 90 maar is absoluut het kijken waard.

1. Titanic

De Titanic is een van de zieligste films ooit. De film gaat over Jack Dawson (Leonardo DiCaprio). Per toeval belandt hij op de Titanic, een van de grootste schepen gebouwd in de vorige eeuw. Hij ontmoet Rose, een vrouw van adel die de overtocht naar Amerika maakt met haar moeder en verloofde. Al snel ontstaat er een relatie tussen Jack en Rose. Helaas breekt het noodlot uit en raakt de Titanic een ijsberg.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *