Top 10 Vodka Mixen

Top 10 Vodka Mixen

  ( 0 )

Vodka is een van de meest populaire sterke dranken in Nederland. Vodka komt oorspronkelijk uit Rusland en is een destillaat van graan. Je kan Vodka puur drinken of gebruiken om te mixen in cocktails of met frisdrank. Vodka is de perfecte drank om te gebruiken in mixen omdat de smaak erg neutraal is. Doordat Vodka veel alcohol bevat maar een weinig uitgesproken smaak heeft kan je behoorlijk dronken worden van Vodka. Veel mensen mixen Vodka waardoor ze soms niet door hebben dat ze teveel drinken. Let dus goed op anders heb je de volgende dag een flinke kater!

10. Vodka Party Shot

vodka_shotjesDeze shot ziet er geweldig uit op een feestje vanwege het kleurverloop. Deze Vodka shot bestaat uit Vodka, 7up, Blue Curacao (likeur) en grenadine. Kies voor deze shot een neutrale vodka, bijvoorbeeld één van deze populaire vodka merken. Pak een groot shotglas of whiskeyglas en vul met grenadine, voeg langzaam (met een lepel tegen het glas) de 7up en Vodka toe. Vervolgens moet je met de lepel een laagje Blue Curacao toevoegen zodat er een gaaf kleurverloop ontstaat.

9. Chocoladecake (Vodka Shot)

Voor de liefhebbers van sterke Vodka mixen hebben we een erg lekker shotje aan onze lijst toegevoegd. Dit shotje bestaat uit 2cl witte Vodka en 2cl Frangelico (hazelnoot likeur). Frangelico is verkrijgbaar bij elke slijter en is daarnaast prima puur te drinken. Mix de Frangelico en Vodka in een shaker, schenk in een shotglas en drink in een keer op. Serveer samen met een partje citroen waar je direct na de shot in kan bijten zoals bij Tequila. Dit geeft een extra dimensie aan deze Vodka mix.

8. Vodka & Verse Jus

Vodka en verse Jus d’orange is een populaire mix in de zomer. Mensen bestellen deze Vodka mix vaak op vakantie. Je ziet deze vodka mix dan ook vaak bij strandtentjes en aan het zwembad. Verse jus is sowieso erg lekker maar met een goede shot Vodka is dit drankje nog lekkerder. Deze mix met sinaasappelsap wordt in cocktailbarren ook wel Screwdriver genoemd.

7. Vodka Appelsap

Deze mix lijkt op een Vodka RedBull maar is vele malen goedkoper en bevat daarnaast geen cafeïne. Zet de appelsap en Vodka koud voor een goede Vodka mix. Vul een glas met 3 cl Vodka en vul dit aan met 9 cl appelsap. Je kan eventueel ijsblokjes toevoegen om je Vodka mix lekker koud te maken. Hoe kouder de Vodka hoe minder sterk deze smaakt.

6. Vodka Frisdrank

Vodka is prima te mixen met diverse soorten frisdrank. Dit is erg makkelijk vooral wanneer je een feestje organiseert en niet alleen bier en wijn wilt aanbieden. Vodka is te mixen met de meeste frisdranken. Onderstaande mixen zijn een voorbeeld en zijn erg lekker:
* Vodka & Seven-up
* Vodka & Bessensap
* Vodka & Fanta
* Vodka & Cola
* Vodka & Tonic & Citroen

5. Scroppino

Voor een feestje of diner is een Scroppino een perfecte Vodka mix. Deze mix bestaat uit bruisende wijn zoals Champagne, Prosecco of Cava en een bolletje citroensorbet ijs. Serveer de mix in een champagneglas, dit ziet er erg stijlvol uit zeker met alle bubbels en het schuim van het sorbet ijs.

4. Moscow Mule

vodka_cocktailDe Moscow Mule lijkt een beetje op de Mojito (cocktail met rum). Echter is de Moscow Mule gemaakt met Vodka in plaats van Rum. De Moscow Mule bestaat uit vodka, limoen, munt en ginger ale. Ginger Ale is een frisdrank gemaakt van gember en dat geeft deze Vodka mix een pittige smaak. Daarnaast zorgen de limoenpartjes en munt voor een fris drankje.

3. Cosmopolitan (Vodka Cocktail)

De Cosmopolitan is de meest populaire cocktail met Vodka ter wereld. Deze cocktail vind je standaard in een cocktailbar en wordt ook vaak besteld. De Cosmopolitan bevat vodka, triple sec (cointreau), limoen en cranberrysap. Onderstaande video legt uit hoe je zelf gemakkelijk een Cosmopolitan kan maken.

2. Puur

Vodka is prima om puur te drinken. Pak een shotglas en leg je fles Vodka in de vriezer. De Vodka kan niet bevriezen omdat het alcoholgehalte erg hoog is. Let wel op dat sommige flavoured Vodka’s minder sterk zijn en wel kunnen bevriezen. Schenk de Vodka in een shotglas, je kan er eventueel wat citroensap bij doen om de shot iets meer smaak te geven. Drink de Vodka (3cl) in een keer op.

1. Vodka RedBull

Een van de meest populaire Vodka mixen is de Vodka RedBull (of Vodka Energiedrink). Deze mix is zeer makkelijk te maken met 1 deel Vodka en 4 delen RedBull, sterker kan natuurlijk ook. RedBull is de perfecte drank om te mixen met Vodka. De RedBull bevat daarnaast ook nog eens veel cafeïne wat vermoeidheid tegengaat.
Geen zin in Vodka maar wel een feestje? Huur dan ook eens een biertapje!

Er zijn 37 reacties op dit artikel
 1. Helleke at 3:49 pm

  Wodka – Monster (groen of geel) Echt zo lekker! Je kets zo een halve fles weg en volgende ochtend nergens last van. Je slaapt alleen een beetje slecht vanwege de Monster 😉

 2. sylvana at 5:51 pm

  hoi mensen niet normaal het is al duur en ook nog de percentage me benede het is nu maar 5 procent alcohol eerst was het 7 procent alcohol raar en waarom

 3. ik wil slaape at 8:17 pm

  ja ik keek in de koelkast en vroeg me af waar ik vodka mee kon mengen nouw nu weet ik het vodka fanta goed voor de nacht rust

 4. Mike at 9:38 pm

  Jongens! Kennen jullie caipiroska? Dat is hetzelfde als een caipirinha, maar dan vervangen je de rum door wodka. Klein beetje Sprite erbij

 5. ikke at 11:45 pm

  Hoe maak ik een lekker speciaal mix drankje met de basis van Hugo Blue samen met Monster Energy Drink en Likeur 43 is hier ook een recept voor te vinden is de vraag of iemand me kan helpen ?

  Bedankt voor jullie reactie terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.