Top 10 Universitaire Studies met Beste Inkomen

Top 10 Universitaire Studies met Beste Inkomen

  ( 0 )

Eerder schreven wij al een top 10 over de HBO studies met de hoogste inkomens. Met welke universitaire opleiding krijg je na het afronden van je studie het beste startsalaris? Daar geeft dit top 10 lijstje antwoord op. Uiteraard kan het startsalaris altijd afwijken in speciale gevallen maar in deze top 10 hebben wij gekeken naar het gemiddeld inkomen wat een universitair geschoold persoon na 5 jaar gemiddeld verdient (netto maandsalaris). 

10. Informatiekunde

Als je informatiekunde hebt gestudeerd snap je de taal van de programmeur en het zakenleven. Je kan technische toepassingen ontwikkelen en een leidinggevende rol aannemen. Het gemiddeld salaris na 5 jaar is €2625 netto.

9. Informatica

De computer heeft de afgelopen 20 jaar de wereld doen veranderen. Als informaticastudent kan je apps bouwen en snap je de taal van een computer. Bedrijven zijn vooral geïnteresseerd in studenten die programmeertaal zoals Java kunnen toepassen. Het gemiddelde netto salaris is na 5 jaar €2700,- Over een baan zoeken hoef je je ook weinig zorgen te maken.

8. Diergeneeskunde

Als je een huisdier hebt weet je dat de rekening bij de dierenarts niet goedkoop is. Na het afronden van je studie diergeneeskunde kan je je eigen praktijk beginnen of bij een bestaande dierenarts gaan werken. Een dierenarts verdient 5 jaar na het behalen van zijn master €2750 netto.

7. Technisch bedrijfskunde

Met technische bedrijfskunde kan je bedrijfskunde benaderen vanuit de wiskunde. De studie is erg zwaar en is voor veel mensen te lastig. Ben je goed in wiskunde en ingewikkelde algoritmes dan verdien je als afgestudeerde wo’er na 5 jaar €3200. Uiteraard zijn er ook personen die op managementfuncties terecht komen en veel meer gaan verdienen.

6. Farmacie

In de farmacie verdien je als scheikundige na 5 jaar gemiddeld €3250 netto per maand.

5. Fiscale economie

Fiscale economie richt zich meer op internationale belastingconstructies en economische staatsinrichting. Afgestudeerden komen vaak te werken in de consultancy business. Na 5 jaar verdien je gemiddeld €3350 netto.

4. Fiscaal recht

Weet jij alles over belastingconstructies en de fiscus? Dan verdien jij 5 jaar na het afonden van je master fiscaal recht gemiddeld €3600 netto per maand (bron).

3. Technische studies

Er is een groot tekort aan technisch hooggeschoold personeel. Nederland heeft veel technische bedrijven zoals Imtech en Philips. Deze bedrijven hebben een tekort aan werknemers vandaar dat de lonen in deze sector hoog zijn. Een afgestudeerde verdient hierdoor na 5 jaar €3800 netto.

2. Geneeskunde

Geneeskunde is een grote groep met verschillende medische beroepen. Afgestudeerden verdienen na 5 jaar gemiddeld €4100 netto per maand. Wel is de studie geneeskunde erg lang en duur. Studenten moeten eerst een tijd meelopen met een arts (coschappen) voordat zij daadwerkelijk zelf arts kunnen worden. Salarissen in de medische sector kunnen erg verschillen. Een chirurg kan tot wel €15.000 netto per maand verdienen. Dit is ongeveer het hoogst haalbare in de medische sector.

1. Tandarts

Als tandarts verdien je veel geld. De rekeningen die je als tandarts kan uitschrijven en de vergoeding vanuit zorgverzekeraars zijn hoog. Hierdoor verdient een tandarts 5 jaar na zijn studie gemiddeld € 4200 netto per maand. Hiermee is een tandarts gemiddeld het best verdienende beroep dat je met een universitaire studie kan worden. Wel kan je met sommige medische studies nog veel meer verdienen. Personen die doorstuderen tot kaakchirurg of een ander medisch vakgebied verdienen nog meer.

Hbo

Benieuwd met welke HBO studies je kans maakt op een goede baan? Bekijk dan ook de Top 10 beste inkomens na HBO studie.

Dit artikel is geschreven door Studeren kun je leren. Bezoek deze website voor handige studententips.

Er zijn 21 reacties op dit artikel
 1. Pieter at 2:50 pm

  Belachelijk lijstje. Je haalt hier beroepen waar mensen in loonverband werken en mensen met een eigen onderneming/praktijk door elkaar. Ik ken mensen met een mavo opleiding die 10k per maand binnen tuffen. Ik ken er ook die zich de pokken gestudeerd hebben en die niet verder komen dan 7k. En wat in kemelsnaam een rechtenstudie hier tussen doet. Dat is trouwens geen studie, dat is een tijdverdrijf voor incompetente beta studenten die net slim genoeg zijn om te weten hoe je op basis van een cijferreeks of het alfabet wat in een boek op moet zoeken.

  • Daan at 2:42 pm

   Pietertje,
   Na uw schrijven op 05/08/17 kan ik alleen vaststellen dat niet mijn, doch echter uw geheugen ernstige hiaten bevat.
   Ik denk dat we hier te maken hebben met iemand die studeren niet zo goed begrijpt.
   Uit onderzoek blijkt dat over heel de wereld rechten de moeilijkste studie is.
   Mensen zullen vast zeggen:en waar is natuur-wiskunde. Natuurkunde is een exacte wetenschap, dat wilt zeggen er is maar 1 antwoord juist (bij wiskunde ook).
   Bijna elk antwoord bij rechten is betwistbaar.
   Dus hopelijk zie je nu in dat jouw antwoord best wel belachelijk is.
   MVG,
   Daan

  • Bin-Laden at 11:30 am

   Pieter hierbij verzoek ik u om uw gedachten voor uzelf te houden want ik heb het gevoel dat uw opleiding niet de mogelijke IQ punten heeft verkregen om een normale reactie te geven op deze lijst

 2. Johanneke Gerritsen at 9:37 pm

  Klinkt heel jaloers en denigrerend. Waarom moet je zo reageren Pieter? Privaatrecht als voorbeeld is een enorm intensieve en preciese Wo studie. Echt heel terecht dat je dan ook goed verdient. Petje af als je dat succesvol hebt afgerond…..

 3. Gaat je niks aan at 11:40 pm

  Wel onzin lijst. Mensen die hun RA-titel in de accountancy hebben behaald (post master) verdienen al gauw na 5 jaar werkervaring minimaal 4k netto per maand. Tevens de pittigste economische opleiding. Daarentegen vind ik dat beta-opleidingen en mensen in de geneeskunde veel meer moeten verdienen. Dat zijn echt ziek slimme mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *