Top 10 vaatwasserhacks

Top 10 vaatwasserhacks

  ( 0 )

De vaatwasser is waarschijnlijk één van je beste vrienden in het huishouden. Het scheelt tijd en een hoop geruzie in de familie. Maar, naast de vaat zijn er nog een heleboel andere zaken die in de vaatwasser kunnen. Lees verder en ontdek wat je nog meer kunt met je afwasmachine.

10. Petten

Petten kunnen behoorlijk vies worden en zijn lastig schoon te maken. Wanneer je ze in de wasmachine wast veranderen ze namelijk volledig van vorm. Leg ze in het rek van je vaatwasser en ze zullen weer fris en schoon zijn!

9. Keukenspons

Uit onderzoek blijkt dat het oude vertrouwde keukensponsje maar liefst 200.000 keer viezer is dan een toiletbril! Het is dus nodig om ook de spons af en toe schoon te maken. Door hem in de vaatwasser de doen kan hij er weer tegenaan.

8. Schoenen & slippers

Je sneakers of flip-flops worden weer brandschoon als je ze een rondje in het vaatwasser programma laat meedraaien. Zorg wel dat je alleen waterproof schoenen in de vaatwasser plaatst en gebruik geen vaatwastabletten om verkleuring te voorkomen.

7. Kinderspeelgoed

Het speelgoed van kinderen ligt vaak op de grond of wordt in de mond gestopt. Het is daarom geen slecht idee het speelgoed af en toe in de afwasmachine te zetten.

6. Haarborstel

Je haarborstel wordt weer hoon dankzij de vaatwasser. Zorg wel dat hij niet rond kan gaan vliegen door de machine en haal alle achtergebleven haren uit de borstel.

5. Nep planten

Plastic plantjes en bloemen vangen ontzettend superveel stof en zijn lastig schoon te maken, maar niet in de vaatwasser!

4. Aardappelen

Koken voor een heleboel mensen? Aardappels worden razendsnel gewassen in de vaatwasser. Leg de aardappels in de lades en zet het spoelprogramma aan. Let op dat er ook geen glansspoelmiddel meer in de machine zit.

3. De roosters van de afzuigkap

De roosters in je afzuigkap zijn een vaak vergeten onderdeel tijdens het schoonmaken van de keuken. De roosters kunnen gewoon in de afwasmachine, dat scheelt weer boenen!

2. Opslagruimte

Het fijne aan een vaatwasser is dat wanneer de deur dicht gaat ook alle vuile vaat is verdwenen. Mocht je onverwacht bezoek krijgen is de vaatwasser de perfecte opslagplek voor alle rommel die je uit het zicht wilt hebben.

1. Koken met de vaatwasser

Dankzij de stoom van de vaatwasser kan je er bijvoorbeeld een zalmfilet in koken. De vaatwasser wordt niet warmer dan 70 °C, zodat de filet niet te gaar wordt. Wikkel de filet in folie en gebruik vooral geen vaatwasmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.