Top 10 Studeermuziek

Top 10 Studeermuziek

  ( 0 )

Studeren is een slopende activiteit. Het is aangetoond in diverse studies dat bepaalde muziek kan bijdragen aan meer concentratie en een rustgevende houding. Speciaal voor studenten en scholieren die binnenkort weer tentamens moeten leren hebben wij de 10 meest relaxte studeermuziek op een rij gezet. Deze studiemuziek zijn vaak instrumentaal en hebben veel weg van filmmuziek en klassieke muziek. Voor studiemuziek is het belangrijk dat de muziek niet te druk is, er moet tevens niet te veel emotie ontstaan in het nummer want dit kan je juist afleiden. Onderstaande nummers zijn verkozen als goede studiemuziek. Heb je zelf nog goede studiemuziek? Deel het met studeren Nederland onderaan de pagina.

10. Vangelis

Vangelis is een Griekse muzikant die veel gebruik maakt van synthesizers en elektronische muziek. Zijn composities zijn erg rustig en voor veel mensen goed om goed op te studeren.

9. Barok

In 2008 schrijft het wetenschappelijke tijdschrift Quest over Barok als studiemuziek. Een onderzoek toont aan dat je door middel van deze muziek in een soort trance kan komen genaamd de ‘alfastaat’. Vooral tijdens het (snel)lezen komt deze muziek goed van pas.

8. Sylvain Chauveau

Sylvain Chauveau maakt rustige instrumentale muziek. Zet deze muziek niet te hard maar gebruik het als achtergrondmuziek.

7. Pianosonates van Mozart

Soms kunnen de pianosonates van Mozart als te snel worden beschouwd. Echter zijn er ook veel studenten die de pianomuziek van Mozart juist vaak gebruiken als studiemuziek. Oordeel zelf!

6. Filmmuziek

Filmmuziek is altijd goed om op te studeren. Kies albums uit van rustige films, via Youtube is er heel veel beschikbaar. Onderstaande video is een compilatie met filmmuziek van Hans Zimmer. Filmmuziek iets voor jou? Beluister dan ook onze ‘Top 10 Filmmuziek‘.

5. Carla Bruni

Voor sommigen werken Franse chansons erg goed om op te studeren. Carla Bruni maakt rustige chansons waarbij het tokkelen van een gitaar standaard onderdeel is. Beluister hieronder de muziek van Carla Bruni en start met studeren.

4. Biosphere

De Noorse muzikant Biosphere maakt ‘ambiant music’. Deze elektronische muziek is erg rustgevend en kan je helpen om in een goede studieflow te komen. De muziek is niet voor iedereen geschikt, sommige studenten hebben aangegeven er knettergek van te worden. Toch heeft de muziek van Biosphere voor veel studenten baat tijdens het studeren.

3. Enya

De Ierse zangeres staat bekend om haar eigen stijl. De muziek van Enya is niet toe te wijzen aan een specifiek muziekgenre. Enya zing in meerdere talen en haar muziek is erg rustig. Beluister onderstaande album zodat je weer ruim 2,5 uur kan studeren.

2. Kygo

De Noorse producer Kygo zet bekende nummers om tot relaxte elektronische muziek. Hoewel de muziek vocals en een beat bevat zijn de nummers van Kygo toch goed om op te studeren. De muziek is erg rustig maar geeft je meer energie dan bij klassieke muziek.

1. Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi is een Italiaanse pianist en componist. Ludocivo is een van de grootste componisten op het gebied van eigentijdse klassieke muziek. Onderstaande video is een compilatie van 36 muziekstukken die perfect zijn om bij te studeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *