Top 10 Leukste Programma’s op de Nederlandse televisie

Top 10 Leukste Programma’s op de Nederlandse televisie

  ( 0 )

In deze top 10 bekijk je de leukste Nederlandse televisieprogramma’s. De lijst met tv-programma’s is samengevoegd aan de hand van kijkcijfers (populariteit) en waardering. Ook het kritische oordeel van televisiemakers is meegenomen in deze Top 10.

Wat is jouw favoriete Nederlandse televisieprogramma? Deel je mening onderaan de pagina.

10. Holland’s got Talent

Holland’s got Talent is een talentenjacht waar de meest unieke acts langskomen. Het programma is gebaseerd op het succesvolle Britain’s got Talent. De talentenjacht is te zien op RTL 4 en bestaat uit diverse rondes. Veel Nederlanders vinden de audities het leukst omdat hier het verrassingseffect het grootst is.

9. De Wereld Draait Door

DWDD is een dagelijkse talkshow onder leiding van Mathijs van Nieuwkerk. In het dagelijkse praatprogramma is veel ruimte voor; politiek, opinie, kunst, wetenschap en tech. De Wereld Draait Door is samen met RTL Late Night de populairste talkshow van Nederland.

8. Man Bijt Hond

Man Bijt Hond is een programma van het productiehuis Woestijnvis (makers van o.a Wie is de Mol en Rambam). Het programma laat de gewone Nederlander zien in hun dagelijks leven. Man Bijt Hond heeft al meerdere reportages gemaakt van aparte Nederlanders die viral gingen over het internet. Denk hierbij aan: Rapper Sjors, Fietsmeneer en Maikel van Hoof van de Turbopoliep.

7. Bananasplit

Bananasplit is een verborgen cameraprogramma van de Tros. Het programma neemt bekende en minder bekende Nederlanders in de maling. Er gebeuren onverklaarbare dingen en op het einde komt Frans Bauer tevoorschijn.

6. Ik Vertrek

Ik Vertrek volgt Nederlanders die gaan emigreren naar het buitenland en hier een eigen onderneming beginnen. Het programma is erg vermakelijk en na elke uitzending is Ik Vertrek het gesprek van de dag.

5. Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken is een talkshow die wordt uitgezonden door BNN. Spuiten en Slikken is een talkshow gericht op drugs, seks en feest. In het programma testen de presentatoren onder andere diverse drugs. Daarnaast maken ze reportages van feestjes en andere activiteiten die te maken hebben met seks, drugs en rock and roll.

4. Streetlab

Streetlab is een programma van vier vrienden die sociale expirimenten uitvoeren. Hierbij maken zij gebruik van verborgen camera’s en testen zij de reacties van nietsvermoedende Nederlanders in rare situaties.

3. Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen in de meest succesvolste televisieserie van Nederland. Gooische Vrouwen gaat over een groep vriendinnen uit het Gooi. Er zijn al meerdere seizoenen uitgekomen die uitgezonden zijn door RTL.

2. Boer zoekt Vrouw

Boer zoekt Vrouw is een datingsprogramma voor boeren die moeite hebben met het vinden van een vrouw. Boer zoekt Vrouw is een fascinerend programma over het leven van de Nederlandse boer. Qua kijkcijfers heeft Boer zoekt Vrouw alle records gebroken.

1. Wie is de Mol

Wie is de mol is een spannende spelshow met veel fanatieke en trouwe fans. Dit televisieprogramma wordt elk jaar geproduceerd in meerdere verre buitenlandse landen. Tien deelnemers moeten proberen om door middel van opdrachten zo veel mogelijk geld te verdienen. Een van de deelnemers is echter de mol die de spellen moet saboteren.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Jules Vismale at 11:14 am

  Dat er tegenwoordig al vrijwel niets meer op de televisie is te zien of te beleven maakte de popgroep Doe Maar met het nummer ‘Doris Day’ (1982) al duidelijk. En dit nummer ging ongeveer zo:

  Doe Maar – Doris Day

  ‘Ik ken ‘n heel leuk tentje
  daar speelt een prima bandje
  en iedereen die kent je
  hou je mond nee niks te maren
  poets je schoenen kam je haren

  Hé er is geen bal op de TV
  alleen een film met Doris Day
  en wat dacht je van net twee
  eine wiener operette nee
  er zit een knop op je tv
  die helpt je zo uit de puree
  druk hem in en ga maar mee
  de bloemen buiten zetten

  Ah bah wat een misí¨re
  als Marco staat te blí¨ren
  of een documantaire
  kan dan niemand ons bevrijden
  van Willem Duys en van der Meyden

  En hoor ze nou eens slissen
  in spelletjes en kwissen
  een mens kan zich vergissen
  maar dit is toch al te lullig
  imbeciel en onbenullig

  Hé er is geen bal op de TV
  alleen een film met Doris Day
  en wat dacht je van net twee
  eine wiener operette nee
  er zit een knop op je tv
  die helpt je zo uit de puree
  druk hem in en ga maar mee
  de bloemen buiten zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.