Top 10 Oeteldonkse carnavalsmuziek

Top 10 Oeteldonkse carnavalsmuziek

  ( 0 )

Oeteldonk (‘s-Hertogenbosch) heeft elk jaar het mooiste carnaval van Nederland. Honderd-duizenden feestvierders bezoeken Oeteldonk vanaf donderdag 4 februari tot en met dinsdag 9 februari. Oeteldonk heeft talloze carnavalsclubkes die ook elk jaar typisch Oeteldonkse carnavalsmuziek uitbrengen. In deze top 10 kan je de meest gedraaide Oeteldonkse carnavalsnummers beluisteren. Wat is jouw favoriete lied uit Oeteldonk? Beluister ook onze top 10 carnavalsmuziek van 2016.

10. Hoe Papa? – Attenooije

9. Lieven Heer – de Henkies

8. Manuel de Mexico

7. De eeuw van ons leven – Jong Telent

6. Ho Stop – Attenooije

5. Onze Ouwe Sint-Jan – Pupke Blauw

Een nummer speciaal over de trots van Den Bosch, de Sint-Jan. Het nummer is geschreven en gecomponeerd door Peter Selie en Anneke Kuikman van carnavalsvereniging Pupke Blauw.

4. Lekker Lope – Foe Jong Bende

De carnavalsclub ‘Foe Jong Bende’ heeft een nummer geschreven genaamd ‘Lekker Lope’. Tijdens carnaval wordt er heel wat afgeslenterd door de Bossche straten. Er is immers niks leukers om van café naar café te lopen en alle feestjes op de Oeteldonkse straten mee te pakken.

3. Anoesjka – Spuit Elluf

Een van de meest gedraaide carnavalsnummers is het nummer ‘Anousjka’ dat is geschreven door carnavalsclub ‘Spuit Elluf’ in 1990. Het nummer wordt gezongen door de Bosschenaar Steph Breukel.

2. Blauw – Vergimmes Mooi

In 2009 bracht de Oeteldonkse carnavalsclub Vergimmes Mooi het nummer Blauw uit. Het nummer is gecomponeerd door Roel van der Krabben en de teksten zijn van Jeffrey Verharen en Jan van der Elst. Het nummer wordt gezongen door Loïs van de Ven. Het nummer werd in 2009 tweede op het Kwekfestijn

1. Ooit – Ad en Caroline Siemons

Tijdens het Oeteldonk jubileum in 2009 (121 jaar Oeteldonk) werd het jubileumnummer ‘Ooit’ uitgebracht. Elke Oeteldonker kan dit liedje meezingen en vandaar dat het elke carnaval grijs gedraaid wordt.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. engelbertus emsetsre at 2:17 pm

    doe nou eens gek ene keer.
    Heb mezelf rotgelachen,
    carnaval is er niet meer bij vanwege mijne leeftijd maar hier geniet ik van.
    Inwendig leef ik mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.