Top 10 leukste cafés in Amsterdam Oost

Top 10 leukste cafés in Amsterdam Oost

  ( 0 )

Amsterdam Oost is de laatste tien jaar enorm veranderd. Het Amsterdamse stadsdeel is getransformeerd tot achterstandswijk naar een hippe multiculturele buurt met veel leuke winkeltjes, restaurantjes en cafés. In dit artikel hebben wij de 10 leukste cafés van Amsterdam Oost op een rij gezet.

10. Het Badhuis

Aan het Javaplein in de Indische buurt vind je ‘Het Badhuis’. Vroeger werd dit pand gebruikt door inwoners van de wijk om te douchen. Tegenwoordig is het een hip restaurant/café met een mooi terras. Je kan er eenvoudig eten en genieten van een aantal speciaalbiertjes van de tap. Vooral in de zomer is het terras erg populair onder buurtbewoners.

9. Louie Louie

Louie Louie is een hippe sfeervolle bar tegenover het Tropenmuseum. Het café is van ‘sochtends vroeg tot s’avonds laat geopend. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, diner en een borrel.

8. Ruk en Pluk

Ruk en Pluk is een typisch Amsterdamse buurtkroeg waar de echte Amsterdammer zijn pikketanissie drinkt. Boven de ingang hangt nog een ouderwets bord van Bols jenever. Ook binnen is het interieur oud maar sfeervol. Voor een typische Amsterdamse ervaring is Ruk en Pluk een leuk café.

7. Bar Botanique

Op de hoek van de Eerste van de Swindenstraat vlakbij de Javastraat zit bar Botanique. Een vrolijke bar met veel planten, groene uitstraling en gezellige loungesfeer. In de weekenden wordt de bar goed bezocht en kan je tot in de late uurtjes genieten van streekbieren en gin tonics. Bar Botanique is vrolijk ingericht met unieke stoelen en zitjes. Een aanrader voor iedereen die in Oost woont.

6. De Biertuin

Favoriet van veel hipsters is De Biertuin. Het terras van De Biertuin is voor zover wij weten het hele jaar geopend, overdekt en verwarmt. Je zit aan lange biertafels en na een paar biertjes kan je vriendengroep opeens verdubbeld zijn. Bij De Biertuin kan je veel verschillende speciaalbieren bestellen. Ook heeft De Biertuin een grote grill met als specialiteit ‘Kip van ‘t Spit’.

5. Bukowski

Bukowski is van dezelfde eigenaren als De Biertuin en zijn gelegen op de hoek van het Oosterpark. Bij Bukowski hangt een alternatieve sfeer. De bar is tof vormgegeven en het barpersoneel maakt goede cocktails. In de weekenden is het erg druk in Bukowski, probeer de bar eens te bezoeken op een zondagmiddag dan hangt er namelijk een hele chille sfeer.

4. Bar Basquit

In de Javastraat vind je Bar Basquit. Vooral in de weekenden zijn hier leuke borrels met veel jonge mensen. De bar ligt midden in de levendige Javastraat waar sowieso altijd iets te beleven is.

3. Rum Barrel

Ook in de Javastraat gelegen is de Rum Barrel, een Caribische rumbar met 70 soorten rum. Naast pure rum kan je in de Rum Barrel tientallen versgemaakte cocktails proeven. Het personeel is erg vriendelijk en in de bar hangt een echte Caribische sfeer.

2. Brouwerij ’t IJ

Brouwerij ’t IJ is de brouwerij van Amsterdam. Bekende bieren zoals de ‘Zatte’, ‘Natte’ en ‘IJwit’ komen hier vandaan. Brouwerij ’t IJ is gelegen in een oude molen en beschikt over een proeflokaal waar bezoekers tientallen eigen gebrouwde bieren kunnen proeven en kopen. Een aanrader is om in de zomer een bierproeverij te houden op het terras.

1. Bar Joost

In de Molukkenstraat zit Bar Joost, een kleine maar zeer gezellige bar. Bij Bar Joost kan je tientallen verschillende bieren van de tap proeven. Het barpersoneel is erg vriendelijk en kunnen je altijd helpen bij het zoeken van jouw perfecte biertje. Elke dag zijn er wel mensen te vinden in Bar Joost en daarom is het de perfecte hang-out om met vrienden de dag door te nemen.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. h. op en neer at 9:14 pm

    cafe joost is leuk , behalve op woensdagavond , dan staat er een dildo achter de tap, en is de sfeer kut met peren. dank u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.