Top 10 Extreme Sporten

  ( 0 )

In deze Top 10 behandelen we de 10 meest extreme sporten die in de wereld beoefent worden. Waarschijnlijk ken je sommige sporten wel van de spectaculaire Red Bull video’s die op Youtube te vinden zijn. Bovenstaande video geeft een impressie van de Top 10 meest extreme sporten.

 

10. Mountain Bike

Extreme mountain biking, dat doen de heren van Nine Knights. De vorm van mountain biking in het filmpje heet freestyle mountain biking en gaat voornamelijk over het uitvoeren van stunts. De mountain bike parcours bestaan uit grote jumps waarmee de stuntmannen salto’s maken.

9. Kitesurfing

Kitesurfen is surfen door middel van een grote vlieger die de surfer vooruit trekt. Door de wind kunnen de surfers hoge snelheden behalen en ook sprongen in de lucht maken. Doordat de wind aan zee erg sterk is kan een kitesurfer hoge snelheden behalen. Het snelheidsrecord bij deze extreme sport is maarliefst 100 kilometer per uur. Het is ook mogelijk om in Nederland de extreme sport kitesurfen uit te oefenen. In Nederland zijn diverse surfscholen die cursussen kitesurfen aanbieden. Het is wel noodzakelijk om eerst ervaring op te doen als surfer voordat je kan beginnen met kitesurfen.

8. BMX

BMX is als mountain bike alleen dan op zeer kleine fietsjes. Er zijn verschillende vormen van BMX freestyle namelijk; , Trails, Street en Park. Bij freestyle BMX gaat het voornamelijk om het uitvoeren van stunts. In de video zijn de vormen trails en park te zien. BMX is een extreme sport. Veel personen die aan BMX doen breken vaak hun pols of kneuzen hun ribben. Sinds 2008 is BMX de eerste extreme sport die mee doet aan de Olympische spelen.

7. Kayaking

Kayaking is kanoën alleen dan op extreme waters. In de video kan je zien hoe Kayaker ‘Maxime Mitaut’ een afdaling maakt van een waterval. Er zijn ook andere vormen van kayaking die minder extreme zijn zoals kanopolo.

6. Freestyle Motorcross

Motorcross is opzich al een extreme sport. Bij motorcross rijden de coureurs met hoge snelheden over een modderparcours waarbij zij veel slippen en de controle over hun motor moeten houden. Bij freestyle motorcross zijn er extreme jumps toegevoegd aan het parcours waarbij de motorcrossers stunts uitvoeren tijdens de sprong. Red Bull heeft al meerdere malen grote stunts georganiseerd met freestyle motorcross. Een voorbeeld hiervan is de motorcross sprong door Robbie Maddison in Las Vegas.

5. Big Mountain Skiing

Bij deze vorm van skiien stapt men eerst in een helikopter die de skiër naar de top van een berg brengt. Vervolgens springt de skiër uit de helikopter en skiet de berg af. Deze extreme sport is erg gevaarlijk want de berg is niet geprepareerd zoals pistes in een wintersportgebied. Hierdoor is de kans op lawines heel groot.

4. Cliff Jumping

Cliff Jumping is een vrij simpel principe. De jumpers hebben een parachute op hun rug en springen vervolgens van een hoge rots het ravijn in. Hierbij maken zij vaak salto’s en andere mooie sprongen. Ook deze extreme sport is gevaarlijk omdat de afstanden laag zijn en er het gevaar is dat de extreme sporter tegen de berg te pletter slaat.

3. Surfing

Surfen kan op verschillende niveau’s maar in de video ‘Top 10 Extreme Sporten’ laat surfer Douggs zien dat het ook extreem kan. Soms zijn deze golven wel 30 meter hoog. Als je bedolven wordt onder deze golven is de kans klein dat je deze extreme sport overleeft.

2. Ski Base Jump

Bij de extreme sport ‘ski base jumping’ gebruikt de skiër geen skistokken maar een parachute. Het is een combinatie van skiën en parachutespringen. Door de parachute kunnen de skiërs moeilijk begaanbare gebieden betreden en hoeven zij niet bang te zijn als er opeens een ravijn onder hun voeten is. Wel moeten de skiërs uitkijken dat zij niet in een boom belanden.

1. Wingsuit Flying

De meest extreme sport van dit moment is Wingsuit Flying. Wellicht ken je de filmpjes van Red Bull waarbij de stuntmannen rakelings over wegen en bergen vliegen. De extreme sport is een combinatie van parachute springen en vliegen. Het gaat wel vaak mis met deze extreme sport. Statistieken tonen aan dat 20% van alle beoefenaars een dodelijke crash maakt. Niet vreemd als je onderstaande video bekijkt.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
    • Hilco at 12:50 pm

      Kiiking kunnen we het beste omschrijven als schommelen voor volwassenen. Het is echter iets extremer dan het ‘normale’ schommelen dat we kennen op de schommels bij de plaatselijke speeltuinen. Met kiiking is het de bedoeling dat er zo hard mogelijk geschommeld wordt, zodat de schommel over de kop zal zwaaien. Deze duizelingwekkende schommel vindt u niet zomaar in de speeltuin. Ze worden speciaal ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *