Top 10 datingwebsites in België

Top 10 datingwebsites in België

  ( 0 )

Er zijn behoorlijk wat datingsites in België actief. De een is erg bekend en adverteert zelfs op de televisie, de ander moet na een half jaar bij gebrek aan activiteit de website al weer sluiten. Wat zijn nu de 10 bekende datingsites van Vlaanderen?

10. SecondLove

SecondLove is een website die zich richt op vreemdgangers en gelijkgestemden met elkaar in contact probeert te brengen. Over de morele kant is lang niet iedereen het eens, maar feit is dat er een grote markt voor is en dat de website goed is in wat ze doen. Er zijn ruim meer dan een half miljoen leden te vinden die stuk voor stuk in zijn voor een spannend avontuurtje.

9. SmartVibes.be

SmartVibes is een bijzondere datingsite. Roulerend in 8 grote, Belgische steden worden eens in de zoveel tijd speeddates georganiseerd. Op zo’n avondje zijn er 7 mannen en 7 vrouwen en heeft iedereen 7 minuten de tijd om met de ander kennis te maken. De snelle wiskundige weet al dat het gehele proces nog geen uur in beslag neemt. Naar eigen zeggen vloeit uit elke sessie gemiddeld één relatie voort, dus de slagingskans is behoorlijk. En anders is het op z’n minst erg gezellig.

8. 50plusmatch.be

Eindelijk een website in de top 10 die zich op een niche richt, en dan niet enkel op hoger opgeleiden. 50plusmatch richt zich puur op singles die ouder dan 50 zijn. Qua uiterlijk doet de site erg denken aan de nummer 4 van de top 10 en dat verklaart zich door de gemeenschappelijke eigenaar van de websites. Ook hier worden profielen handmatig gecontroleerd; daarnaast kun je direct chatten met andere leden en is de website mobiel prima bereikbaar.

7. EliteDating.be

De naam geeft een min of meer hautaine indruk en ze doen zelfs niet de moeite om dat te verbergen. De site richt zich op “singles met niveau”, waarmee hoger opgeleide singles bedoeld worden. Behalve een website in België is EliteDating in 25 andere landen te vinden. De matches zijn zogezegd wetenschappelijk onderbouwd, de ervaringen van singles zijn overwegend positief en voor de gehele Belgische doelgroep is de website tweetalig gemaakt. In andere landen gaat Elite Dating door het leven als eDarling.

6. Rendez-Vous.be

Rendez-Vous richt zich, zoals de naam al weggeeft, voornamelijk op ontmoetingen tussen mensen. Dat lijkt een klassiek streven van datingsites, maar bij reguliere datingsites ligt die focus veel meer op het daten, het overslaan van de vonk. Rendez-vous is dus eigenlijk meer voor vriendschappen; als er toevallig een relatie uit ontstaat dan is dat mooi meegenomen, maar niet de eerste insteek. Rendez-Vous bestaat bijna 20 jaar en is daarmee dan ook een van de oudste datingsites van het land.

5. Parship.be

Parship is bekend van televisie en richt zich echt op langdurige relaties. Voor kortstondige avontuurtjes en spannende nachten is je kans van slagen bij Parship dus niet heel groot. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, je anonimiteit en privacy is gewaarborgd en de uitgebreide persoonlijkheidstest zou voor goede matches moeten zorgen. Nadeel is de hoge abonnementsprijs. Deze website heeft meer info over de kosten van dating sites.

4. Match4me.be

Op Match4me.be wordt elk profiel handmatig gecontroleerd. De kans op fakers is daarom kleiner dan ooit. Ook positief is de gelijke man/vrouw-verhouding. Match4me is lekker actief, de beoordelingen zijn eigenlijk prima en behalve België is de website ook actief in Nederland en Zweden. De website richt zich voornamelijk op hoger opgeleide singles.

3. Tesamen.be

Van Tesamen.be is het direct op de homepage al duidelijk dat het niet een zoveelste datingsite is. De site oogt rustig en ingetogen, en zo wil de datingsite zich ook graag bekend laten zijn. Ze noemen zichzelf een integere, serieuze datingsite. Leuk om te zien is dat je op de homepage tal van cijfers over de doelgroep ziet. Helaas zijn er fors meer mannen dan vrouwen te vinden. Meer over datingsite Tesamen.

2. Relatieplanet.be

Relatieplanet is een van de bekendste datingsites van de BeNeLux. Het is al zes jaar op rij de populairste datingsite volgens de verkiezing van Website van het jaar. Leuk aan Relatieplanet is dat er regelmatig events worden georganiseerd, verdeeld over het hele land. Je kunt daardoor heel laagdrempelig in contact komen met andere leuke singles! Een ander voordeel van Relatieplanet is de prijs, die is niet al te hoog.

1. Meetic.be

Op de eerste plaats vinden we Meetic.be. Deze site profileert zich door het meest gevarieerde aanbod van singles. Je vindt er naar eigen zeggen singles van alle leeftijden en sociale klassen, maar eerlijk gezegd zijn er vooral jongeren te vinden. Meetic heeft voor veel landen een lokale website gemaakt, waaronder dus voor België. In Nederland staat Meetic bekend onder de naam Lexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.