Top 10 bizarre voetbaluitslagen ooit

Top 10 bizarre voetbaluitslagen ooit

  ( 0 )

Je hebt altijd baas boven baas, zo ik in het voetbal. We kunnen ons allemaal nog de 10-0 overwinning herinneren van PSV op Feyenoord, maar uit deze historische top 10 lijst van voetbaluitslagen blijkt dat het altijd erger kan!

 

10. US Rumelange – Feyenoord: 0-12

Op de tiende plaats van ’s werelds meest bizarre voetbaluitslagen vinden we Feyenoord tegen US Rumelange, een wedstrijd van 27 september 1972. In de UEFA Cup (tegenwoordig de Europa League) wonnen de Rotterdammers met 0-12 in Luxemburg, terwijl het in de thuiswedstrijd al met 9-0 een ‘flinke’ marge had.

9. Ajax – FA Red Boys Differdange: 14-0

Op plek negen vinden we Ajax, dat wederom een wedstrijd won van een Luxemburgse ploeg. Op 3 oktober 1985 wonnen de Amsterdammers met 14-0 in het eigen stadion. Dit was dan ook direct de grootste overwinning in de UEFA Cup aller tijden.

8. Preston North End – Hyde United: 26-0

Van 14 doelpunten schieten we door naar maar liefst 26 goals. Hyde United heeft het dubieuze record van ‘grootste nederlaag ooit’ in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Deze gedenkwaardige wedstrijd werd gespeeld in 1887.

7. Villarreal – Navata: 27-0

Niet veel groter was de overwinning van Villarreal, waardoor zij een zevende plaats bezetten in deze historische top 10 lijst. In een vriendschappelijke wedstrijd in 2009 had Villarreal er enorm zin in, dat wel blijkt uit de cijfers. Omgekocht…?

6. Tahiti – Cooks Islands: 30-0

In 1971 werden de South Pacific Games gehouden, waaraan 6 landen deelnamen. Tahiti had het flink op de heupen en zorgde voor een verpletterende overwinning. Op 2 september 1971 wonnen ze met 30-0 van Cook Islands.

5. Australië – Amerikaans Samoa: 31-0

Australië maakt ook deel uit van dit bizarre lijstje. Op 11 april 2001 speelde de Australiërs een kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2002. In de wedstrijd – die met 31-0 werd gewonnen – scoorde Archie Thompson maar liefst 13 keer voor de Australiërs. Daarmee heeft hij het wereldrecord in handen.

4. Dundee Harp – Aberdeen Rovers: 35-0

In 1885 werd in de eerste ronde van de Schotse beker de wedstrijd tussen Dundee en Aberdeen gespeeld. De winnaar leek op voorhand al vast te staan, maar deze uitslag had toch niemand verwacht. De scheidsrechter was zelfs in de overtuiging dat er 37 goals gemaakt waren, maar ging uiteindelijk akkoord met de beslissing van het secretariaat van 35 doelpunten.

3. Arbroath – Bon Accord: 36-0

Toevallig werd op dezelfde dag als Dundee – Aberdeen ook de legendarische wedstrijd gespeeld tussen Arbroath en Bon Accord. De ruststand bedroeg 15-0, waarna een historische overwinning werd genoteerd van maar liefst 36-0.

2. Police Machine – Babayaro FC: 67-0

In juli 2014 werd deze wedstrijd in de play-offs van de Nigeriaanse competitie gespeeld. Met 3 eigen goals en maar liefst 4 doelpunten in 1 minuut werd deze wedstrijd naderhand door de nationale voetbalbond onderzocht. Omgekocht? Lijkt me duidelijk! Officials, spelers en trainers zijn vervolgens levenslang geschorst. Toch blijk dit niet de meest bizarre uitslag binnen de grootste voetbal uitslagen die officieel hebben plaatsgevonden.

1. AS Adema – SO l’emyrne: 149-0

Net nu je denkt dat het niet hoger kan… In Madagaskar is de wedstrijd gespeeld met de grootste overwinning ooit uit de voetbalgeschiedenis. Daarmee is het de meest bizarre voetbaluitslag ooit. Op 31 oktober 2002 eindigde de wedstrijd tussen AS Adema en SO l’emyrne in 149-0. Deze uitslag is tot stand gekomen toen de trainer van de uitspelende ploeg zijn team opdroeg om zo vaak mogelijk in eigen goal te schieten, uit protest tegen de falende scheidsrechter.

Er zijn 7 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *