Top 10 Attracties in Europa Park

Top 10 Attracties in Europa Park

  ( 0 )

Europa Park is een van de grootste themaparken van Europa. Het park is om precies te zijn het 3e park van Europa (Disneyland en Disney Studios staan op 2 en 1). Ook onder Nederlanders is Europa Park een populaire bestemming. Vooral in de zomermaanden bezoeken veel Nederlanders het park als tussenstop tijdens hun vakantie naar Zuid Europa. Europa Park is gelegen in het Zuid Duitse plaatsje Rust, dat op de grens ligt bij Frankrijk en Oostenrijk. In deze top 10 hebben wij de leukste attracties uit Europapark op een rij gezet. Op deze manier kan jij je bezoek aan Europa Park goed voorbereiden.

Zelf nog goede tips voor Nederlanders die een bezoek gaan brengen aan Europa Park? Plaats dan een reactie onderaan de pagina.

10. Piraten in Batavia

Europapark bestaat uit meerdere Europese themagedeelten. In het Nederlandse themagebied ligt de darkride ‘Piraten in Batavia’. In deze attractie vaar je in een bootje door het voormalig Nederlands Indië. De attractie is te vergelijken met de Fata Morgana in de Efteling. Bekijk hieronder een video van Piraten in Batavia:

9. Alpenexpress

In het Oostenrijkse themagebied ligt de Alpenexpress. De Alpenexpress is een familieachtbaan die voor een groot gedeelte een parcours aflegt in een donkeren grot. De Alpenexpress is een echte familieachtbaan. Onlangs zijn er VR-brillen toegevoegd aan de attractie. Op deze manier kan je de achtbaan ook ervaren in een virtual reality wereld.

8. Tiroler Wildwasserbahn

De Tiroler Wildwasserbahn is een boomstammenattractie die zich tussen de Alpenexpress mengt. Ook deze attractie ligt in het Oostenrijkse themagebied. De waterbaan heeft meerdere afdalingen, daarnaast geeft deze attractie een rustgevend gevoel. Ook deze attractie is geschikt voor de hele familie.

7. Poseidon

Poseidon is een van achtbanen in Europapark. Poseidon ligt in het Griekse themagebied en is een spectaculaire waterachtbaan. De attractie is spectaculair gethematiseerd in oud-Griekse stijl. Bekijk hieronder een onride video van de waterachtbaan uit Europa Park.

6. Fjord Rafting

De Fjord Rafting is een waterattractie die te vergelijken is met de Piranha in de Efteling. Bezoekers stappen in grote rubberen banden en komen vervolgens terecht in een kolkende rivier. In de zomermaanden kan de wachtrij voor deze attractie erg oplopen. De attractie is echter wel de moeite waard.

5. Arthur

Arthur is een van de nieuwste attracties van Europa Park. Deze darkride is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm. Bezoekers komen terecht in de magische wereld van Arthur en vliegen langs diverse scènes. Bekijk hieronder een video die gemaakt is vanuit de attractie.

4. Euro Mir

De Euro Mir is een ronddraaiende achtbaan gelegen in het Russisch themagebied. De achtbaan gaat meerdere keren achteruit en is behoorlijk heftig. Op drukke dagen moet je ongeveer 30 minuten wachten voor de achtbaan. Deze attractie mag je niet missen tijdens je bezoek aan Europa Park.

3. Wodan

Wodan is een gigantische houten achtbaan die in 2014 is geopend. De achtbaan staat in het Ijsland themagebied en is gethematiseerd als mythologische wereld. Wodan is een hoge, spectaculaire achtbaan die een unieke ervaring bezorgt.

2. Silver Star

De Silver Star is een van de hoogste Europese achtbanen (76 meter) en staat zelfs in de top 10 engste achtbanen ter wereld. De Silver Star schiet over de parkeerplaats van Europa Park en is zelfs voor de grootste achtbaanfans erg spectaculair.

1. Blue Fire

De Blue Fire is een lanceer-achtbaan. Bezoekers worden met meer dan 90km per uur afgeschoten. Vervolgens bestaat de achtbaan uit verschillende loopings en kurkentrekkers. Bekijk hieronder de spectaculaire video van deze achtbaan in Europa Park.

Tip: Een ander populair Duits pretpark is Phantasialand (Keulen). Bekijk ook de 10 beste attracties in Phantasialand.
Bron: Top10s

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *