Top 10 Steden met meeste Woninginbraken

Top 10 Steden met meeste Woninginbraken

  ( 0 )

Woninginbraken komen helaas nog steeds geregeld voor. Nieuwe cijfers tonen aan waar de meeste woninginbraken worden gepleegd. Vaak slaan dieven overdag toe in nieuwbouwwijken die net buiten grote steden liggen. Hier wonen vaak tweeverdieners waardoor de kans groot is dat er niemand thuis is. Wij hebben de 10 steden met meeste woninginbraken geselecteerd. Wat opvalt is dat er 4 Brabantse steden in de top 10 meeste woninginbraken staat. Maak het inbrekers daarom altijd moeilijk met goede sloten en desnoods een alarmsysteem.

10. Utrecht

Afgelopen jaren is het aantal woninginbraken in Utrecht sterk gedaald. Utrecht is gezakt in de top 10 Nederlandse steden met meeste woninginbraken. In 2014 is het aantal woninginbraken met 17,4% afgenomen(ten opzichte van 2013).

9. Den Bosch

In 2014 had Den Bosch te kampen met diverse inbraakgolven. Zeker in de gebieden Maaspoort en Groote Wielen sloegen de inbrekers toe. Omroep Brabant maakt melding van een grote inbraakgolf waarbij er 40 woninginbraken zijn gepleegd in slechts 10 dagen. Naast de Maaspoort slaan inbrekers ook toe in de wijken Kruiskamp en Schutskamp.

8.Arnhem

Vooral in de Arnhemse wijk Schuytgraaf (Arnhem-Zuid) vinden er veel woninginbraken plaats. Afgelopen jaar waren er diverse perioden waarin er in Arnhem-Zuid veel inbrekers actief waren. Vaak slopen zij het cilinderslot van een deur, door deze er uit te trekken (kerntrekken) verschaffen de inbrekers gemakkelijk toegang tot de woning. De inbrekers hebben het vooral gemunt op sieraden en computers. Naast woninginbraken zijn er in Arnhem ook nog andere vormen van criminaliteit. De stad staat dan ook in de top 10 meest criminele steden van Nederland.

7. Haarlemmermeer

Afgelopen jaren zijn de woninginbraken in de gemeente Haarlemmermeer toegenomen. De inbrekers slaan vooral toe in de vakantieperiode. Buurtbewoners in Haarlemmermeer zijn in actie gekomen door speciale Whatsapp groepen aan te maken. Zo kan je bij een woninginbraak of bij het zien van verdachte figuren direct je buren waarschuwen.

6. Amersfoort

Amersfoort is gezakt in de top 10 steden met meeste inbraken. Vorig jaar stond Amersfoort nog een stuk hoger in de lijst maar toch blijft Amersfoort op een 6e positie steken. Vooral in de Amersfoortse wijk Kruiskamp vinden veel woninginbraken plaats.

5. Tilburg

Vooral in de Tilburgse wijken Broekhoven en Korvel is het aantal woninginbraken hoog. Ook de nieuwbouwwijk Reeshof is populair onder het dievengespuis. Tilburg is een echte studentenstad met veel slecht beveiligde studentenhuizen. Inbrekers sloegen dan ook vaak en gemakkelijk in bij deze studentenhuizen en hadden het vooral gemunt op laptops en smartphones.

4. Eindhoven

De volgende Brabantse stad in deze lijst is Eindhoven. De afgelopen jaren blijft het aantal woninginbraken in Eindhoven maar toenemen. De politie maakt inwoners van Eindhoven er steeds vaker op attent dat zij inbraken kunnen voorkomen door het aanschaffen van goede sloten en het nemen van voorzorgsmaatregelen. Dit heeft wel tot een afname geleid van woninginbraken in het stadsdeel Noord.

3. Nijmegen

Afgelopen jaar zijn in Nijmegen de woninginbraken met de helft gedaald. Ondanks deze daling staat Nijmegen nog steeds op de 3e plek. Per jaar worden er nu 6,7 woningen per 1000 slachtoffer van een woninginbraak. De politie probeert Nijmeegse huishoudens te wijzen op voorzorgsmaatregelen omdat het aantal inbraken in Nijmegen nog steeds erg hoog is.

2. Almere

Almere bestaat voor een groot gedeelte uit Vinex wijken en juist deze nieuwbouwwijken zijn geliefd onder inbrekers. De sociale controle is in Vinex wijken kleiner, daarnaast wonen er veel tweeverdieners in Vinex wijken die meer dure spullen thuis hebben staan. Het aantal inbraken is in Almere iets gedaald maar dit is landelijk ook het geval. Almere staat net als voorgaande jaren op de 2e positie

1. Breda

Op nummer 1 in de top 10 steden met meeste inbraken staat de Brabantse stad Breda. Mogelijk is het aantal woninginbraken in Breda hoog vanwege rondtrekkende bendes die vanuit Belgiƫ in Noord Brabant inbraken plegen. Ook in Breda wonen er veel studenten waarbij het gemakkelijk is om in te breken. Betere sloten en beveiliging kan het aantal inbraken laten dalen.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. T. at 2:42 pm

    Dan is het zaak om je huis beter te beschermen. Ook sociale controle schrikt af zoals stickers op de achterruit van de woning doen met dat men elkaar in de gaten houdt.

  2. T. at 2:46 pm

    Uiteindelijk kan de politie ook een enquete houden in hoeverre mensen weten hoe zij hun woning het beste tegen inbraak kunnen beschermen en wat zij er over weten en welke voorzorgsmaatregelen zij het beste kunnen nemen. Er staan ook borden langs de weg van dat je je woning op slot moet doen als je weggaat. Ik hoop dat er ook een nachtslot op zit.

  3. T. at 2:49 pm

    De indruk wekken dat je thuis bent met vakantie door regelmatig iemand langs te laten komen die de post uit de brievenbus haalt en zo voorts. Het komt ook voor dat inbrekers midden in de nacht terwijl mensen slapen op hun slaapkamer durven te komen. Een lichtalarm en een alarm is geen overbodige luxe meer tegenwoordig. Ik ken die tijden nog wel dat je de fiets niet eens op slot hoefde te doen als die voor het huis stond maar dat kan al niet meer. Vooral als de sociale controle daar niet zo groot is dan is er meer voor nodig. Ook nooit ramen open laten staan zoals een slaapkamerraam en dan een ladder dicht bij huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *