Top 10 Slechtst Betaalde Beroepen

Top 10 Slechtst Betaalde Beroepen

  ( 0 )

Eerder schreven wij al de ‘Top 10 Best Betaalde beroepen‘. In deze lijst hebben we aandacht voor beroepen in Nederland die minder goed verdienen. In deze lijst staan voornamelijk beroepen waar een lage scholing voor is vereist. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen maar in deze top 10 lijst vergelijken wij de gemiddeld bruto-lonen voor bepaalde beroepen. Deze bruto-lonen zijn afkomstig uit onderzoeken van het Centraal Plan Bureau.

10. Vuilnisman

Vuilnisman is een zwaar beroep. Als vuilnisman moet je regelmatig vroeg opstaan en ben je veel aan het tillen en verslepen. Een vuilnisman verdient gemiddeld €2330 bruto per maand.

9. Kok

Als kok in een normale bistro of café verdien je gemiddeld €2290 bruto per maand. Uiteraard verdienen goede koks meer. Als je als kok veel talent hebt kan je in sterrenrestaurants wel een flink salaris verdienen.

8. Kleermaker / Stoffeerder

Kleermakers / schoenmakers en stoffeerders verdienen ook niet veel. Deze beroepsgroep moet rondkomen met een bruto inkomen van €2250 per maand.

7. Glazenwasser / Wasserijpersoneel

Als glazenwasser verdien je de laatste jaren ook niet veel. Steeds meer mensen zeggen hun glazenwasser namelijk op. Als glazenwasser verdien je ongeveer €2240 bruto per maand.

6. Winkelverkopers en medewerkers

Als winkelverkoper of winkelmedewerker verdien je gemiddeld €2220 bruto per maand. Dit ligt natuurlijk wel aan de winkelketen waarvoor je werkzaam bent.

5. kassière

Als kassamedewerker verdien je gemiddeld €2.179 bruto per maand. Supermarkten werken echter voornamelijk met parttime medewerkers.

4. Schoonmakers

Schoonmakers en huishoudelijke hulpen verdienen gemiddeld €2090 bruto per maand. Dit bedrag kan verschillend zijn omdat veel schoonmaaksters zwart werken.

3. Postbodes

Als postbode, pakketbezorger of krantenbezorger verdien je gemiddeld €2080 bruto per maand. Ook zijn er steeds minder postbodes die een fulltime dienstverband hebben. Het werk wordt steeds vaker uitgevoerd door studenten en scholieren.

2. Barpersoneel

Werk je in de horeca of als hotelmedewerker dan verdien je gemiddeld €2060 bruto per maand. Naast het lage loon werk je erg onregelmatig. Sommige mensen vinden het echter erg gezellig om achter de bar te werken omdat je vaak als een gastheer en gangmaker fungeert. Door de corona crisis is de verwachting dat de lonen voor horecapersoneel de komende jaren niet groeien.

1. Kappers / Schoonmaakspecialist

Kappers en schoonmaakspecialisten verdienen in Nederland het minst. Gemiddeld verdient een kapper €2040 bruto per maand. Uiteraard kan dit verschillen naarmate de skills en talenten van een kapper beter zijn. Ondernemers die een eigen kapperszaak hebben of schoonheidssalon kunnen wel meer verdienen.

Bekijk ook onze ‘Top 10 Best Betaalde Banen‘.

Er zijn 69 reacties op dit artikel
 1. niek at 2:18 pm

  wat een onzin. meer dan 2000 pe maand als winkelmedewerker? Ik weet niet welke debiel dit hier op gezet heeft maar in ieder geval niet iemand die in 2015 leeft. kneus!

 2. dikke tijger papa 1937 at 8:43 am

  ik vind dit kak, want ik verzorg tijgers in de dierentuin en verdien maar $0,05 (eigenlijk euro maar kon symbool niet vinden) per uur, ook vind ik dat china eigenlijk gewoon meer zou moeten kunnen verdienen want dat vindt ik gewoon heel belangrijk ja, ik kom eigenlijk niet uit china maar uit nederland maar mijn voorouders zijn mongolen (uit japan) dus vind ik chinezen wel erg leuk eigenlijk.

  met vriendelijke en chinese groet Dikke Tijger Papa 1936

 3. Anoniem at 9:27 am

  Lol mijn ouders hebben een eigen kapperszaak en verdienen circa 2500 tot 4000 euro p/m
  hoor dus welke kneus heeft dit erop gezet??

 4. Dennis at 10:51 am

  Nou die salarissen zijn nou niet de slechts betaalde banen… Er zijn zat andere banen waar je blij moet zijn met €1400 tot €1800 bruto! Vooral bij de ongeschoolde/laagopgeleide arbeiders ..

 5. Anoniem at 4:43 pm

  waarom altijd zo negatief reageren en gelijk gaan schelden? we kunnen ook gewoon onze mening geven zonder allerlei verwensingen hoor!

 6. Betwetertje at 4:10 pm

  Het ligt ook echt net in WELKE winkel je werkt. Ik bedoel als je bijvoorbeeld bij een beroemde kapsalon werkt…

 7. Hagenees at 6:16 pm

  Wat dachten jullie van chauffeurs!!!
  40 uur in de week en per maand 1500€
  Om een beetje te verdienen moeten we 60 uur per week maken.

 8. Anoniem at 6:52 pm

  Ik werk als Topstyliste, al 17 jaar in het kappersvak. Volg regelmatig trainingen en werk in een zeer goed lopende salon. Maar met €11,50 netto per uur, is het maar goed dat ik heel veel plezier heb in mijn werk. Pffff.

 9. Jaen at 10:10 pm

  Ik wil meedelen dat ik op een wsw bedrijf werkt partime. Iemand die daar fulltime werkt heft 1.590 brutto per maand. En gaat nog belastingen en premies af. Ik zal in de lucht gaan springen met zo,n brutto bedrag permaand.Ik werk hard op het wsw bedrijf. Mijn chef geeft me vaak schouderklopjes. Maar ik voel me uit gebuit.

 10. Jeetje at 1:12 pm

  Ook goed koks worden vaak slecht betaald.Er is geen echt eetcultuur in Nederland.Het moet goedkoop met zegeltjeskoring bijvoorbeeld.Mensen denken best erg aan zichzelf.

 11. The backtoIndia at 7:43 pm

  Dit artikel geeft geen eerlijke weergave van verdiensten.Ik zag net dat een postbode iets meer dan 9 euro per uur bruto verdient.hier staat dat verdiensten van een postbode 2090 bruto per maand zouden zijn lol, reken maar uit hoeveel uur zon postbode dan moet werken ,100 uur is omgeveer 900 euro,200 uur is 1800 euro bruto dus minimaal 220 uur per maand lol.het is niet te geloven…Ook als callcentermedewerker verdien je helemaal niets.wat een uitbuiterij zeg…..Ga naar Engeland, daar kun je met een training van drie dagen als inwonende carer aan de slag…weinig uren , leuk werk als je van verzorgen houdt en je krijgt gemiddeld zon 1600 pond per maand is dus nog heel wat meer in euro’s en gratis kost en inwoning…..tringring…binnen!Ik heb er in het verleden binnen enkele maanden 5000 euro gespaard

 12. Truus at 9:00 pm

  Sorry ik weet niet maare zijn dit goed betaald.
  Ik verdien stukken minder.
  En lijkt mij aardig hoog deze bedragen.

 13. The Giants will rise at 1:29 pm

  Nederlands schrijven is hier wel een dingetje, punten en komma’s worden vergeten. D….T.
  Ook dat is niet belangrijk, en je hoeft niet perse hoog geschoold te zijn om redelijk te kunnen verdienen hoor, met mijn LTS hark ik iedere maand minimaal 2800 euro netto binnen, (ik werk hiervoor wel in ploegendiensten).

 14. Anoniem zzp at 3:45 pm

  Als jullie zo’n probleem hebben met een salaris begin dan voor jezelf. Alle vangnetten zoals ww, ziektekosten en pensioen in de prullenbak. Maar zelf je uurtarief bepalen. Zoal 85,- bruto. En als je dan keihard werkt heb je bruto 100.000 per jaar en dat is dan 65.000 netto. Wel overal zelf verantwoordelijk voor dus geen 13e maand geen vakantiegeld geen kerstpakket etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *