Top 10 Shotjes

Top 10 Shotjes

  ( 0 )

Shotjes, ze zijn er in honderden verschillende soorten met wel honderden verschillende smaken. Vodka shots, Likeur shots, geflambeerde shots en shots die van kleur veranderen. Omdat er zoveel verschillende shotjes zijn en veel mensen door de bomen het bos niet meer zien hebben wij 10 lekkere shotjes uitgekozen. In deze top 10 vind je unieke en lekkere shotjes die je feestje compleet maken. Elke bar en elke stad heeft wel een eigen shotje. Zo drinken ze in Tilburg Schrobbeler en hebben de studenten in Groningen het shotje Hoerenkots geïntroduceerd. Bekijk onderstaande shotjes en laat onderaan de pagina weten wat jouw favoriete shotje is.

10.

9.

8. Shotje Liquid Cocaine

Shotje Liquid Cocaine
Liquid Cocaine is vooral in het buitenland een bekend shotje. Op vakantie vind je dit shotje dan ook vaker dan in Nederland. Vooral onder Engelsen is dit shotje populair. Het shotje bestaat uit 1/3 deel Jagermeister, 1/3 deel kaneellikeur (bijv. Goldstrike) en 1/3 deel muntlikeur.

 

 

 

 

7. Shotje Flatliner

Als je een heavy shot zoekt is de Flatliner jouw keuze. Deze shot bestaat uit; Sambuca, Tabasco en Tequila. Bekijk de video hieronder hoe je dit shotje kan maken.

6. Shotje Chemistry

shotje_chemistryDit shotje is wel heel speciaal. Voor dit shotje heb je een klein bakje nodig, een groot glas en een shotglas. Het shotje bestaat uit verschillende likeuren die geflambeerd worden. Als de drank brand wordt er een glas op het shotje gezet. Er ontstaat druk en zodra je het glas optilt vult het shotje zich. Het recept is in handen van shotjesbar Chupitos (Amsterdam, Utrecht en Groningen) en is helaas geheim.

 

5. Shotje B52

Shotje B52 maken

De B52 is een van de meest bekende geflambeerde shotjes ooit. Officieel is de B52 bedacht in Frankrijk maar inmiddels is dit shotje te verkrijgen bij elke bar. De B52 is een layered cocktail en bestaat opvolgend van laag naar hoog uit: Koffielikeur, Baileys, Triple Sec (Cointreau) en op de top een klein scheutje Bacardi 151. Het shotje wordt altijd eerst aagestoken en vervolgens met een rietje opgedronken.

 

 

 

 

4. Shotje Kamikaze

shotje kamikaze
De Kamikaze is een bekend shotje dat in veel cafées verkrijgbaar is. Dit shotje maak je eenvoudig door 2 delen vodka in je shotglas te voegen. Voeg vervolgens 1 deel Triple Sec toe en 1 deel citroensap. Serveer samen met een citroenpartje.

 

 

3. Shotje Irish Coffee

shotje irish coffee

Dit shotje is de kleine variant van de populaire Irish Coffee. Het shotje ziet er feestelijk uit vanwege de slagroom die je als laatste op het shotje spuit.

Vul het shotglas voor de helft met whisky (bijv. Jack Daniels). Voeg vervolgens sterke koffie toe. Vervolgens kan je nog een klein scheutje vanillelikeur toevoegen zoals Liquor 43. Spuit de slagroom op het shotje en garneer met cacaopoeder.

 

 

 

2. Shotje Bob Marley

shotje bob marley

De kleuren en lagen van dit shotje zijn natuurlijk een echte eye-catcher op je feestje. De Bob Marley shot staat wereldwijd bekend en is in de shotjesbar te bestellen. Dit is een layerd shot (shotje in laagjes). Gebruik hiervoor een lepel en schenk de dranken rustig in het shotglas. Voor de Bob Marley shot begin je met het toevoegen van 1/3 grenadine. Vervolgens voeg je 1/3 bananenlikeur toe (bijv. Bols), voeg daarna 1/3 mintlikeur toe en als laatste voeg je een klein scheutje Bacardi 151 toe. Je kan de shot aansteken maar ook direct opdrinken.

1. Shotje Alien Brain

Top 10 shotjes - Alien Brain

Het shotje dat hiernaast is afgebeeld heet de Alien Brain. Dit shotje bevat meerdere likeuren en Baileys waardoor er een gaaf effect ontstaat.

Om dit shotje te maken vul je een shotglas voor de helft met perziklikeur (bijv Peachtree). Schenk hier Baileys overheen, doe dit wel voorzichtig met een lepel zodat er een laagje ontstaat. Als het shotje bijna vol is voeg je een scheut Blue Curacao en als laatste een drupje grenadine toe. Sla dit shotje in een keer achterover.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *