Top 10 Rijkste mensen ter wereld (2013/2014)

Top 10 Rijkste mensen ter wereld (2013/2014)

  ( 0 )

De wereld kent een hele kleine groep super rijke mensen. Wie zijn deze miljardairs, hoeveel geld hebben de rijkste mensen, waar hebben deze miljardairs zoveel geld aan verdient? Dat lees je in de ‘Top 10 Rijkste Mensen ter Wereld’. Deze lijst is samengesteld door het zakenblad Forbes, dit tijdschrift maakt elk jaar een overzicht van de rijkste mensen ter wereld. Ben jij benieuwd wie de 10 rijkste Nederlanders zijn? Het tijdschrift Quote maakt elk jaar ook een overzicht van de rijkste Nederlanders. Klik hier voor een overzicht van de 10 rijkste Nederlanders.

TIP: Bekijk ook de 10 duurste villa’s en penthouses ter wereld

 

10. Bernard Arnault

De franse miljardair Bernard Arnault heeft ruim 29 miljard dollar. Deze Franse miljardair heeft zijn vermogen te danken aan zijn bedrijf LVMH, oftewel Louis Vuitton Moët Hennessy. Deze onderneming heeft diverse luxe merken zoals champagnemerk Moët en tassenmerk Louis Vuitton.

9. Lillian Bettencourt

De Française Lillian Bettencourt heeft haar vermogen te danken door haar vader die cosmeticabedrijf L’Oréal heeft opgericht. Lillian is de rijkste vrouw van Frankrijk en Europa. Haar vermogen wordt geschat op 30 miljard dollar.

8. Li-Ka Shing

De chinees Li-Ka Shing is woonachtig in Hong Kong en is rijk geworden door een mix van bedrijven. Li-Ka is ondermeer eigenaar van een concern waar het Nederlandse Kruidvat en Trekplijster ook onder vallen. De ondernemer heeft daarnaast nog bouwbedrijven, rijstepap en plastic. Li-Ka Shing heeft een vermogen van 31 miljard dollar, hiermee is hij een van de rijkste mensen ter wereld.

7. David Koch

David Koch komt uit een rijke industriële familie. de familie bezit veel Amerikaanse bedrijven in tal van sectoren. Naast zakenman is David Koch ook politicus. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op 34 miljard dollar. De familie Koch is samen met de familie Rothschild een van de rijkste families ter wereld.

6. Charles Koch

De broer van David staat op de 6e positie in deze top 10. Charlies Koch is ook lid van de Koch familie en bezit ook veel aandelen in honderden bedrijven. Het vermogen van Charles Koch wordt ook op 34 miljard dollar geschat.

5. Lawrence Ellison

Lawrence Ellison is oprichter van softwarebedrijf Oracle. Oracle is een van de grootste software bedrijven ter wereld en telt ruim 100.000 werknemers. Ellison is net zoals Bill Gates een computernerd die met veel geluk een mega vermogen heeft opgebouwd. Het vermogen van deze Amerikaan wordt geschat op 53,5 miljard dollar.

4. Warren Buffett

Warren Buffett is rijk geworden als belegger en eigenaar van een groot aantal bedrijven. Warren Buffett is eigenaar van Berkshire Hathaway, een holding met bedrijven in de verzekeringssector maar ook bouwbedrijven behoren tot deze holding. Het vermogen van Warren Buffet bestaat uit 53,5 miljard dollar.

3. Amancio Ortega

De spanjaard Amancio is nieuw op de 3e positie. Amancio heeft zijn vermogen te danken aan de winkelketen Zara, deze winkelketen is de laatste jaren enorm populair geworden. Amancio heeft een vermogen van 57 miljard dollar, dit groeit nog steeds aangezien er steeds meer Zara kledingwinkels bijkomen.

2. Bill Gates

Bill Gates is op veel momenten de rijkste man ter wereld. Echter geeft Bill Gates veel geld uit aan honderden goede doelen via zijn eigen stichting de ‘Gates foundation’. Bill Gates is rijk geworden door het bouwen van het computersysteem Windows. Bill Gates is zonder twijfel de meest invloedrijke man in deze top 10. Bill Gates heeft het computertijdperk ingeluid en hierdoor heeft hij een enorm vermogen opgebouwd. Het vermogen van Bill Gates wordt geschat op 67 miljard dollar. Overigens probeert Bill Gates zijn geld zo goed mogelijk te besteden om de wereld te verbeteren.

1.Carlos Slim

De mexicaan Carlos Slim is vaak de (een-na)rijkste man ter wereld. Bill Gates en Carlos Slim wisselen deze positie continu af. Carlos Slim is rijk geworden als ondernemer in de telecommunicatie. Onlangs heeft Carlos Slim diverse Europese telecommunicatiebedrijven opgekocht waaronder KPN. Het vermogen van Carlos Slim wordt geschat op 73 miljard dollar.

Er zijn 19 reacties op dit artikel
  1. nick at 5:03 pm

    Families zoals rotschild worden nooit genoemd in dit soort lijsten. Dat zijn de ultrarijken die biljoenen bezitten inplaats van mildjarden.

  2. Anoniem at 7:21 am

    Roth schild heeft een vermogen van 5 triljoen…die kunnen in een klap de wereld vernietigen…elke persoon op de wereld zouden 70.000.000 dollar kunnen geven…dan werkt niemand meer wil je naar een luxe oord helaas mag je dan zelf wassen eten koken jagen om vlees of vis te kunnen eten zelf slachten tja want iedereen is dan rijk

  3. rare man at 9:07 am

    EHH wat is dit een stomme site! ik ben de rijkste ! zet mij erbij heb namelijk heel veel geld om precies te zijn heb ik 98 miljard dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *