Top 10 rijkste gamers

  ( 0 )

Tegenwoordig kan je erg rijk worden met het spelen van games. Anno 2015 gaat de wereld van games steeds meer lijken op betaald voetbal. Succesvolle gamers worden verkocht, hebben managers en verdienen miljoenen met sponsorcontracten. In deze top 10 lees je over de 10 rijkste gamers ter wereld. Naast het winnen van grote toernooien kunnen gamers ook rijk worden door het maken van Youtube video’s. De rijkste gamer ter wereld is namelijk de Zweed ‘Pewdiepie’. Deze jongen maakt regelmatig Youtube video’s van de games die hij speelt. Pewdiepie verdient per jaar meer dan 7 miljoen euro aan het spelen van computerspelletjes. Bekijk hieronder ook alle andere miljonairs.

10.

9.

8.

7.

6.

5. Johnathan Wendel

Deze Amerikaan werd 12 keer eerste in een groot internationaal toernooi en is een van de beste gamers in first-person games.

4. Carlos Rodriguez

De spaanse Carlos Rodriguez wordt ook wel gezien als de David Beckham in de gaming wereld. Carlos Rodriguez speelt League of Legends en verdient veel geld met het streamen van zijn gameplays. Daarnaast heeft Carlos Rodriguez sponsorinkomsten. In 2013 worden zijn inkomsten geschat tussen de 820.000 en 950.000 dollar.

3. Katherine Gunn

Op de derde plek staat de Amerikaanse Katherine Gunn (Kat Gunn). Per jaar verdient deze vrouw 3 ton aan het spelen van games. Katt Gunn is een van de beroemdste vrouwelijke gamers. Ze werd bekend door het winnen van een aantal grote toernooien. Katt speelt verschillende games en is vaak te zien op televisie en in Youtube-kanalen. Ook wordt Katt gevraagd als commentator en spreker op verschillende gamebeurzen.

2. Lee Jae Dong

De Zuid Koreaan ‘Lee Jae Dong’ is de op een-na rijkste gamer ter wereld. Lee Jae Dong is een beroemde speler van het spel Starcraft. Starcraft is een zeer populair spel en in Zuid Korea hebben topgamers dezelfde status als beroemde voetbalspelers. Hoewel Lee Jae Dong pas 25 jaar is heeft hij al 5 ton aan prijzengeld binnengesleept. De Zuid Koreaan verdient vooral aan sponsorcontracten en prijzengeld dat hij wint tijdens grote toernooien.

1. Felix Kjellberg (PewDiePie)

Felix Kjellberg maakt Youtube video’s onder de naam PewDiePie. In zijn filmpjes zie je PewDiePie tal van games spelen. PewDiePie heeft miljoenen Youtube volgers en heeft al meer dan 1 miljard views gehaald. In 2014 verdiende PewDiePie maarliefst 7,4 miljoen euro aan zijn video’s. De inkomsten komen vooral aan sponsoren en reclames die te zien zijn in de video’s van PewDiePie. Met deze enorme omzet is Felix Kjellberg de meest succesvolle gamer ooit.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *