Top 10 Populairste Kerstliedjes in Nederland

  ( 0 )

Bij kerst hoort kerstmuziek. De NOS heeft onderzoek gedaan naar de populairste kerstliedjes in Nederland. In deze top 10 kan je al helemaal in kerstsferen komen met de 10 populairste kerstliedjes onder Nederlanders. De lijst is gebaseerd op de airtime van Nederlandse radiostations. Wat is jouw favoriete kerstnummer? Laat het ons weten door te reageren onderaan de pagina.

10. Being alone at Christmas

Miss Montreal heeft een mooi liedje geschreven over een eenzame kerstmis. Beluister het kerstliedje van Miss Montreal hieronder via Youtube.

9. Happy Xmas – John Lennon

John Lennon bracht in 1998 de kersthit ‘Happy Xmas’ uit. Het lied werd direct een grote hit in de VS en kwam al snel overwaaien naar Nederland. Het kerstnummer van John Lennon is hieronder te beluisteren.

8. Bryan Adams – Christmas Time

Bryan Adams bracht het rocknummer ‘Christmas Time’ uit in 1985. Het is een van de meest herkenbare kerstnummers van de afgelopen 30 jaar. Stream het kerstliedje hieronder via YouTube.

7. Andy Williams – It’s the most wonderful time of the year

Veel zoeter dan de kersthit van Andy Williams kan haast niet. Deze kerstklassieker

6. Merry Xmas Everybody – Slade

5. Why couldn’t it be Christmas everyday – Bianca Ryan

4. Do they know it’s Christmas – Band Aid

Do they know it’s Christmas is een initiatief uit 1984 van verschillende Britse artiesten. Het liedje is opgenomen om aandacht te vragen aan de hongersnood in Ethiopië die in die tijd plaatsvond. Het nummer werd op 25 november 1984 uitgebracht en werd direct een succes. Nog steeds is het nummer van Bob Geldof en Midge Ure een vaak gedraaid kerstliedje.

3. All I want for Christmas is you – Mariah Carey

Mariah Carey is in Nederland vooral bekend van haar hit All I want for Christmas is you. Dit kerstliedje uit de jaren 90 is bij veel Nederlanders favoriet. Beluister hieronder de hit van Mariah Carey via Youtube.

2. Last Christmas – Wham!

het Britse popduo Wham! heeft een van de meest succesvolle kerstliedjes ooit uitgebracht. Last Christmas werd uitgebracht in 1984 en veroverde Europa. De bekende begintune van Last Christmas doet het altijd goed op een kerstborrel.

1. Driving Home For Christmas – Chris Rea

I am driving home for Christmas is een kersthit die heel Nederland kan meezingen. Het liedje is vaak op de radio te beluisteren en is erg populair in Nederland. Chris Rea bracht dit kerstliedje uit in 1988. Het nummer werd geen grote hit en behaalde niet eens de Nederlandse hitlijsten. Ondanks de trage start is dit nummer uitgegroeid tot een echte kerstklassieker.

Deze Top 10 is gebaseerd op het onderzoek: ‘Meest gedraaide kersthits op de Nederlandse radio in 2015’ van Soundaware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.