Tsambika Beach
Porthcurno Beach
Myrtos Beach
Rabbit Beach
Las Islas Cíes

Top 10 mooiste stranden van Europa

  ( 0 )

De vakantie periode staat weer voor de deur en dat betekent voor heel veel Nederlanders dat ze weer op vakantie gaan naar een zonovergoten bestemming binnen Europa. Voor een zonvakantie is het niet noodzakelijk om een verre reis te maken. Binnen Europa zijn talloze prachtige eilanden te vinden waar het optimaal genieten is van zon, zee en strand. Op de volgende eilanden is het optimaal genieten van een zonvakantie.

 

10. Porthcurno Beach, Groot Brittannië

Als je niet beter weet dan zal je denken dat Porthcurno een tropisch eiland is in de Middellandse Zee. Het strand Porthcurno Beach heeft een prachtig kleurenpalet in het zeewater en hagel witte zandstranden met daarachter meters hoge kliffen. Op het eerste ogenblik zal je echt denken dat dit een tropisch eiland is, maar wonderlijk genoeg ligt Porthcurno Beach in het meest zuidelijke puntje van Groot Brittannië. Dit strand is het warmste gebied van het Britse eiland en dat komt door de invloed van de warme Golfstroom. De gemiddelde temperatuur zal hier vrijwel nooit de 25 graden Celsius passeren.

9. Myrtos Beach, Kefalonia

Als vrienden, familie of kennissen al eens op vakantie zijn geweest naar Kefalonia dan zal je vast en zeker een ansichtkaart hebben ontvangen van Myrtos Beach. Het strand heeft een oogverblindend wit strand dat prachtig gelegen is in een baai. Het strand is razend populair want elke vakantiefolder van Kefalonia laat het prachtige strand zien. Zelfs de weg naar het Myrtos Beach is een hele belevenis, want via haarspeldbochten met her en der mooie uitkijkpunten kom je uiteindelijk aan bij het geweldig mooie strand.

8. Las Islas Cíes, Spanje

In tegenstelling tot alle andere stranden in dit lijstje is het strand van Las Islas Cíes geen toeristische hotspot. Het strand van Las Islas Cíes is een juweeltje dat verborgen ligt in Galicië is een nationaal park en je vindt er welgeteld nul hotels. Je kunt er wel overnachten maar dan moet je op de camping verblijven, deze camping is op slechts 10 meter van de oceaan gelegen. Las Islas Cíes is alleen bereikbaar in de zomer en hierdoor is de camping ook alleen in de zomermaanden geopend. Het eiland is alleen te bereiken met de boot vanuit Baiano of Vigo.

7. Navagio Beach, Zakynthos

Op het Griekse eiland Zakynthos vindt je het meest gefotografeerde strand van heel Griekenland. We hebben het over Navagio Beach. Het is geheel logisch dat dit strand het meest gefotografeerd is want het ligt verscholen tussen de stijle rotswanden en het oogt als een waar paradijs. Het strand is alleen met een boot te bereiken maar dan heb je wel een hagelwit zandstrand met helderblauw water. Tegenwoordig is dit de toeristische hotspot van Zakynthos en wil je de drukte vermijden bekijk het prachtige strand van boven af. Op het strand ligt ook een scheepswrak wat afkomstig is van smokkelaars. Het strand wordt ook wel ‘Smugglers Cove’ genoemd.

6. Rabbit Beach, Italië

Ten zuiden van Sicilië ligt het kleine Lampedusa en hier tref je Rabbit Beach aan. Toeristen die op vakantie gaan naar Lampedusa genieten altijd optimaal op Rabbit Beach. Het strand heeft een fijn zandstrand met blauwgroen water. Het strand is alleen met een boot bereikbaar en hierdoor zijn er bijna geen faciliteiten aanwezig op het strand. Rabbit Beach is sereen en nog ongerept. Het is niet alleen een geliefd strand bij toeristen ook zeeschildpadden komen hier gaan aan land om eieren te leggen.

5. Anfi del Mar, Gran Canaria

In het zuiden van Gran Canaria ligt een aangelegd strand genaamd Anfi del Mar. Dit strand is in tegenstelling tot andere stranden op het eiland voorzien van fijn wit zand. Hierdoor kleurt het zeewater naar helder mooi blauw en ziet het er uit als een paradijs. Het fijne aan Anfi del Mar is dat het strand niet bij alle toeristen bekend is en hierdoor is het heerlijk vertoeven op het strand. Er zijn verschillende restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen en er is ook een supermarkt aanwezig. In het weekend kun je Anfi del Mar beter mijden want dan komen de Spanjaarden zelf ook graag naar het strand om te genieten van een zon, zee en strand.

4. Bahía de Alcudia, Mallorca

De baai van Alcudia is een van de langste stranden van Mallorca en het is tevens het gebied met buitengewoon veel moderne accommodaties waarmee je dicht bij dit prachtige zandstrand bent. Het zandstrand Bahía de Alcudia is in de zomermaanden ontzettend druk want dan komen alle toeristen naar het eiland om te genieten van zon, zee en strand. Alcudia ligt aan de andere kant van de hoofdstad Palma de Mallorca en het is er veel mooier dan in de directe omgeving van de hoofdstad. Het zandstrand loopt geleidelijk af de zee in waardoor het een ideaal strand is voor gezinnen met kinderen.

3. Spiaggia Rosa, Italië

Op het Italiaanse eiland Sardinië is het strand Spiaggia Rosa gelegen, ofwel het Roze Strand. De naam van het strand doet het al vermoeden, het zand van Spiaggia Rosa is roze gekleurd. Het is een prachtig strand om te zien, en helaas omdat toeristen het zand zo mooi vonden en het meenamen als souvenir is er besloten het strand te sluiten. Je kunt het nu alleen nog van een afstandje bekijken maar dan kun je de roze gloed van het zand nog enorm goed zien.

2. El Golfo, Lanzarote

Lago Verde kent iedereen bijna wel, het groene meer op Lanzarote. Het groene meer is onderdeel van El Golfo en dit strand is ontstaan doordat de krater van de vulkaan opgeslokt is door de oceaan. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtig gipszwart strand, dat bestaat uit lava stenen. Het is niet het meest comfortabele strand maar het is uniek en uiterst bijzonder. Omdat de lava stenen zwart zijn is het in de zomermaanden oppassen geblazen want dan kunnen de stenen gloeiend heet worden.

1. Tsambika Beach, Rhodos

Tsambika Beach heeft een lange, brede strook aan strand en het heeft kristalhelder zeewater. Het water is hier lekker warm en dat komt omdat het relatief ondiep is. Het is hierdoor het perfecte strand voor iedereen die wil genieten van een strandvakantie binnen Europa. Het strand van Tsambika Beach ligt aan de voet van een berg waar het klooster van Tsambiki op staat, het strand is hier ook naar vernoemd. Langs het strand vind je verschillende winkeltjes en restaurants en op het strand kun je ook terecht voor verschillende watersporten. Voor een vakantie met het hele gezin is Tsambika Beach op Rhodos de aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.