Top 10 Mooiste Filmmuziek

Top 10 Mooiste Filmmuziek

  ( 0 )

Filmmuziek is niet alleen mooi, het is ook rustgevend en de perfecte muziek om bij te studeren of te relaxen. Muziek speelt altijd een belangrijke rol in films. Het versterkt de emoties en ondersteunt het acteerwerk. Een film zonder filmmuziek is minder spannend en saai. Denk eens aan succesvolle films als Jaws en Harry Potter, zonder de prachtige filmmuziek waren deze films lang niet zo succesvol.


Omdat filmmuziek ook heel prettig is om te luisteren tijdens het reizen of studeren hebben wij de 10 mooiste film soundtracks op een rij gezet. Wat is jouw favoriete filmsoundtrack? Je kan reageren onderaan de pagina.

De ‘top 10 mooiste filmmuziek’ is samengesteld aan de hand van; bekendheid, prijzen en nominaties zoals de ‘Academy Award for Best Orginal Score’ en de mening van filmliefhebbers. In de lijst staan zowel film soundtracks van bekende filmcomponisten als; Hans Zimmer en John Williams als filmmuziek van arthouse films.

 

10. Beasts of the Southern Wild – Benh Zeitlin

De film ‘Beasts of the Southern Wild’ is een arthouse film en is onbekend bij het grote publiek. De soundtrack van Benh Zeitlin is vrij onbekend maar als auteur vind ik dat deze film een plek verdient in de top 10 mooiste filmmuziek. Na het beluisteren van bovenstaande soundtrack denk ik dat vele lezers mijn mening delen.

9. Up – Michael Giacchino

De Disney / Pixar film Up heeft een Oscar gewonnen voor de unieke soundtrack die geschreven is door Michael Giacchino. Bovenstaande soundtrack wordt afgespeeld aan het begin van de film waarbij de kijker een snelle impressie krijgt van het leven van Carl. Deze scène is erg ontroerend en dat is mede te danken door de prachtige filmmuziek.

8. Titanic- James Horner

Titanic is een van de meest succesvolste films ooit. De film won maarliefst 11 Oscar’s onder andere voor de soundtrack. De soundtrack is gemaakt door de filmcomponist James Horner die onder andere de filmmuziek van Braveheart, Avatar en A Beautiful Mind heeft geschreven. Ook de titelsong ‘My Heart Will Go On’ was destijds een grote hit geworden. Dit betekende de grote doorbraak van Celine Dion.

7. Dances With Wolves – John Barry

Dances with Wolves is een prachtige film van regisseur Kevin Costner. De film heeft maarliefst 7 Oscar’s gewonnen onder andere voor de filmmuziek die geschreven is door filmcomponist John Barry. John Barry heeft tijdens zijn carrière filmmuziek geschreven voor 11 James Bond films. De filmcomponist heeft maarliefst 5 Oscar’s gewonnen tijdens zijn leven.

6. Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain – Yann Tiersen

De sprookjesachtige Franse film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is een film die onder andere door de filmmuziek een groot succes was. Yann Tiersen heeft de filmmuziek gecomponeerd. Yann Tiersen richt zich niet alleen op filmmuziek, de componist en musicus heeft tal van werk uitgebracht en is in Frankrijk een nationale held.

5. Once Upon a Time in the West – Ennio Morricone

Ennio Morricone is zonder twijfel de grootste filmcomponist in de filmgeschiedenis. De Italiaanse componist heeft voor 500 films muziek geschreven. Ennio Morricone behoort tot de invloedrijkste componisten van zijn generatie. Het grote publiek kent hem voornamelijk van de soundtrack die hij geschreven heeft voor de meest bekende western ‘Once Upon a Time in the West’.

4. The Last of the Mohicans – Trevor Jones & Randy Edelman

De film ‘The last of the Mohicans’ gaat over de laatst overgebleven indianenstam in Amerika. Veel filmliefhebbers hebben de filmmuziek van componisten Trevor Jones en Randy Edelman hoog in hun lijstje staan. De film ‘The Last of the Mohicans’ stamt af uit 1992 maar nog steeds weten veel filmliefhebbers de soundtrack te vinden op o.a Youtube.

3. Schindler’s List – John Williams

De biografische film ‘Schindler’s List’ verteld het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler. Oskar Schindler was een industrieel die in de tweede wereldoorlog het leven van zo’n duizend joden heeft gered door te voorkomen dat zij naar vernietigingskamp Auschwitz werden getransporteerd. De film heeft een Oscar gewonnen voor de prachtige filmmuziek die geschreven is door John Williams. Deze film is de succesvolste film van Steven Spielberg.

2. The Lion King – Hans Zimmer


The Lion King is een van Disney’s meest succesvolle films. De muziek is gecomponeerd door Hans Zimmer waarvoor hij een Oscar heeft gewonnen. Ook is de muziek van Hans Zimmer gebruikt voor de gelijknamige Disney musical. Deze musical is de best verdienende musical ooit. Bovenstaande video bevat de complete Lion King soundtrack.

1. The Lord of the Rings: The Return of the King – Howard Shore

Het derde deel van Lord of the Rings genaamd The Return of the King heeft maarliefst 11 Oscar’s gewonnen. De film is nog steeds erg populair en staat in de top 10 films met hoogste opbrengsten ooit. De filmcomponist Howard Shore heeft alle muziek geschreven voor de Lord of the Rings trilogie. Op dit moment is Howard Shore ook betrokken bij de filmmuziek van The Hobbit.

Er zijn 12 reacties op dit artikel
 1. Raymond at 6:03 am

  Mooie lijst composers. Ik kende er voor nu 3 niet uit de lijst. Deze ga ik dan ook goed beluisteren. 1 puntje dat niet klopt:

  Last of the Mohicans gaat over de laatste 2 van de Mohicanen stam die midden in het gevecht zitten tussen Engeland en Frankrijk(French and Indian Wars). In die tijd waren er onder anderen de Huron, Mohawk, Oneida, Onondaga, Cayuga en Seneca
  de Cherokee, Catawba, Abenaki, Mícmac, Penobscot, Passamaquoddy en Maliseet stammen. Ook de Lenape, Ojibwa, Ottawa, Shawnee en Wyandot stammen waren nog in leven.

 2. Stijn Buntinx at 8:59 pm

  Fantastisch om te zien dat mijn recente favoriet op 1 staat 🙂 “The Beasts of the Southern Wild”. Verder een mooi lijstje.

  Mijn top 10 ziet er als volgt uit:
  1) The Beasts of the Southern Wild
  2) Raiders of the lost ark
  3) Amores Perros
  4) Inception
  5) Requiem for a Dream
  6) Once upon a time in the West
  7) Birdman
  8) Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain
  9) Jaws
  10) Drive

 3. Daan at 9:42 am

  Misschien moet de soundtrack van American Sniper ook worden toegevoegd. Ennio Morricone componeerde een prachtig stuk met een trompet dat gebruikt wordt tijdens de aftiteling en begrafenis. Mooie film en prachtige soundtrack!

 4. Karlijn at 6:46 pm

  Ik vind de muziek van Preisner altijd mooi, was de vaste componist van Kieslovski (trois couleurs, 10 commandmands, la double vie de veronique etc) sprookjesachtig mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *