Top 10 meest vekochte singles (digitaal)

Top 10 meest vekochte singles (digitaal)

  ( 0 )

Sinds de komst van Itunes en andere muziekaanbieders zijn er miljoenen digitale singles verkocht. In deze top 10 zijn de best verkochte singles gerangschikt. In de lijst staan singles van verschillende genres. Zo vind je in deze lijst singles uit de categorieën: pop, rock, dance en meer. Wat vind jij het beste liedje uit de lijst? Laat het ons weten door te reageren onderaan de pagina. 

10. “Happy” – Pharrell Williams

Pharell Williams heeft in 2013 het nummer ‘Happy’ uitgebracht. Deze single ging al snel viral via Youtube. In totaal zijn er 13,9 miljoen digitale singles verkocht.

9. “Party Rock Anthem” – LMFAO

Deze feesthit van LMFAO is grijs gedraaid op menig feest. De online single is 14 miljoen keer gekocht en het nummer is uitgebracht in 2011.

8. “Poker Face” – Lady Gaga

Lady Gaga brak wereldwijd door met haar single ‘Poker Face’. Deze hit van de excentrieke zangeres stond lang boven aan in alle muzieklijstjes. De single werd uitgebracht in 2008 en is 14 miljoen keer verkocht.

7. “Rolling in the Deep” – Adele

In 2015 brak Adele alle records met haar nieuwe album. Haar single Rolling in the Deep scoorde ook goed. De single werd uitgebracht in 2010 en is in totaal 14 miljoen keer digitaal verkocht.

6. “Moves like Jagger” – Maroon 5

Deze dancetrack geproduceerd door ‘Maroon 5’ in samenwerking met Christina Aguilera is 14,4 miljoen keer verkocht. Het nummer is uitgebracht in 2011.

5. “Uptown Funk” – Bruno Mars

Bruno Mars scoorde in 2014 met het nummer ‘Uptown Funk’. Dit vrolijke liedje is 14,6 miljoen keer verkocht via digitale kanalen.

4. “Blurred Lines” – Pharrell

In 2013 brengt Robin Thicke samen met Pharrell het nummer ‘Blurred Lines’ uit. Al snel werden er records gebroken en verkocht het duo 14,8 miljoen singles.

3. “TiK ToK” – Kesha

De Amerikaanse zangeres en rapper Kesha bracht in 2009 het popliedje ‘Tik Tok’ uit. Het liedje is 15 miljoen keer verkocht. Beluister hieronder de single van Kesha.

2. “I Gotta Feeling” – The Black Eyed Peas

In 2009 scoorde ‘The Black Eyed Peas’ een wereldwijde hit met het nummer ‘I Gotta Feeling’. De single werd maar liefst 15 miljoen keer verkocht via Itunes en andere online aanbieders. Dit liedje was tevens de zomerhit van 2009.

1. “Call Me Maybe” – Carly Rae Jepsen

In 2010 bracht de zangeres Carly Rae Jepsen het nummer ‘Call me Maybe’ uit. Dit popliedje werd een grote hit onder jongeren. De single is maarliefst 18 miljoen keer gekocht via het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.