Top 10 Meest Succesvolle Disney films

Top 10 Meest Succesvolle Disney films

  ( 0 )

Disney is het grootste entertainment bedrijf ter wereld en ken je waarschijnlijk van de; films, Disneyland en muziek, De divisie ‘Walt Disney Pictures’ is een van de grootste filmmaatschappijen ooit, deze studio heeft al honderden films geproduceerd. In deze Top 10 zetten we de meest succesvolle Disney films op een rij. Als een van de grootste filmmaatschappijen en entertainment bedrijven heeft Disney veel successen gehad. Disney heeft prachtige films geproduceerd en met deze films heeft Disney veel omzet gegenereerd. Deze ‘Top 10 Meest Succesvolle Disney Films’ is gemaakt aan de hand van ticketsales en draaitijd in de bioscopen. 

10. Pocahontas

De Disneyfilm Pocahontas komt uit 1995. Deze film gaat over Pocahontas, de dochter van een indianenstamhoofd die de westerse avonturier John Smith ontmoet. John Smith is bij een schipbreuk terecht gekomen in Amerika en maakt kennis met de indianen en hun cultuur. De film gaat over de onmogelijke liefde die ontstaat tussen Pocahontas en John.

Pocahontas is de 33e film van de Walt Disney studios. De film heeft een Academy Award gewonnen voor het beste lied namelijk ‘Colours of the Wind’. Pocahontas ging in premiere in het Central Park in New York, hierbij waren maarliefst 10.000 genodigden aanwezig. De film was erg succesvol en behaalde tijdens de draaitijd in de bioscopen een wereldwijde omzet van $346 miljoen.

9. Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Sneeuwwitje en de zeven dwergen is een zeer belangrijke film geweest in de historie van animatiefilms. Deze film is uitgebracht in 1937 en was de eerste animatiefilm die langer dan 1 uur duurde. De film vertelt het sprookje van Sneeuwwitje, een prinses die moet vluchten van haar boze moeder omdat zij knapper is dan haar. Uiteindelijk komt Sneeuwwitje terecht bij de zeven dwergen die verscholen wonen in het bos. Echter komt de koningin haar achterna om haar te vermoorden.

Sneeuwwitje was een groot succes, vooral omdat de film een nieuw tijdperk aankondigde in de filmwereld. De Disneyfilm kreeg zelfs een speciale Academy Award (Oscar) namelijk de ‘Honorary award’. De film bevat net zoals de meeste andere Disney films veel liedjes, ook deze liedjes hebben prijzen ontvangen. Met het produceren van Sneeuwwitje was een investering gemoeid van $1.488.423. De film haalde een recordopbrengst van $184 miljoen, dit was in 1937 heel veel geld en uitzonderlijk in de filmwereld.

8. Belle en het Beest

Belle en het Beest is een Disney film die is uitgekomen in 1991. Waarschijnlijk ken je wel de vrolijke liedjes uit deze bekende en succesvolle Disney film. Het verhaal gaat over Belle, een meisje dat samen met haar vader in een klein dorpje leeft. Haar vader, Maurice is uitvinder en als hij terug komt van een beurs verdwaald Maurice in het bos. Hij komt bij een groot kasteel aan en wordt door het beest gevangen genomen. Belle besluit haar vader te gaan zoeken en komt ook bij het kasteel uit. Wat Belle niet weet is dat het beest een betoverde prins is. De prins is omgetoverd tot beest omdat hij vroeger erg arrogant was. De vloek kan alleen worden opgeheven als het beest verliefd wordt.

Na de verfilming van Sneeuwwitje heeft Walt Disney een lijstje gemaakt met verhalen die hij graag wilt verfilmen. Een van deze verhalen is Belle en het Beest. Echter werd de film pas in 1991 uitgegeven door de Disney studio’s. De film had een budget van $ 20.000.000, dit bedrag is ruimschoots terugverdient want de film behaalde een opbrengst van $ 403 miljoen.

7. Tarzan

Tarzan is een jongen die door apen is opgegroeid. Door een ongeluk zijn zijn ouders overleden en sindsdien hebben de apen hem opgevoed en verzorgd. Tarzan weet dan ook niks van zijn afkomst totdat er een groep avonturiers aankomt op het verlaten eiland waar hij woont. Tarzan ontmoet Jane, een jongedame uit de stad die goed is opgevoed. Echter is Jane samen met een aantal stropers die willen jagen op de apenfamilie en vrienden van Tarzan. Hierdoor komt Tarzan in de moeilijke situatie omdat hij moet kiezen voor Jane of zijn oude avontuurlijke leven.

Tarzan is door Disney uitgegeven in 1999. De film is vooral bekend van de liedjes die geschreven zijn door Phil Collins. De film heeft 10 ‘Annie Awards’ gewonnen, dit is de belangrijkste filmprijs voor animatiefilms. Daarnaast zijn de filmopbrengsten $ 448 miljoen dollar.

6. Aladdin

De Disney film Aladdin speelt zich af in de sprookjeswereld van ‘Duizend en een nacht’. Het verhaal gaat over de arme jongen Aladdin die verliefd wordt op de prinses Jasmine. Aladdin mag absoluut niet met haar omgaan en wordt gearresteerd door Jafar, de grootvisier van Agrabah(koninkrijk). Aladdin krijgt vervolgens de opdracht om in een verlaten grot een lamp te zoeken en te geven aan Jafar. Dit gaat mis en Aladdin komt samen met zijn aapje Abu vast te zitten in de wondergrot. Aladdin komt er per toeval achter dat hij een geest kan oproepen die in de lamp zit. Deze geest geeft hem 3 wensen waardoor Aladdin wenst dat hij prins kan zijn.

Aladdin is uitgebracht in 1992 en heeft in 1993 2 Oscar’s gewonnen. Alle 2 de Oscar’s zijn voor de filmmuziek. Het nummer  ‘A Whole New World’ is een grote hit geworden. De totale productiekosten van Aladdin bedroeg 28 miljoen dollar. De opbrengsten van de Disney film Aladdin worden geschat op 504 miljoen dollar.

5. Ratatouille

Ratatouille speelt zich af in Parijs. De film gaat over de rat Remy die ervan droomt om topchef te worden. Op een dag verdwaalt Remy in het riool en komt hij terecht bij de bistro van Auguste Gusteau. Op hetzelfde moment neemt de bistro een nieuwe keukenhulp aan genaamd Linguini. Linguini is totaal geen kooktalent en Remy besluit om de jongen te helpen bij het koken. Door de samenwerking heeft Remy eindelijk de kans om zich op te werken tot topkok. Dit doet hij door samen te werken met Linguini.

Ratatouille is een recente animatiefilm van Disney Pictures. Ratatouille is uitgebracht in 2007 en heeft 1 Oscar gewonnen. De filmopbrengsten bedroegen 623.7 miljoen dollar.

4. Finding Nemo

Finding Nemo gaat over de zoektocht naar Nemo. De clownvis Marlin heeft zijn vrouw verloren en het enige dat Marlin nog heeft is zijn zoon Nemo. Tijdens een schoolreisje zwemt Nemo weg van zijn klas en wordt hij ontvoert door duikers. Marlin zet alles op alles om zijn zoon terug te vinden en zwemt de hele oceaan door. Dit doet hij samen met Dory, een vergeetachtige vis die Marlin helpt tijdens zijn zoektocht.

Finding Nemo is een samenwerking tussen Disney Pictures en de filmstudie Pixar die eveneens onderdeel is van het Disney concern. De film had een budget van 94 miljoen dollar, de filmopbrengsten bedroegen 864,6 miljoen dollar.

3. The Lion King

The Lion King is de Disneyfilm die het best beoordeeld wordt door critici en filmfans. De leeuwenkoning is uitgebracht in 1994 en is een van de meest geliefde Disney films. De film heeft 2 Oscar’s gewonnen onder andere voor beste filmmuziek. Simba is een jonge leeuw die later zijn vader opvolgt als leeuwenkoning. De leeuwenkoning staat bovenaan in de rang van een grote kudde dieren die leven op de Savanne. De oom van Simba, Scar is uit op de macht en vermoord Simba’s vader Mufasa. Simba moet vluchten en komt terecht in het paradijs waar hij Timon en Pumbaa ontmoet. Echter heeft Simba de plicht om terug te keren en zijn oom van de troon te stoten.

De leeuwenkoning is een van Disney’s grootste successen. Naast de film is het verhaal ook gebruikt voor het produceren van de gelijknamige Disneymusical. Dit is een van de meest succesvolle en winstgevende musical’s ooit. The Lion King had een geschat budget van 45 miljoen dollar. De film heeft net geen miljard opgebracht, de filmopbrengsten zijn 990 miljoen dollar.

2. Toy Story 3 (Pixar)

Net zoals Finding Nemo is Toy Story 3 een samenwerking tussen de Disney studios en Pixar. Toy Story 3 is het derde deel van de gelijknamige serie en is uitgekomen in 2010. De film gaat weer over Andy die inmiddels 17 jaar is geworden en niet meer met speelgoed speelt. Andy heeft al veel stukken speelgoed verkocht en zijn meest favoriete speelgoedstukken Buzz Lightyear en Woody maken zich zorgen over hem. Net zoals de eerdere Toy Story films is Toy Story 3 weer een heel avontuur.

De productiekosten van Toy Story 3 waren relatief hoog namelijk 200 miljoen dollar. Disney had erg veel vertrouwen in het derde deel van Toy Story. Deze Disneyfilm is de eerste productie die meer dan 1 miljard dollar binnenbrengt. In totaal zijn de filmopbrengsten van Toy Story 3 1,1 miljard dollar.

1. Frozen

Frozen is de 53e animatiefilm van Disney en wordt door sommigen gezien als de beste Disneyfilm van deze tijd. De film gaat over Anna die op zoek gaat naar haar zus Elsa. De ijskrachten van Elsa houden het koninkrijk Arendelle in een eeuwige winter. Samen met Kristoff en Sven gaat Anna op avontuur waarbij ze barre omstandigheden moet doorstaan om het koninkrijk te redden.

Frozen is een groot kassucces gebleken. De Disney animatiefilm staat zelf op de 5e plek in de ‘Top 10 films met de grootste opbrengsten‘. De film is vooral bekend van de themasong ‘Let it go’. De productiekosten van Frozen worden geschat op 150 miljoen dollar. De film heeft tot nu toe al 1,2 miljard dollar opgebracht. Voor een film die is uitgekomen in 2013 is dit een recordbedrag. Disney is op dit moment bezig met een Frozen attractie in Disneyworld en een Frozen musical.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. Hettie at 6:19 pm

  The Lion King is al jaren mijn favoriete Disney film. Ik vind dat de Lion King eigenlijk een grote attractie verdient in Disneyland. De muziek en de animaties van deze Disneyfilm zijn fantastisch! Ik kan deze film keer op keer kijken.

  • Elif Azra at 11:53 am

   Ik vind rapunzel gewoon een van de beste Disney-films,je leeft gewoon mee met haar.
   Het zelfde geldt voor the lion king. Toen mufasa dood ging moest ik gewoon bijna huilen.
   Disney heeft het altijd weer voor elkaar om zulke goeie films te maken!!!!

 2. Elif Azra at 11:52 am

  Ik vind rapunzel gewoon een van de beste Disney-films,je leeft gewoon mee met haar.
  Het zelfde geldt voor the lion king. Toen mufasa dood ging moest ik gewoon bijna huilen.
  Disney heeft het altijd weer voor elkaar om zulke goeie films te maken!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *