Top 10 Meest Invloedrijke Mensen Ooit

Top 10 Meest Invloedrijke Mensen Ooit

  ( 0 )

Er zijn een heel aantal mensen die duidelijk hun sporen hebben nagelaten op onze wereld. We hebben een lijst gemaakt met de Top 10 Belangrijkste Mensen, die onze geschiedenis drastisch veranderd hebben. Ken je nog mensen die een zeer grote invloed hebben gehad op ons? Laat het ons weten onderaan de artikel.

10. Thomas Jefferson (1743 – 1826)

Jefferson was de 3de president van de Verenigde Staten. Daarnaast was hij ook filosoof, architect en kunstenaar. Hij heeft de Onafhankelijkheidsverklaring van 1776 geschreven, hierdoor wordt hij gezien als de geestelijke vader van de Verenigde Staten.

9. Alexander de Grote (356 – 323v.Chr.)

Alexander de Grote was koning van Macedonië, die heel Griekenland en later ook nog het Perzische Rijk wist te veroveren. Hij was een student van Aristoteles.

8. Aristoteles (384 – 322v.Chr.)

Deze Griekse filosoof wordt beschouwd als de belangrijkste in de westerse traditie. Hij heft werken gepubliceerd over verscheidene onderwerpen; van fysica tot politiek en ethica.

7. Adolf Hitler (1889 – 1945)

Hitler wordt door velen gezien als één van de kwaadaardigste mens aller tijden, desondanks was hij invloedrijk genoeg om op deze lijst te staan.

6. George Washington (1732 – 1799)

Als eerste president van de Verenigde Staten, verdient Washington zeker een plaats op deze lijst. Hij was een vooraanstaand figuur tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

5. Abraham Lincoln (1809 – 1865)

Heel nipt is Abraham Licoln verkozen tot de 5de belangrijkste persoon in de geschiedenis, net 1 plaats belangrijker dan Washington. Lincoln was de 16de president  van de Verenigde Staten. Hij wordt de belangrijkste president geacht vanwege zijn gerespecteerde rol tijdens Amerikaanse Burgeroorlog, en vanwege het feit dat hij slavernij eindigde.

4. William Shakespeare (1564 – 1616)

De Engelse toneelschrijver en dichter heeft een indrukwekkende invloed gehad op onze huidige cultuur, en wordt gezien als de beste schrijver aller tijden. Hij heeft een grote invloed gehad op de Engelse taal. Zijn werken zijn nu nog enorm populair.

3. Mohammed (c.570 – 632)

Mohammed wordt beschouwd als de profeet en boodschapper van God (Allah). Hij heeft een belangrijke rol in onze geschiedenis, omdat bijna een kwart van de wereldbevolking moslim is. Het is volgens de Islam verboden afbeeldingen van Mohammed te maken.

2. Napoleon (1769 – 1821)

De Franse Keizer staat bekend vanwege zijn pogingen om Europa te veroveren en te verenigen. Ondanks het feit dat hij uiteindelijk faalde in zijn missie, wordt hij vandaag de nog nog steeds gezien als een uiterst belangrijk figuur.

1. Jezus (5v.Chr. – 30)

Jezus is de centrale figuur van het Christendom. Hij is de zoon van God. Bijna een derde van de wereldpopulatie gelooft in het Christendom.

Er zijn 19 reacties op dit artikel
 1. willem overmars at 11:56 am

  Nou, voor zover ik begrijp was stalin nog een graad erger dan hitler hoor. Maar H heeft verloren, en Stalin heeft gewonnen, en dan telt heel kwaadaardig zijn kennelijk niet meer.
  Alexander de grote mag eruit van mij, dat was toch gewoon een opgefokte eendagsvlieg, wiens rijk helemaal geen stand hield ?
  En Napoleon ? Een veldheer , ja, maar de grote hervorming van die periode, de val van het ancien régime en de declaration des droits de l’homme et des citoyens leken me belangrijker.
  En Jezus ? We denken wel dat Jezus belangrijk is, maar is het niet Constantijn de |Grote die het christendom invoerde in een soort verkilde vorm, en Jezus daarbij als populaire zetbaas handhaafde ? En dan is het het concilie van Nicea die Jezus na zijn dood de status gaf die hem doet LIJKEN op de belangrijkste, “de zoon van god”.
  Het rijtje stoelt verder veel te veel op westerse personen.

 2. anna de wit at 8:29 am

  Albert Einstein is ook invloedrijk, hij heeft veel dingen verandert. en ik zie Nelson Mandela ook niet op het rijtje. ook kan Walt Disney er bij van mij. ik mis veel mensen die er bij horen. ik zou nog eens goed kijken naar wie er wel en wie er niet in horen.

  • Jehtoch at 12:06 am

   Bij Jezus staat “hij is de zoon van God” en bij Mohammed “hij word beschouwd als profeet”. We zien hier overduidelijk dat je heel neutraal bent 😀

 3. Warlock at 11:42 pm

  Ik mis toch wel de chinese heer Cao Cao. Die in zijn land velen verschillende hervormingen ingebracht heeft. Waarvan veel nu nog steeds gebruikt worden. Dit lijstje voekt ietwat gehaast gemaakt zonder ook maar n beetje onderzoek. Lijkt meer op hoofdstukken uit een geschiedenisboek

 4. Z at 8:11 pm

  3 Amerikaanse presidenten?!! waar is Einstein, bell, watt,Beethoven,Caesar.
  Het zal wel een copypaste lijstje zijn van een site uit de vs.

 5. Vladimir. P at 9:07 pm

  Vladimir Poetin is op dit moment zeker de machtigste persoon van de wereld, ik mis hem in deze top tien en zou hem een plek onder Adolf Hitler zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.