Top 10 meest gelezen kranten Nederland

Top 10 meest gelezen kranten Nederland

  ( 0 )

In deze top 10 hebben wij de meest gelezen kranten in Nederland gerangschikt. Nederland kent veel verschillende kranten. Veel van de Nederlandse kranten behoren tot de Telegraaf Media Groep (Telegraaf, NRC, Metro). Een ander grote speler in de krantenmarkt is de Persgroep. Onder de persgroep vallen lokale kranten zoals het Brabants Dagblad, de Gelderlander en Eindhovens dagblad. De Volkskrant behoort ook tot de Persgroep.

 

10. NRC Next

NRC Next is een nieuwe krant speciaal gericht op de ‘nieuwe generatie’. De krant brengt minder nieuws dat op internet te vinden is en schrijft meer over trends, opinie en lifestyle. De krant is opgericht in 2006 om jonge hoogopgeleiden een alternatief te bieden voor het NRC Handelsblad. De krant heeft een oplage van 60.000.

9. Financieel dagblad

Het Financieel dagblad (FD) komt elke ochtend uit. De krant is vooral gericht op economisch nieuws. In de krant is vooral aandacht voor beursgenoteerde bedrijven, businessnieuws en innovatieve projecten. Het financieel dagblad heeft een oplage van 63.022 kranten.

8. Trouw

De Trouw is een dagelijkse krant die wordt uitgegeven door de Persgroep. De Trouw is van oorsprong een verzetskrant. De krant is opgericht in 1943 onder de naam Oranje-bode. De krant wordt dagelijks uitgebracht en heeft een oplage van 88.094 kranten.

7. Brabants Dagblad

Het Brabants Dagblad is de grootste krant van het Zuiden. De krant wordt uitgegeven in meerdere regionale edities. Het Brabants Dagblad heeft onder andere een speciale editie voor ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. In totaal heeft Het Brabants Dagblad een oplage van 113.000 kranten.

6. BN de stem

BN de stem is ook een regionale krant die zich richt op west Brabant en Zeeland. De krant wordt elke dag uitgegeven door uitgeverij Wegener. De oplage van BN de stem ligt op 114.479 kranten.

5. NRC Handelsblad

Het NRC Handelsblad is een krant gericht op de intellectuele Nederlander. De inhoud van het NRC Handelsblad bestaat uit veel internationaal nieuws, politiek en opinie. In 2006 heeft het NRC Handelsblad de krant NRC Next opgericht om ook jong volwassenen te bereiken. NRC Handelsblad wordt elke dag uitgegeven. In het weekend wordt een speciale weekendeditie uitgegeven. Het NRC Handelsblad telt een oplage van 203.021 kranten.

4. Volkskrant

De Volkskrant is een landelijke krant die naast het nieuws veel schrijft over cultuur en opinie. De Volkskrant is onderdeel van de Persgroep en telt een oplage van 250.812 kranten.

3. AD

Het Algemeen Dagblad is een landelijke krant die speciale regionale edities uitgeeft. In het AD vind je daardoor zowel landelijk nieuws als regionaal nieuws. Het Algemeen Dagblad wordt uitgegeven door De Persgroep en heeft een oplage van 402.076 kranten.

2. Telegraaf

De Telegraaf is de grootste betaalde krant van Nederland. De krant wordt elke ochtend uitgegeven en is de grootste krant van de Telegraaf Media Groep. De krant heeft een oplage van 455.927 kranten per dag.

1. Metro

De Metro heeft de grootste oplage van alle Nederlandse kranten. De Metro is gelanceerd in 1999 en heeft vandaag de dag een oplage van 510.000 kranten per dag. De Metro is onderdeel van de Telegraaf Media Groep.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
  1. TruusZ at 2:39 pm

    De Telegraaf en het AD zijn linkse opruiende kranten met nepnieuws en staan ook nog eens vol met schrijf- en spelfouten! Amateurs!

  2. nee jouw moeder at 7:06 pm

    tuurlijk heeft de metro de meeste oplage… het is een gratis krant…….die wordt neergelegd in de trein, tram en metro (en bus?)

  3. nee jouw moeder at 7:06 pm

    tuurlijk heeft de metro de grootste oplage……. het is een gratis krant…… die wordt neergelegd in de trein, tram en metro (en bus?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *