De Wallen
Het Rijksmuseum
Het Begijnhof

Top 10 leukste uitjes in Amsterdam

  ( 0 )

Onze hoofdstad Amsterdam heeft enorm veel te bieden, zoveel dat er soms moeilijk uit te kiezen valt. Daarom hebben wij de tien leukste uitjes voor je op een rij gezet.

10. Het Begijnhof

Een goed bewaard geheim is het Begijnhof. Een prachtig afgesloten tuin die dateert van de 14e eeuw. Het is ontworpen door de architect Mondriaan en staat niet meteen op het lijstje van buitenlandse toeristen. Daarom is het er rustig en stil. Een perfecte plek om te genieten van de tuin en historische gebouwen eromheen.

9. Het Joods Museum

In Amsterdam verwelkomt al decennia grote groepen Joodse inwoners. Ze horen bij Amsterdam en hun historie is te bezichtigen in het Joods Museum. Ook hier zijn veel tentoonstellingen over de tweede wereld oorlog te vinden en hoe de Joodse gemeenschap zich stand heeft gehouden in deze tragische periode van onze geschiedenis.

8. De Wallen

Een van de meest bezochte plaatsen door toeristen zijn wel de Wallen van Amsterdam. Ook wel the Red Light District genoemd. Hier heerst een aparte ambiance vooral in de avond, de prostituees achter de ramen van de historische gebouwen maken dit gebied voor veel toeristen een must see.

7. Het Vondelpark

Een enorm uitgestrekt park, met natuur, water en een unieke plek om tot rust te komen als koppel of met de kinderen. Het park heeft jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers van binnen en buitenland en is gratis te bezoeken.

6. Het Anne Frankhuis

Een bezoek aan het Anne Frankhuis hoort bij een bezoek aan Amsterdam. Hoewel het een kort bezoek is, zal het zeker een indruk achterlaten. U kunt meerdere objecten uit de tweede wereldoorlog bekijken en ook het huis wat nog in originele staat bewaard wordt.

5. Fiets door Amsterdam

Op verschillende plaatsen in Amsterdam kunt u verschillende fietsen huren om de stad te bestuderen en bezichtigen. Ze worden geleverd met verschillende routes, die u langs het platteland, de haven of de binnenstad leiden. U kunt stoppen wanneer u wilt en heeft hiermee een voordelig en sportief uitje.

4. Het waterlooplein

Een dagelijkse gratis vlooienmarkt, waar werkelijk van alles te vinden is. Van Kunst tot meubels, van antiek tot de nieuwste gadgets. Werkelijk alles wordt tentoongesteld en verhandeld op het Waterlooplein. Het Waterlooplein is gevestigd in het district Groot Waterloo.

3. Het van Gogh Museum

Uiteraard vindt u in dit museum meesterwerken van Vincent van Gogh. De schilderijen vertellen zijn levensverhaal en nemen u mee naar de tijd van deze kunst meester schilder. Het van Gogh Museum is een must see als u Amsterdam bezoekt. U zult er geen spijt van krijgen.

2. De Amsterdamse grachten

Amsterdam heeft enorm veel prachtige grachten, u kunt werkelijk vanuit het water de stad bekijken. Altijd met een Nederlandse gids die u meer vertelt over de historie en de mensen die er wonen.

1. Het Rijksmuseum

Dit is ons nationale kunst en historie museum. Gelegen aan het museum plein. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden Nederlanders en toeristen het museum. Het Rijksmuseum is in 1808 in Amsterdam gevestigd en heeft meesterwerken van Rembrandt, Johannes Vermeer en Frans Hals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.