Top 10 leukste tv-programma’s van vroeger

Top 10 leukste tv-programma’s van vroeger

  ( 0 )

Nederlandse televisie wordt helaas steeds eentoniger. Het is de ene talentenjacht naar de andere en overdag vullen programma’s als Astrotv en Telsell de buis. In deze top 10 blikken we terug naar de leukste programma’s van vroeger. Helaas zijn deze programma’s verdwenen van de Nederlandse televisie. Gelukkig hebben wij hieronder nog fragmenten gevonden van de leukste Nederlandse televisieprogramma’s van vroeger.

10. Lingo

Lingo is tientallen jaren op de televisie geweest. Het programma werd in de jaren 90 gepresenteerd door Francois Boulanger en de laatste jaren door Lucile Werner. Het programma werd elke werkdag uitgezonden en werd gespeeld met twee teams. Zij moeten woorden raden en kunnen in de finale een geldprijs winnen. Helaas is Lingo na meer dan 5000 afleveringen van de buis gehaald. Bekijk hieronder de 5000e aflevering van Lingo.

9. Kinderen geen bezwaar

Kinderen geen bezwaar was een comedy over een doorsnee Nederlands gezin. Vader Gerard van Doorn, Moeder Maud Zegers, Dochter Julia en Zoon Daan worden gevolgd in het dagelijks leven. De serie had vele fans en in totaal zijn er 9 seizoenen uitgebracht van ‘Kinderen geen bezwaar’. Helaas is de serie verdwenen van de Nederlandse televisie. Wel zijn er 13 DVD’s uitgebracht waar alle afleveringen van Kinderen geen Bezwaar op te zien zijn.

8. Loenatik

Loenatik is een televisieserie over een gekkenhuis. De typetjes Bep Brul, De Majoor, Fats, Mevrouw de Haas en Dokter Doolittle maken de raarste avonturen mee. Naast een aantal seizoenen zijn er ook twee films uitgebracht van Loenatik. Het programma werd uitgezonden tussen 1995 en 2001 door de VPRO.

7. Toen was geluk nog heel gewoon

6. Dunya en Desie

5. Jiskefet

Jiskefet was een populair sketch-programma van de acteurs Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch. Het programma kent meerdere seizoenen onderverdeeld in verschillende thema’s; Debiteuren Crediteuren, De Lullo’s en Peters. Jiskefet werd uitgezonden vanaf 1990 tot 2005 door de VPRO.

4. Te Land Ter Zee en in de Lucht

De TROS zond het familieprogramma ‘Te Land Ter Zee en in de Lucht’ uit. De eerste aflevering vond plaats in 1971 en de laatste aflevering werd opgenomen in 2010. In dit televisieprogramma moesten deelnemers met zelfgebouwde voertuigen een parkours afleggen om zo snel mogelijk een bel te kunnen luiden. Het programma werd wekelijks uitgezonden en kende vele fans. Ook had het programma deelnemers die elke aflevering opnieuw deelnamen aan de wedstrijd. Bekende deelnemers van Te Land ter Zee en in de Lucht zijn; Johan Vlemmix en Marco Barink (altijd de snelste).

3. Bassie en Adriaan

De bekendste clown en acrobaat van Nederland zijn uiteraard Bassie en Adriaan. Dit duo begon in 1978 met het maken van televisie. Bassie en Adriaan zijn gestopt met optreden en het maken van televisie in 2015. Er zijn 132 afleveringen gemaakt over de avonturen van Bassie en Adriaan. Hiermee heeft dit duo de hoogst mogelijke cultstatus in Nederland bereikt op het gebied van televisiesterren. Bekende seizoenen van Bassie en Adriaan zijn; Bassie en Adriaan en de plaaggeest, Bassie en Adriaan door Europa en Bassie en Adriaan en de verzonken stad.

2. Man Bijt Hond

Man Bijt Hond bracht jarenlang het leven van de gewone Nederlander in beeld. Zo ging de cameraploeg bij Man Bijt Hond spontaan bij Nederlanders eten. Ook maakten zij reportages over opmerkelijke Nederlanders die vaak viral gingen op het internet. Helaas is Man Bijt Hond eind 2015 gestopt met het maken van televisie. Hieronder is een fragment van Man Bijt Hond terug te zien.

1. Flodder

De populairste Nederlandse televisieserie ooit is Flodder. Flodder is een ordinair Nederlands gezin die in een dure villawijk wonen. Het fenomeen Flodder begon in 1986 en eindigde in 1998. In totaal zijn er 3 films uitgebracht en zijn er 62 afleveringen gemaakt van Flodder. Deze Nederlandse serie is uniek en was zo populair dat er grote budgetten beschikbaar waren voor het produceren van afleveringen en films. Er is zelfs een compleet dorp nagebouwd voor de Flodder serie.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.