Top 10 leukste fragmenten uit ‘De Kwis’

Top 10 leukste fragmenten uit ‘De Kwis’

  ( 0 )

Het populaire VARA programma ‘De Kwis’ is wekelijks te zien op de Nederlandse televisie.┬áHet cabaretprogramma wordt geleid door gastheer Paul de Leeuw. De Kwis wordt verder ingevuld door 1 bekende Nederlander die te gast is. De inhoud van het programma wordt verzorgd door de 4 cabaretiers Niels van der Laan, Jeroen Woe, Joep van Deudekom en Rob Ugert. In ‘De Kwis’ komt standaard een satirisch lied voor. Ook ‘de lopende band’ is een bekend onderdeel uit ‘De Kwis’.

10. Adele

Dit liedje van De Kwis verwijst naar de gekte rondom Adele tickets. Toen Ticketmasters de ticketverkoop van Adele startte waren er vele bots en wederverkopers actief. Hierdoor was het erg moeilijk om een ticket voor Adele te verkijgen en werden kaartjes voor het concert van Adele aangeboden op secundaire verkoopsites zoals Seatwave voor honderden euro’s.

9. Albert en Onno

De jongens van De Kwis hebben een liedje gemaakt over Albert Verlinde en Onno Hoes. Het liedje is uitgezonden toen bekend werd dat Onno Hoes, destijds burgemeester van Maastricht vreemd ging met een toyboy.

8. Google

In deze aflevering hebben Van der Laan en Woe een liedje geschreven over het privacygedrag van Google.

7. Bankierenkoor

De jongens van De Kwis hebben een fantastische act neergezet door bankieren te laten zingen over de achteruitgang in het bankwezen.

6. Mevrouw de voorzitter

Oud voorzitster ‘van Miltenburg’ wordt in dit liedje van De Kwis op de hak genomen.

5. Het VVD Kerstdiner

Een kerstliedje speciaal over de VVD fractie.

4. Opsteltenlied

Opstelten was in 2015 veelvuldig in het nieuws vanwege de bonnetjesaffaire. De Kwis heeft speciaal een liedje geschreven over Ivo Opstelten.

3. Amira vs. Kinderen voor Kinderen

Amira was een van de jongste deelnemers aan Holland’s got Talent. De jongens van De Kwis hebben een geniale act bedacht waarbij Kinderen voor Kinderen niet blij is met de komst van Amira.

2. K3

In 2015 stopte de eerste formatie van K3. De cabaretiers van De Kwis waren alles behalve blij met het stoppen van K3. Beluister ook onze Top 10 K3 liedjes.

1. 5 miljoen BN’ers

Een satirische versie van het koningslied. Toen Willem Alexander werd gekroond tot koning werden er tientallen liedjes uitgebracht door BN’ers. De Kwis komt met een parodie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.