Top 10 hoogste achtbanen ter wereld

Top 10 hoogste achtbanen ter wereld

  ( 0 )

In deze top 10 hebben wij de hoogste achtbanen ter wereld op dit moment op een rij gezet. Helaas komen de Nederlandse achtbanen helemaal niet in de buurt van deze top 10. Alle achtbanen in deze lijst staan in Amerika of in Azië. Europa heeft helaas weinig extreem hoge achtbanen. Vooral in Orlando, de pertparkstaat van Amerika zijn hoge achtbanen te vinden. Ook in Aziatische pretpaken zijn extreem hoge achtbanen te vinden. De hoogste achtbaan ter wereld is op dit moment  De hoogste achtbaan van Nederland is slechts 46 meter. Bekijk hieronder de achtbanen inclusief onride video’s!

10. Fujiyama

De Thunder Dolphin staat in Japan. Deze stalen achtbaan is 79 meter hoog en is gebouwd door de achtbaanfabrikant TOGO. Deze achtbaan vind je in het pretpark Fuji-Q Highland. De baan opende in 1997 en was op dat moment de hoogste achtbaan ter wereld.

9. Intimidator 305

De achtbaan Intimidator 305 staat in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion. De achtbaan is 93 meter hoog en is gebouwd door de achtbaanbouwer Intamin.

8. Leviathan

Deze achtbaan staat in Canada in het pretpark ‘Canada’s Wonderland’. 93 meter hoog is deze spectaculaire achtbaan van Bolliger & Mabillard.

7. Millennium Force

Deze achtbaan die staat in het Amerikaanse Cedar point is geopend in 2000. De achtbaan is 94 meter hoog en bereikt een snelheid van 150km per uur.

6. Steel Dragon 2000

Deze Japanse achtbaan staat in het Japanse Nagashima Spa Land. De achtbaan is 97 meter hoog.

5. Fury 325

Deze achtbaan van Bolliger & Mabillard wordt binnenkort geopend in het pretpark Carowinds. De nieuwe baan is 99 meter hoog.

4. Tower of Terror II

Deze achtbaantoren staat in Australië. de achtbaan is 115 meter hoog en de karretjes worden gelanceerd.

3. Superman: Escape from Krypton

Deze achtbaan die genoemd is naar de Superman cartoons is maarliefst 126 meter hoog. De achtbaan lijkt qua type veel op de Tower of Terror 2, ook deze achtbaan werkt dmv een lancering.

2. Top Thrill Dragster

Tot 2005 was de Top Thrill Dragster de hoogste achtbaan ter wereld. De achtbaan is maarliefst 130 meter hoog.

1. Kingda Ka

De Kingda Ka wordt gelanceerd en brengt bezoekers naar een hoogte van 139 meter. De achtbaan staat in het Amerikaanse Six Flags Great Adventure.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
  1. Kees at 9:38 am

    Zelf ben ik een aantal jaren terug in Orlando geweest en de attracties die ze daar hebben staan zijn ongelofelijk. Ik heb nog nooit zo’n heftig gevoel gehad in een achtbaan. Leuk lijstje! ik ga zeker weer eens terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.