Top 5 Hoogste Achtbanen in Nederland

Top 5 Hoogste Achtbanen in Nederland

  ( 0 )

Hoewel Nederland een klein land is hebben wij relatief veel pretparken en themaparken. ‘De Efteling’, Walibi, Slagharen en Duinrel zijn de grootste pretparken van Nederland. Ook kent Nederland een groot aantal achtbanen. De meesten zijn familieachtbanen maar er staan ook een paar grote stalen monsteres in Nederland. Wij hebben de 5 hoogste achtbanen van Nederland in deze top 5 gepubliceerd. Helaas komen de Nederlandse achtbanen lang niet in de buurt van de hoogste achtbanen ter wereld.

5. Robin Hood

De Robin Hood is een houten achtbaan die in Walibi Holland te vinden is. De baan is nodig aan vervanging toe want een ritje in deze houten achtbaan is nogal pijnlijk. De baan stamt uit de jaren 90 en dat voel je door je hele lichaam.

4. Troy

Troy staat in Toverland, een sterk opkomend pretpark gelegen in Limburg. Deze houten achtbaan isĀ 35 meter hoog en is gethematiseerd in de Griekse mythologie.

3. Speed of Sound

Speed of Sound is een achtbaan die lange tijd gesloten was. De baan is compleet gerenoveerd en is opnieuw geschilderd. Ook heeft Walibi Holland nieuwe treintjes op de baan gezet. Deze achtbaan gaat zowel voor als achteruit en is 37 meter hoog.

2. Baron 1898

Baron 1898 is de nieuwe achtbaan in De Efteling. Deze achtbaan heeft een verticale drop van maarliefst 37,5 meter. Deze nieuwe achtbaan moet een jongere doelgroep gaan aanspreken zodat De Efteling ook onder tieners een populaire bestemming blijft. Hoe lang Baron 1898 op de 2e plek staat is de vraag want Walibi Holland heeft ook aangekondigd om een nieuwe spectaculaire achtbaan te bouwen. Deze moet in 2016 openen.

Zodra Baron 1898 geopend is vind je hier een onride video!

1. Goliath

De Goliath is de hoogste achtbaan van de BeNeLux. De achtbaan is een megacoaster en is zonder twijfel de meest spectaculaire achtbaan die in Nederland te vinden is. De baan is geopend in 2002 toen Walibi Holland nog Six Flags Holland was. De baan heeft een enorm oppervlak en bevat een aantal unieke elementen. De baan is 46,5 meter hoog.

Check ook de 10 hoogste achtbanen ter wereld.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Michel at 9:39 am

    Nog even en dan hebben we een nieuwe hoge achtbaan in Nederland! kan niet wachten om in de nieuwe achtbaan van de Efteling te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.