Top 10 grootste steden Duitsland

Top 10 grootste steden Duitsland

  ( 0 )

Duitsland is het grootste land van Europa. Er wonen maarliefst 80,6 miljoen mensen in Duitsland. In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van de ’10 grootste steden in Duitsland’ Deze top 10 hebben wij gemaakt aan de hand van inwonersaantal. Naast de demografie van deze Duitse steden lees je in dit artikel ook over hun cultuur, bezienswaardigheden en unieke eigenschappen. Wat is jouw favoriete Duitse stad? Vertel het ons en reageer onderaan de pagina.

10. Bremen

Bremen ligt in de gelijknamige deelstaat en telt ongeveer 550.000 inwoners. De stad ligt in het noorden van Duitsland en is gesticht in de 8e eeuw. Bremen is bekend van het sprookje ‘De stadsmuzikanten van Bremen’, figuren uit dit sprookje worden dan ook uitgebeeld met bronzen beelden die verdeelt zijn door de stad.

9. Essen

Essen ligt in het Ruhrgebied in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De Duitse stad telt ongeveer 570.000 inwoners. De Duitse stad Essen is een fabrieksstad met veel industrie en mijnen. Het historische centrum is tijdens de tweede wereldoorlog volledig verwoest.

8. Dortmund

Dortmund is de 8e stad van Duitsland en ligt in de buurt van Essen in het Ruhrgebied. De stad telt 575.000 inwoners.

7. Düsseldorf

Düsseldorf ligt ten Zuiden van het Ruhrgebied in dezelfde deelstaat als Essen en Dortmund. De Duitse stad telt zo’n 600.000 inwoners.

6. Stuttgart

Stuttgart ligt in Zuid Duitsland en is de hoofdstad van deelstaat Baden-Württemberg. Het aantal inwoners van Stuttgart ligt op 605.000 inwoners.

5. Frankfurt am Mein

Frankfurt am Mein is de grootste stad van de deelstaat Hessen. De Duitse stad heeft ruim 700.000 inwoners. Ook beschikt Frankfurt over een van de grootste vliegvelden van Euorpa.

4. Keulen

Keulen is een stad en metropool gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad heeft meer dan 1 miljoen inwoners en is de 4e stad van Duitsland. Keulen heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om haar cultuur en evenementen zoals carnaval. Tijdens de tweede wereldoorlog is de stad ernstig beschadigd door bombardementen. Wel is de belangrijkste hotspot, de Dom van Keulen bewaard gebleven.

3. München

München is een van de belangrijkste economische en culturele steden van Duitsland. De stad heeft een lange geschiedenis die terugloopt tot 1100. Inmiddels wonen er ruim 1,4 miljoen mensen in München. De stad heeft in 1972 de Olympische spelen georganiseerd. Ook vindt elk jaar het oktoberfest plaats in deze Duitse stad. Dit is het grootste bierevenement ter wereld en bestaat uit meerdere kermissen en diverse biercantussen.

2. Hamburg

De Duitse stad Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland. Hamburg is niet gelegen in een deelstaat maar vormt er zelf een. Hamburg telt 1,8 miljoen inwoners. Hamburg is vanwege de ligging de belangrijkste havenstad van Duitsland. Tijdens de tweede wereld oorlog zijn de meeste historische gebouwen van Hamburg verwoest. De stad heeft desondanks veel cultuur. Hamburg is een belangrijke theaterstad met veel musicals. Ook de Nederlandse theaterproducent Joop vd Ende heeft een theater gebouwd in Hamburg.

1. Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Berlijn heeft maarliefst 3,4 miljoen inwoners en is hiermee een van de grootste steden van Europa. De stad heeft een heftige geschiedenis vanwege de tweede wereldoorlog en de koude oorlog (Berlijnse muur). Mede door deze gebeurtenissen bezit deze stad unieke eigenschappen. Berlijn is rijk aan prachtige architectuur maar heeft daarnaast ook nog historische gebouwen. Ook is Berlijn de cultuurhoofdstad van Europa met veel kunstenaars en een grote underground scene.

Er zijn 3 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.