Top 10 Films Met Meeste Doden

Top 10 Films Met Meeste Doden

  ( 0 )

Wie wel eens een actiefilm kijkt of een oorlogsfilm weet dat er altijd scenes zijn met veel strijd, bloed en doden. Wij hebben de 20 films met enorm veel doden op een rij gezet. Met een pen in de hand hebben we alle doden kunnen tellen van tientallen bloederige films. Dit heeft geresulteerd in de top 10 ‘films met de meeste doden’. 

10. We Were Soldiers

Aantal doden: 305
Jaartal: 2002

Deze film gaat over een groep Amerikaanse militairen tijdens een speciale missie tijdens de Vietnamoorlog. In de film vallen er maarliefst 305 doden en hiermee staat ‘We Were Soldiers’ op een 10e plek.

 

9. Titanic

Aantal doden: 307
Jaartal: 1997

De film Titanic verteld het liefdesverhaal tussen Jack en Rose. Helaas is hun liefde van korte duur omdat de RMS Titanic zingt en veel mensen verdrinken in het koude water van de oceaan. In deze film zijn maarliefst 307 doden te zien. Vooral tijdens de laatste 30 minuten gaat de teller hard.

8. Hard Boiled

Aantal doden: 307
Jaartal: 1992

Hard Boiled is een Aziatische actiefilm uit 1992. Zoals je in de onderstaande trailer kan zien wordt er veel geschoten, gevochten en zijn er veel explosies. Tijdens de film gaan er maarliefst 307 personen dood.

7. Grindhouse

Aantal doden: 310
Jaartal: 2007

6. The Two Towers

Aantal doden: 558
Jaartal: 2002

In het tweede deel van Lord of the Rings zijn een aantal grote veldslagen in Midden Aarde. In de film van Peter Jackson vallen maarliefst 558 doden. Vooral tijdens de aanval op Helmsdeep vallen er veel doden waaronder veel orks, elven en mensen.

5. The Last Samurai

Aantal doden: 558
Jaartal: 2003

The Last Samurai is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze film gaat over de ondergang van de laatste Samurai volkeren. The Last Samurai is een prachtige film met een aantal heftige veldslagen waarbij de Samuari worden vernietigd.

4. Troy

Aantal doden: 572
Jaartal: 2004

Troy gaat over de inname van de stad Troje. Dit wordt gedaan door een list met het houten paard van Troje. De film bevat een grote veldstrijd en de belegering van Troje waarbij veel mensen sterven. In totaal sterven er maarliefst 572 in de film.

3. 300

Aantal doden: 600
Jaartal: 2007

Deze film is bloederig en zit vol met gevechten. 300 gaat over een volk dat het met slechts 300 man opneemt tegen een enorm leger.

2. Kingdom of Heaven

Aantal doden: 610
Jaartal: 2005

In de film Kingdom of Heaven spelen de kruistochten in de middeleeuwen een grote rol. Tijdens de verschillende gevechten ziet de kijker maarliefst 610 personen sterven.

1. Return of the King

Aantal doden: 836
Jaartal: 2003

Return of the King is het laatste deel van Lord of the Rings. Vooral tijdens de belegering van de stad Minas Tirith volgt er een grote veldslag waarbij maarliefst 836 mensen, orks, elven en andere mystieke wezens sterven.

Doden tellen

In onderstaand filmpje worden alle doden van ‘The Lord of the Rings’ trilogie opgeteld. Zoals je kan zien zijn er erg veel doden te zien in de film van Peter Jackson.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. Luc at 4:35 pm

    Fijn dat jullie uitgezocht hebben.
    Hoe is dit zo gekomen, dat moorden tot vermaak is geworden.
    Goed om bij de kijkwijzer het aantal moorden in een filmte vermelden. Zet wellicht aan tot nadenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.