Top 10 Films met Hoogste Opbrengst Ooit

  ( 0 )

Filmstudio’s verdienen soms veel geld aan hun films. In deze Top 10 hebben wij de films de grootste opbrengsten op een rij gezet. Deze kassuccessen hebben miljoenen en soms wel miljarden dollars opgebracht. Nog steeds is de Top 10 films met hoogste opbrengsten aan het schuiven. Onlangs kwam de Disney animatiefilm Frozen in het rijtje te staan vanwege ongekend succes. Deze Disney film is de meest succesvolle film die Disney ooit heeft uitgebracht.

10. The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises is in premiere gegaan op 16 juli 2012. De film is gebaseerd op het personage Batman en is geregisseerd door Christopher Nolan. De regisseur Christopher Nolan heeft al veel succesvolle fims gemaakt waaronder; Inception, Memento en The Prestige. Ook heeft hij 2 voorgaande delen over Batman gemaakt.

The Dark Night Rises had een budget van 250 miljoen dollar. De film heeft Warner Bros. Pictures veel geld opgebracht namelijk 1,1 miljard dollar.

9. Skyfall

Skyfall is de 23e James Bond film. De film ging op 23 oktober 2012 in premiere en kreeg goede recensies. De voorganger van Skyfall, Quantum of Solace was een flop dus moest Skyfall het imago van de Bondfilms rechttrekken. Skyfall is zonder twijfel de beste Bondfilm van de afgelopen jaren en dat is ook te zien aan de filmopbrengsten. Ook fans zijn te spreken over de film. Zo krijgt Skyfall een score van 7,8 op IMDB (Internet Movie Database).

Skyfall betekende ook de grote doorbraak van Adele die de gelijknamige themasong heeft mogen inzingen. De film heeft iets meer dan 1,1 miljard dollar opgebracht en daarom staat deze recente Bondfilm op de 9e plek.

8. Transformers: Dark of the Moon

Transformers is een actiefilm waarbij autobots een grote rol spelen. De film scoort slechts een 6,3 in de Internet Movie Database (IMDB).
Toen Transformers in de bioscoop kwam op 1 juli 2011 waren de recensies niet zo positief. Echter heeft de Transformers reeks wel een grote fangroep waardoor de film toch veel bezoekers trok.

De productiekosten van Transformers Dark of the Moon worden geschat op 190 mijoen dollar. Hoewel de film inhoudelijk niet erg sterk is zijn de opbrengsten van de film erg hoog. De opbrengsten bedragen 1,2 miljard dollar.

7. The Lord of the Rings: The Return of the King

In 2003 kwam het laatste deel uit van Lord of the Rings, namelijk The Return of the King. De film werd direct gezien als de start van een nieuw tijdperk. De effecten, animaties en decors van Return of the King waren overweldigend en de film won daarom maarliefst 11 Oscar’s. Tijdens de premiere behaalde The Return of the King verschillende records en critici bestempelde de film als ‘de beste film ooit gemaakt’.

Van de Lord of the Rings trilogie werd The Return of the King door fans uitgeroepen als beste deel. Op IMDB scoort de film dan ook een 8,9 en staat hiermee ook in de IMDB top 250 beste films ooit. De film van Peter Jackson had een budget van 94 miljoen dollar. De filmopbrengsten bedragen ruim 1,2 miljard dollar.

6. Iron Man 3

Op de zesde plek vinden we de Marvel film Iron Man 3. Deze actiefilm speelt zich af in het Marvel Cinematic Universe, de fantasiewereld van Marvel. De film speelt zich af na ‘The Avengers’ en gaat over de posttraumatische stressstoornis van Tony Stark (Iron Man). Iron Man 3 is in premiere gegaan op 18 april 2013. De film scoort gemiddeld op IMDB met een 7,3.

Wel heeft Marvel goed verdient aan het derde deel van Iron Man. De productiekosten van Iron Man 3 bedroegen 200 miljoen dollar, de film heeft 1,21 miljard dollar opgeleverd. De film is recentelijk van de 5e plek naar de 6e plek gezakt omdat de Disneyfilm Frozen meer omzet behaalde.

5. Frozen

De animatiefilm Frozen is een van de laatste Disney Pictures films. De film kreeg direct na de premiere goede recensies en wordt door sommigen gezien als de beste Disneyfilm ooit. De animatiefilm had een budget van 150 miljoen dollar. De film gaat over Anna die op zoek gaat naar haar zus Elsa. De ijskrachten van Elsa houden het koninkrijk Arendelle in een eeuwige winter. Samen met Kristoff en Sven gaat Anna op avontuur waarbij ze barre omstandigheden moet doorstaan om het koninkrijk te redden.

Frozen scoort op IMDB maarliefst een 7,8. De film had een budget van 150 miljoen en de opbrengsten van Frozen bedragen nu ruim 1,27 miljard dollar. Hiermee is Frozen de best verdienende Disney film ooit.

4. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

Wereldwijd bezochten mensen de bioscopen ook massaal voor het laatste deel van Harry Potter. Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 was de mega finale van de meest succesvolle filmreeks ooit. In deze film vindt het allesbeslissende duel plaats tussen De heer van het Duister en Harry Potter. De film kreeg goede kritieken en men was vooral te spreken over de special effects, het script en het acteerwerk.

Het 8e deel van de Harry Potter filmreeks ging op 7 juli 2011 in London in premiere. De film is gelijktijdig geproduceerd met het eerste deel van The Deathly Hallows, toch was het budget van deze film 250 miljoen pond wat aanzienlijk hoog is. De film behaalde een wereldwijde opbrengst van 1,35 miljard dollar.

3. Marvel’s The Avengers

The Avengers is een actiefilm van Marvel Studios. In deze actiefilm komen meerdere superhelden van andere Marvel films bij elkaar om het op te nemen tegen het kwaad. Onder andere; The Hulk, Iron Man, Captian America en Thor spelen een rol in deze actiefilm. De film heeft een hoge score op IMDB namelijk een 8,2. The Avengers wordt door critici gezien als een van de beste Sci-Fiction films van dit moment.

De productiekosten van The Avengers bedroegen 220 miljoen dollar. De film heeft ruim 1,51 miljard dollar opgebracht.

2. Titanic

Titanic was lange tijd de duurste film ooit gemaakt. Voor deze film werd het schip de Titanic voor de helft nagebouwd. De film stamt uit 1997 en de special effects en decors uit de Titanic waren in die tijd uniek. De film is voor een groot deel gebaseerd op echte personages en verhalen die zijn overgebleven na de fatale crash. James Cameron heeft dit aangevuld met fictie en hieruit is een prachtige romantische film ontstaan.

De Titanic won maarliefst 11 Oscar’s en was lange tijd de meest succesvolle film ooit. Regisseur James Cameron versloeg zijn eigen record met de film Avatar. De Titanic had in 1997 een budget van 200 miljoen dollar. De opbrengsten van deze film bedragen maarliefst 2,18 miljard dollar.

1. Avatar

Op de eerste plek staat Avatar van James Cameron. Deze film is vooral uniek door haar hoogwaardige animaties en uniek 3d effect. Veel filmcritici beschouwen Avatar als de beste animatiefilm van de jaren 00/10, vooral het 3d effect maakt Avatar tot een waar schouwspel met prachtige kleuren en animaties.

James Cameron wilde al na de Titanic beginnen met Avatar maar de techniek om de film te animeren was in die tijd lang niet goed genoeg. James Cameron moest wachten en begon al in 2004 een systeem te ontwikkelen om de animaties van Avatar mogelijk te maken. De film had een budget van 240 miljoen dollar. De opbrengsten van Avatar zijn maarliefst 2,8 miljard dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *