Top 10 Engste Films Ooit Gemaakt

Top 10 Engste Films Ooit Gemaakt

  ( 0 )

Voor alle liefhebbers van horrorfilms en thrillers hebben wij de 10 engste films op een rij gezet. We waarschuwen je wel want deze films over geesten, moordenaars en psychopaten zijn echt eng. Als je niet goed tegen enge films kan moet je deze films zeker overslaan. Heb je een abonnement op Netflix? Bekijk dan ook de 10 engste films op Netflix.

Elk jaar komen er weer tientallen enge films uit in de bioscoop. Echter zijn veel horrorfilms nep en alles behalve eng. Wij hebben deze top 10 samengesteld aan de hand van een enquête gehouden onder horrorliefhebbers. Bij de 10 engste films ooit gemaakt letten we op: verhaal, schrikeffecten, spanning en filmopbouw. Vooral de Japanse horrorfilms weten de spanning goed op te bouwen. Ook speelt filmmuziek een belangrijke rol in een enge film. De muziek en geluidseffecten zorgen ervoor dat een film ook daadwerkelijk eng is. Wat is de engste film die jij ooit gezien hebt? Deel het met andere liefhebbers van enge films door te reageren onderaan dit artikel. De ‘Top 10 Engste Films Ooit Gemaakt’ wordt regelmatig bijgewerkt zodat alle enge films in de lijst staan.

 

10. The Texas Chainsaw Massacre

The Texas Chainsaw Massacre is een van Amerika’s meest geliefde horrorverhalen. De film gaat over een groep vrienden die een roadtrip maken. Echter krijgen zij problemen met de auto waardoor ze op het platteland stranden. De plek lijkt verlaten te zijn maar niks is minder waar. Deze film is erg bloederig en gaat over een seriemoordenaar die de vriendengroep opjaagt.

9. 1408

1408 is een thriller gebaseerd op het gelijknamige boek van horrorschrijver Stephen King. De film gaat over de hotelkamer 1408 in een chique hotel waar veel ongelukken gebeurt zijn. Meerdere mensen zijn op de meest vreemde manieren gestorven in de kamer. De directeur van het hotel heeft hierop besloten om 1408 niet meer in gebruik te nemen. De horrorschrijver Mike Enslin wilt echter een nieuw boek schrijven over de geruchten van kamer 1408. Hij haalt de directeur over om de kamer 1 nacht te verhuren zodat Mike zijn enge verhaal kan schrijven.

8. The Blair Witch Project

The Blair Witch Project is een van de engste en goedkoopste films ooit gemaakt. De film was een afstudeerproject van studenten aan de filmacademy. Echter was The Blair Witch Project zo geloofwaardig en eng dat de film een groot succes werd. Vele andere films zoals Paranormal Activity zijn gebaseerd op dit concept.

7. Poltergeist

De familie Freeling woont in een rustige buitenwijk en leidt een rustig leven totdat het gaat spoken in hun huis. Er gebeuren onverklaarbare dingen en langzamerhand komen de familieleden achter de aanwezigheid van de geesten. Deze enge film uit 1982 is gemaakt door Steven Spielberg en scoort op IMDB een 7,4.

6. Ringu

Ringu is de japanse versie van de enge horrorfilm The Ring. Deze film gaat over een videoband die vervloekt is. De film is zeer duister en de enge Japanse geluiden geven je continu kippenvel. Ook is Ringu perfect opgebouwd met op het einde een bloedstollende climax. Deze enge film is zeker de moeite waard!

5. The Conjuring

The Conjuring is een enge film uit 2013. De film gaat over de Warrens, 2 paranormale onderzoekers die onverklaarbare gebeurtenissen onderzoeken. The Conjuring gaat over een van de meest heftige zaken die ze ooit gezien hebben. Een gezin wordt namelijk geteisterd door een kwaadaardige geest. Die altijd s’nachts op hetzelfde moment toeslaat.

4. Insidious: Chapter 2

Insidious: Chapter 2 is het vervolg van Insidious. De film gaat over een vader en zoon die contact kunnen maken met geesten en zelfs de geestenwereld kunnen betreden. Echter zijn er ook kwaadwillende geesten

3. The Exorcist

The Exorcist is een oudere horrorfilm uit 1973. De film gaat over kwade geesten die het lichaam van een meisje overnemen. De film is als een van de weinige horrorfilms goed ontvangen door het grote publiek. The Exorcist heeft 2 Oscar’s gewonnen, het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde case.

2. Ju-On (The Grudge)

Ju-On is de Japanse versie van de horrorfilm The Grudge. De film gaat over een huis waar een vloek op rust. Iedereen die het huis betreed is vervloekt en wordt opgejaagd door 3 enge geesten.

1. The Shining

The Shining is een thriller gebaseerd op een verhaal van horrorschrijver Stephen King. The Shining gaat over een gezin dat een verlaten hotel opkoopt en hier gaat wonen. Langzamerhand gebeuren er onverklaarbare dingen in het hotel en wordt de vader van het gezin steeds vreemder. Tijdens deze film zit je op het puntje van je stoel. The Shining is net zoals The Exorcist een van de weinige horrorfilms die goed is ontvangen door het grote publiek. Deze enge film krijgt op IMDB maarliefst een 8,5.

 

Enge films thuis kijken

Alle films die in deze top 10 staan zijn snel en goedkoop te bestellen bij Bol.com. Klik hieronder op een van de dvd’s om naar Bol.com te gaan.

[bol_product_links block_id=”bol_5696175f67460_selected-products” products=”1002004000064770,1002004000092100,1002004010597513,9200000048018113,9200000020682324,1002004004989602,9200000043161918,1002004000000410,1002004005939186,1002004000097172″ name=”top10engefilms” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Er zijn 11 reacties op dit artikel
  • Anoniem at 7:48 am

   De engste film ooit moet dus nog gemaakt worden, wel is de shining lekker spannend, met de zieke krankzinnige rol van onze superacteur Jack Nichelson, Groet van filmliefhebber K.

 1. Horrorliefhebber at 3:25 pm

  De shining vond ik echt een flutfilm? net zoals the exorcist
  The ring vond ik wel spannend en the blair witch ook, the conjuring was best saai vind ik, voor de rest niet echt veel bijzonders

 2. Ikhaathorror? at 9:26 pm

  Ja Nee ik kijk geen horror dat haat ik. 1 horror film die ik ooit je. Gekeken was chucky die vond ik best eng

 3. Anoniem at 9:57 pm

  1 The Exorcist
  2 Omen
  3 The Return of Michael Myers
  4 Nightmare on Elmstreet
  5 Child’s Play
  6 Hellraiser II
  7 Fright Night
  8 Evil Dead
  9 1408
  10 The Shining

 4. daniel at 6:03 am

  ja reclame maken voor de engste film maar dat van die vent in dat hotel jongens wat een grap
  evil dead man man ik herinner mij nog toen de film uit kwam in de bioscoop het was in de tijd van de kleine cinema’s we kregen de donderdag de streekkrant met daarin de nieuwe films toen nog met de foto’s er bij de commentaar bij de film van evil dead mensen loopten al kotsend buiten na het zien van deze film werden lijkbleek. waarschuwing ga na het zien van die film niet langs een kerkhof en zo verder. toen ik hem had gezien heb ik meer gelachen dan gehuiverd kom dat was toch wel meer een komedie dan een horror eng. en dat van die blair witch project maar ja tiener meisjes vinden toch alles eng. er zijn er betere hoor denk maar aan echte horror van wat dacht je van clive barker hellraiser wanneer ze die man daar uit elkaar trekken met hakken. de gene die dat geen horror vinden ja dan moeten ze maar bij de tiener films gaan of gelijk die in dat lijstje. ook die insidious als je daar deel twee kijkt dan is het gelijk de counjuring. ook nog een enge film ik denk een amerikaan haunting weet niet zeker of het die film is. maar als ik mij nog wat herinner ging het over een family die in een huis gingen wonnen eerst is er niets maar ze wisten toen nog niet wat er in dat huis is geweest een van de kinderen ging toen slapen ergens in een klein kamertje toen er opeens een dode voor hem stond. ook redelijke oude films de legend of hell house lekkere oude zwart wit film the haunting en ga zo maar verder. oke niet iedereen heeft de zelfde smaak maar die vind ik toch beter dan die in dit rijtje. ik vergeet nog de beste der beste van vampieren te noemen dracula met sir christopher lee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *