Top 10 engste films op Netflix

Top 10 engste films op Netflix

  ( 0 )

In onderstaande overzicht hebben wij de 10 engste films op Netflix geselecteerd. De 10 engste films op Netflix zijn geselecteerd aan de hand van de Internet Movie Database (IMDB) en de mening van tientallen Netflix abbonnee’s. Onderstaande horrorfilms gaan over verschillende enge onderwerpen. Denk hierbij aan geesten, seriemoordenaars, psychopaten en andere enge schepsels. Als je een liefhebber bent van enge films dan zijn onderstaande Netflix films zeer de moeite waard. Wat vind jij de engste film op Netflix? Deel het onderaan de pagina.

10. The Texas Chainsaw Massacre

The Texas chainsaw Massacre is een bloedige horrorfilm uit 2003. Deze enge film gaat over een groep vrienden die vast komen te zitten in een klein boerendorp. Al snel blijkt dat er een seriemoordenaar achter hun aanzit. Ze zijn nergens veilig en moeten alles geven om te ontsnappen aan deze psychopaat. Er zijn meerdere films over The Texas Chainsaw gemaakt. De versie van 2003 is beschikbaar op Netflix en wordt beoordeeld met een 6,2 op IMDB.

9. The hills have eyes

Deze horrorfilm speelt zich af in een woestijngebied in Amerika. Een groep toeristen komt vast te zitten in het gebied en al snel blijkt dat er gevaarlijke wezens schuilhouden in de heuvels in het gebied. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat deze wezens jacht maken op de toeristen. The Hills Have Eyes is een zeer bekende Amerikaanse horrorfilm en is toegevoegd aan het Netflix aanbod. Deze enge film is uitgebracht in 2006.

8. The Woman in Black

The Woman in Black is een horrorfilm met in de hoofdrol Daniel Radcliffe (Harry Potter). De film gaat over een dorpje waar vervelende gebeurtenissen plaatsvinden. Daniel Radcliffe komt terecht bij een afgelegen donkere villa en komt er al snel achter dat het hier spookt. The Woman in Black is een echte horrorfilm met geesten, schrikmomenten enge geluiden en griezelige decors. De film is uitgebracht in 2012 en scoort een 6,5 op IMDB. Deze enge film is te kijken via Netflix.

7. Insidious 2

Insidious 2 is het vervolg op Insidious 1 (nummer 6) en gaat wederom om dezelfde familie. Al snel blijkt dat de vader van een gezin vreemd gedrag vertoond. Gedurende de film wordt duidelijk hoe dat komt. Deze film zit vol met geesten en schrikmomenten. Bekijk eerst Insidious 1 voordat je deze horrorfilm gaat bekijken. Insidious 2 is uitgebracht in 2013 en scoort een 6,6 op IMDB.

6. Insidious

Insidious is anders dan alle andere horrorfilms. De film gaat over een gezin waarin de vader en zijn zoon een speciale gave hebben. Het zoontje raakt echter in een diepe coma en al snel gebeuren er geheimzinnige dingen. Deze Netflix film is niet alleen griezelig maar bevat daarnaast ook een sterk verhaal. Als je van enge films houdt met geesten dan is Insidious de engste film die je op Netflix kan vinden.

5. Sinister

Sinister is een enge film die gaat over geheimzinnige videotapes. Op de tapes zijn angstaanjagende beelden te zien van families die vermoord worden. De man die de tapes vind raakt geobsedeerd door de tapes. Al snel gebeuren er onheilspellende gebeurtenissen in het huis en is zijn gezin niet meer veilig. Sinister is een van de griezeligste films op Netflix. De film bevat vooral zeer enge geluiden. Sinister is uitgebracht in 2012 en wordt beoordeeld met een 6,8 op IMDB.

4. 1408

1408 is een horrorverhaal van Stephen King. Deze enge film gaat over een schrijver die paranormale gebeurtenissen onderzoekt. De schrijver wordt getipt over een mysterieuze hotelkamer waar al tientallen doden zijn gevallen. De schrijver besluit in de hotelkamer te verblijven en ervaart al snel geheimzinnige gebeurtenissen. 1408 is een meeslepende film en zit vol met enge scènes. De film is uitgebracht in 2007 en is beschikbaar via Netflix.

3. The Mummy

The Mummy gaat over een groep archeologen die een mummy opgraven. Al snel blijkt er een vloek op de mummy te rusten en moet het gezelschap vrezen voor hun leven. Deze film zit vol met angstaanjagende schepsels en veel schrikmomenten. Als je naast enge films ook avonturenfilms leuk vind is dit jouw perfecte horrorfilm. De horrorfilm is uitgekomen in 1999 en scoort een 7 op IMDB. Bekijk hieronder de trailer van ‘The Mummy’.

2. The Mist

The Mist is een horrorverhaal van schrijver Stephen King. Stephen King schreef tal van griezelverhalen en The Mist is een van de verhalen die verfilmt is. The Mist gaat over een vader en zoon die worden ingesloten in een supermarkt door extreem dikke mist. Al snel blijkt dat iedereen die de supermarkt verlaat vermoord wordt. Er leeft iets kwaadaardigs in de mist en de mensen in de supermarkt zijn aan hun lot overgelaten. Deze enge film is uitgebracht in 2007 en scoort op IMDB een 7,2. Het is een van de beste horrorfilms in het Netflix aanbod.

1. The Shining

The Shining is een oude horrorfilm uit 1980. Ondanks de leeftijd is deze film behoorlijk creepy en eng. De film gaat over een gezin dat in een geheimzinnig hotel gaat wonen. Al snel blijkt de vader van het gezin krankzinnig te worden. The Shining is continu angstaanjagend en zit vol met schrikmomenten. Als kijker zit je op het puntje van je stoel. Vooral de enge muziek maakt deze film tot een van de beste horrorfilms ooit.

Heb je nog geen Netflix? Lees dan hier hoe je Netflix kan installeren. Geen zin in een enge film? Bekijk dan ook de 10 beste actiefilms of de 10 leukste kinderfilms op Netflix.

Nog meer enge films buiten het Netflixaanbod

Helaas is het Netflix aanbod met horrorfilms nog erg summier. Wil je een enge film kijken buiten Netflix om? Bekijk dan ook de 10 engste films uitgebracht tussen 2010 en 2017.

Er zijn 5 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.