Top 10 Duurste Ziekenhuisbedden ter Wereld

Top 10 Duurste Ziekenhuisbedden ter Wereld

  ( 0 )

In Nederland kost een nacht in een ziekenhuis ongeveer 500 euro. Dit lijkt veel, maar als je het vergelijkt met andere landen, dan is het peanuts. Wij hebben een lijst gemaakt met de ‘Top 10 Duurste ziekenhuisbedden ter wereld’ aan de hand van cijfers van de World Health Organization (WHO).

10. Nederland

Ons eigen land staat nog net in deze top 10. Volgens een onderzoek van de WHO kost een ziekenhuisovernachting in de lage landen gemiddeld zo’n € 488,-.

9. Verenigde Arabische Emiraten

Niet alleen in Westerse landen zijn de medische kosten hoog. Ook in sommige Arabische landen zijn ziekenhuisbedden duur. Zo is een ziekenhuisovernachting in de Verenigde Arabische Emiraten net iets duurder dan in Nederland. In het oliestaatje kost een nacht in een ziekenhuis gemiddeld € 499,-.

8. Ierland

Ierse whisky is duur, maar in dit land is een nacht in een ziekenhuisbed ook niet goedkoop. In het land van de groene heuvel kost een ziekenhuisovernachting gemiddeld € 553,-.

7. Denemarken

Hans Christiaan Andersen kon prachtige sprookjes vertellen. Als wij hem hadden verteld hoe duur een ziekenhuisbed in zijn vaderland is, dan had hij daar misschien wel een verhaal over geschreven. In Denemarken kost een nacht in een ziekenhuis gemiddeld € 555,-

6. San Marino

Uit de cijfers van de WHO blijken de ziekenhuisbedden in Europese ministaatjes opvallend duurder te zijn dan in grote landen. Zo kost een ziekenhuisovernachting in San Marino gemiddeld € 580,-.

5. Zwitserland

Het Alpenland staat bekend om zijn dure privéklinieken, maar ook de publiek-gefinancierde ziekenhuizen zijn niet goedkoop. In Zwitserland kost een nacht in een ziekenhuisbed gemiddeld € 608,-.

4. Qatar

Niet alleen in Europa zijn de ministaatjes relatief duur, maar dit geldt ook voor het Arabisch schiereiland. Zo kost een ziekenhuisovernachting in Qatar gemiddeld € 899,-.

3. Noorwegen

Noorwegen staat bekend als een duur land. En dat dit klopt, blijkt ook uit de prijs van een ziekenhuisbed. In het Scandinavische land kost een ziekenhuisovernachting gemiddeld € 923,-.

2. Luxemburg

In Luxemburg kost een ziekenhuisovernachting gemiddeld zo’n € 1.246,-. Wij zeiden toch dat ministaatjes duur zijn?

1. Monaco

Dat Monaco een duur landje is, blijkt niet alleen uit extravagante jachten die daar in de haven liggen, maar ook uit de dure ziekenhuisbedden. In het Franstalige ministaatje kost een nacht in het ziekenhuis gemiddeld maar liefst zo’n € 2.366,-.

 

*World Health Organization (WHO)

Onze lijst is gebaseerd op een onderzoek uit 2011 van het World Health Organization (WHO).

Medische kosten per inwoner

De kosten van een ziekenhuisovernachting is één manier om tot een ranglijst van medisch dure landen te komen. Een andere manier is om te kijken naar medische kosten per inwoner. Dan krijg je een top 10 met deels andere landen.

Basiszorgverzekering vergoedt deels
De Nederlandse basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende zorg in het buitenland in principe tot maximaal het bedrag dat vergelijkbare zorg kost in Nederland. Wist je dat? Meerkosten komen voor je eigen rekening. Als je in Monaco in het ziekenhuis belandt, dan kan dat een dure grap worden. Gelukkig kunt u zich tegen het risico verzekeren. Bijvoorbeeld met een reisverzekering met een aanvullende dekking voor medische kosten.

Medische zorg aanvullend verzekeren?

Is het verstandig om je altijd bij te verzekeren als je op vakantie gaat naar een medisch duur land? Dat ligt eraan. Een aantal Europese landen hebben onderling afspraken gemaakt over medische zorg van mede-Europeanen. En als je in een arm land in een privékliniek belandt, dan kan je toch nog met een hoge rekening te maken krijgen.

Het zit dus allemaal toch wat ingewikkelder in elkaar. Maar jij wilt natuurlijk gewoon weten of het nu wel of niet verstandig is om je aanvullend te verzekeren. Dat kan per persoon verschillen, maar om je te helpen heeft online verzekeraar De Nederlanden van Nu een interessant artikel geschreven: Wanneer Medische kosten aanvullend verzekeren?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *