Top 10 Dingen die in de Ruimte zijn Achtergebleven

Top 10 Dingen die in de Ruimte zijn Achtergebleven

  ( 0 )

Tijdens de ruimtereizen die de mensheid gemaakt heeft zijn er wel eens spullen achtergebleven in de ruimte. Deze spullen drijven nu ergens in het heelal rondom de aarde en de maan. In deze top 10 beschrijven we 10 opmerkelijke spullen die zijn kwijtgeraakt tijdes ruimtereizen.

 

10. Spatel

Tijdens een ruimtereis in 2006 verloren astronauten een spatel die bedoelt was om een reparatie uit te voeren. De spatel is weggedreven en zweeft nu in een baan rondom de aarde.

9. Voetanker

Een voetanker is een gereedschap voor astronauten om zichzelf vast te maken aan een robotarm. Dit is af en toe nodig om reparaties buiten het ruimteschip uit te voeren. In 2001 verloor een astronaut zijn voetanker. Vervolgens moest het ruimteschip hun baan aanpassen omdat het voetanker een groot gevaar opleverde.

8. Handschoen

In 1965 verloor een Amerikaanse astronaut zijn handschoen tijdens de eerste ruimtewandeling in de geschiedenis van de mensheid. Op dit moment draait de handschoen nog steeds in een baan rondom de aarde. De handschoen heeft een snelheid van 28.000 kilometer per uur en is hiermee een groot gevaar voor ruimtereizen en satellieten.

7. As van James Doohan (Star-Trek acteur)

De as van Star-Trek acteur James Doohan is in 2007 in de ruimte achtergelaten. James Doohan speelde in de Star-Trek serie Montgomery Scott, hoofd werktuigbouwkundige aan boord van het sterrenschip USS Enterprise NCC-1701.

6. Spin

Tijdens een onderzoek van de NASA werden 2 spinnen gebruikt. Het onderzoek was gericht op ruimteziekte, een van de twee spinnen verdween en is achtergebleven in de ruimte. De andere spin keerde wel terug naar de aarde.

5. Gereedschapstas

In 2008 dreef er een gereedschapstas met daarin handschoenen en een plamuurmes weg van het ISS ruimtestation.

4. Gouden plaat ‘Voyager Golden Record’

In 1977 werd de gouden plaat ‘Voyager Golden Record’ de ruimte ingestuurd door middel van het Voyager ruimtevaartuig. Deze gouden grammofoonplaat bevat informatie over ons leven op aarde. Er staan geluidsfragmenten zoals onweer op en gesproken taal. Mocht de plaat ooit gevonden worden door buitenaards leven dan kunnen zij zien wat voor diversiteit aan leven er ontstaan is op aarde. Het ruimtevaartuig is samen met de plaat op weg naar de ster Gliese 445. De plaat gaat volgens NASA ruim 1 miljard jaar mee.

3. Golfballen

De astronaut Alan Shepard heeft tijdens zijn ruimtereis in 1971 golf gespeeld op de maan. Shepard sloeg vanaf het maanoppervlak meerdere golfballen de ruimte in.

2. Astronaut weggedreven

Volgens de complottheorie ‘Lost Cosmonauts‘ zijn er door de Sovjet Unie bemande ruimtereizen geweest die niet goed zijn afgelopen. Meerdere astronauten zouden volgens deze theorie in de ruimte zijn overleden en zijn weggedreven van hun ruimtevaartuig. Mensen die geloven in de theorie zeggen over zeer overtuigend bewijs te beschikken.

1. Tandenborstel

In 1965 verloor de astronaut Jim Lovell zijn tandenborstel. Jim Lovell heeft een ruimtereis gemaakt van 14 dagen in het ruimteschip Gemini 7. Tijdens onderhoud aan dit ruimteschip verloor hij zijn tandenborstel, deze zweeft nog steeds ergens in de buurt van de aarde.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.