De top 10 legendarische filmscènes

De top 10 legendarische filmscènes

  ( 0 )

De afgelopen decennia zijn er groot aantal fantastische filmscènes werkelijk waar van het scherm afgespat. Dit kunnen droevige, vrolijke, dramatische, spannende scènes zijn. Wij hebben getracht om een mooi rijtje op te stellen met daarin een aantal memorabele filmscènes. Bent u al bekend met de onderstaande scènes?

10. Apocalypse now

Het decor is Vietnam en Cambodja tijdens de Vietnamoorlog. De film is echter opgenomen in de Filipijnen. De regisseur (Francis Coppola) heeft een prachtige film over een heftige strijd van gemaakt. Het begint als een oorlogsfilm en het ontwikkelt zich langzamerhand als een persoonlijk verhaal waarin zelfontdekking centraal staat.

9. Taxi driver

Dit is een absolute klassieker geregisseerd door Martin Scorsese. Het was een van de eerste films van waarin Robert DeNiro de hoofdrol speelde. Hij speelde een oorlogsveteraan die bomvol frustraties zit. Hoe lang Manhattan nog veilig is voor de fratsen van deze frustraat? Dat kunnen we niet precies zeggen.

8. Scarface

In april 1980 gaf de Cubaanse regering toestemming om met eigen vervoer het land te verlaten. Zodoende voeren er meer dan 3000 Cubaanse boten richting de landsgrenzen van Amerika. Antonio Montana was een van die vluchtelingen. Hij begon als afwasser en zette zijn maatschappelijke carrière voort richting een schemergebied op de arbeidsmarkt.

7. Forrest Gump

Tom Hanks acteerde fenomenaal in deze legendarische film. Forrest Gump (Tom Hanks) is een simpele jongeman met een laag IQ. Forrest Gump vertelt zijn verhaal aan iedereen die naast hem komt zitten op het houten bankje.

6. Glengarry Glen Ross

Een makelaarskantoor in Chicago loopt niet zo goed als zou moeten. De verkopers geven de schuld aan de slechte leads. Op een gegeven moment loopt Blake (Alec Baldwin) naar binnen en legt hij uit hoe iedereen het moet aanpakken. ABC, Always Be Closing!

5. A Few Good Men

Dit militaire rechtbankdrama is een waar pareltje. Tirades, onrecht, mishandelingen… het is een meeslepend drama waarbij u zich vanaf minuut 1 verbonden voelt met de hoofdpersonen. Het mooie is dat deze film inspeelt op uw gevoel van rechtvaardigheid.

4. Braveheart

Centraal in dit verhaal staat de Schotse held William Wallace. Hij komt in opstand tegen de Engelse bezetters, nadat hem onrecht is aangedaan! Er ontstaat een heftige strijd met de bijbehorende bloederige veldslagen.

3. The Godfather

In het Nederlands zeggen we ‘De Peetvader’. Vito Corleone is het hoofd een zeer beruchte maffiafamilie uit New York. Het spannende verhaal speelt zich af rond de jaren ‘40. Het is erg belangrijk om traditie en respect te waarderen, maar houdt iedereen dit wel in ogenschouw?

2. The Notebook

Een onbereikbare liefde, een klassenstrijd en twee ijzersterke hoofdrolspelers, dat zijn de ingrediënten voor dit meeslepende liefdesspel. We volgen twee mensen vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten en smoorverliefd worden.

1. Reservoir Dogs

Een film van Quentin Tarantino kan natuurlijk niet ontbreken in dat rijtje. Zijn films staan bekend om de sterke dialogen. Er wordt een overval gepland, omdat ze een geniaal plan hebben. De specialisten doen hun uiterste best om de klus te klaren.

Dit artikel is geschreven door Nick Keijzer, tekstschrijver voor Ucare Outplacement en fulltime filmliefhebber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.