Top 10 Biercantus Liederen

Top 10 Biercantus Liederen

  ( 0 )

Speciaal voor alle bierliefhebbers hebben wij een Top 10 gemaakt van de beste en meest gezongen biercantus liederen. Deze lijst is perfect voor de beginnende student die biercantus liedjes wilt leren kennen (om mee te zingen) of voor de oude bal die gewoon gezellige biercantus muziek zoekt voor een avondje pilzen. 

De biercantus is een evenement dat ontstaan is in Duitsland. In Duitsland zijn biercantussen al honderden jaren oud en zijn te vergelijken met wat in Nederland vroeger een dorpskermis was. Tegenwoordig is het vooral studerend Nederland die biercantussen organiseren en deelnemen aan deze vrolijke activiteiten. Vooral tijdens de studenten introductieweken worden er grote biercantussen gehouden zoals bij de TOP-week in Tilburg en de OWee in Delft.

Een biercantus bestaat uit de cantusband en de deelnemers. De cantusband zingt de liederen en de deelnemers zingen mee. Er zijn ook een aantal cantusregels. Vaak staan deze regels in de cantusbundel, deze wordt voor de biercantus uitgedeeld en bevat ook alle liedteksten. Elke biercantus heeft andere regels (en daarbij behorende straffen). Vaak mag er niet geplast worden en mag er pas bier gedronken worden als de cantusband dat aangeeft. Hieronder hebben wij de 10 bekendste biercantus liederen geplaatst. Met onderstaande lijst kan je ook zelf gemakkelijk je eigen biercantus organiseren. Het enige wat je moet doen is bierliederen uitkiezen en een biertap huren. Geniet maar drink met mate!

10. Bloed zweet en tranen

Uiteraard kan Andre Hazes niet ontbreken op de biercantus. Het nummer Bloed, Zweet en Tranen wordt altijd het hardst meegezongen op de biercantus.

9. Ein Prosit

Na elk nummer wordt door de cantusband vaak het Duitse drinklied ‘Ein Prosit’ aangehaald. Nadat dit Duitse drinklied is gezongen mag iedereen drinken.

8. Brabant

Vooral op de biercantus in Brabantse steden en tijdens carnaval doet dit nummer van Guus Meeuwis het altijd goed. Het is dan ook het volkslied van Brabant waardoor dit nummer niet kan ontbreken op een biercantus.

7. You’ll never walk alone

Dit nummer dat vooral wordt gezongen tijdens voetbalwedstrijden zorgt vaak voor een emotioneel moment tijdens de biercantus. Een erg mooi liedje om met zn alle mee te zingen en op te drinken.

6. Land van Maas en Waal

5. The Wild Rover

Dit Ierse drinklied kent iedereen!

4. The Lion Sleeps Tonight

Het lijkt wel een jungle als dit lied door de cantusband wordt aangehaald.

3. Daar in dat kleine café aan de haven

Een van de bekendste nummers van Vader Abraham is ‘Daar in dat kleine café aan de haven’. Dit is een typisch biercantus lied dat alle studenten in Nederland hard kunnen meezingen.

2. Jan Klaassen

‘Jan Klaassen de trompetter’ is de hit van Rob de Nijs. Het nummer is geschreven door Boudewijn de Groot (Land van Maas en Waal) en Lennaert Nijgh. Hoewel het nummer afstamt uit 1973 is het nog steeds een populair drinklied. Het is in Nederland één van de meest bekende biercantusliedjes onder studenten.

1. Angels

Angels van Robbie Williams is de absolute hit op elke biercantus. De hoge uithaal zal iedereen meezingen al is het maar de vraag of veel mensen dit nummer zuiver kunnen meezingen.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *