Top 10 bezienswaardigheden Sevilla

Top 10 bezienswaardigheden Sevilla

  ( 0 )

Sevilla is een leuke, mooie stad die jaarlijks door heel wat mensen wordt bezocht. Tijdens een stedentrip wil men graag kennismaken met alle belangrijke bezienswaardigheden die deze stad huisvest. Wij hebben alvast de tien mooiste, interessantste en vooral niet te missen bezienswaardigheden op een rijtje gezet!

Giralda

De eerste en misschien meteen ook bekendste bezienswaardigheid van Sevilla is de Giralda. De klokkentoren van de imposante kathedraal is met haar indrukwekkende hoogte van 97 meter hét symbool van de stad. Vergeet tijdens een bezoekje zeker niet om het platform aan te doen. Van hieruit beschik je immers over een subliem panorama over de stad!

Plaza de Toros de la Maestranza

Het Plaza de Toros de la Maestranza is niet zomaar een arena, het is één van de mooiste die Spanje rijk is. De arena vond haar oorsprong in het jaar 1761 en biedt plaats aan 14.000 toeschouwers. Wanneer je een evenement in de arena bijwoont doe je er goed aan om ook even een kijkje te nemen in het museum. Hier is de geschiedenis van de arena nog tastbaar aanwezig. Wil je stierengevechten bijwonen? Dat kan tussen april en oktober. Hoewel deze voorstellingen altijd zeer indrukwekkend zijn blijft het toch vooral erg dieronvriendelijk.

Torre del Oro

De Torre del Oro mag je niet missen tijdens een stedentrip Sevilla! Deze toren die vroeger deel uitmaakte van de Moorse stadswallen biedt vandaag de dag onderzoek aan het maritiem museum.

Reales Alcázares

Het Reales Alcázares is een indrukwekkend paleis die is gebouwd op de ruïnes van een Moors fort. Het paleis beschikt over een prachtig, Islamitisch design en bood door de jaren heen onderzoek aan verschillende vorsten. Vandaag de dag is het één van de oudste koninklijke residenties die in Europa zijn terug te vinden.

Plaza de España

Sevilla telt veel zeer bezienswaardige locaties, maar geen enkele is zo indrukwekkend als het Plaza de España. Dit prachtige, overweldigende plein beschikt over 48 banken die de 48 Spaanse provincies moeten voorstellen. Merk ook de vier bruggen op over het water die het plein omsluit. Even wegdromen onder de Spaanse vorm op een uitmuntende locatie? Dat doe je op het Plaza de España!

Museo del Baile Flamenco

Sevilla wordt ook wel eens de stad van de flamenco genoemd. Liefhebbers van deze dans kunnen tijdens een stedentrip Sevilla hun hart ophalen in het Museo del Baile Flamenco.

Palacio de San Telmo

Naar het Palacio de San Telmo wordt ook wel eens verwezen als het paleis van de graaf van Montpensier. Hij kocht het pand in eerste instantie om er een zeevaartschool in onder te brengen. Vandaag de dag is de regionale regering van Andalusië er terug te vinden.

Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum van de stad Sevilla vinden we terug in het voormalige paviljoen van schone kunsten. Het gebouw beschikt over een neorenaissancestijl en huisvest enkele zeer interessante stukken. Eén van de meest waardevolle exemplaren is een replica van de Tesoro del Carambolo.

Santa Cruz

Tijdens een vakantie in Sevilla mag je ook beslist de oude joodse wijk Santa Cruz niet over het hoofd zien. Hier zijn enkele zeer interessante bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar terug te vinden waaronder de kathedraal en de Alcazar. Enig nadeel, de wijk is zeer toeristisch en daardoor nagenoeg altijd erg druk.

Iglesia de Santa Ana

Ze mag dan niet kunnen tippen aan de kathedraal van de stad, dat neemt niet weg dat de Iglesia de Santa Ana een bezienswaardigheid is die je gezien moet hebben. De kerk beschikt over een fraai versierd altaar en ook de doopkapel wordt door bezoekers maar wat graag op de gevoelige plaat vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *