Top 10 bezienswaardigheden Boedapest

Top 10 bezienswaardigheden Boedapest

  ( 0 )

Boedapest is een goede bestemming voor een stedentrip. Met verschillende vliegtuigmaatschappijen waaronder WizzAir kan je goedkoop naar de hoofdstad van Hongarije vliegen. Boedapest is erg goedkoop vergeleken met andere Europese steden. Daarnaast kent Boedapest vele bezienswaardigheden en attracties. In deze top 10 hebben we de leukste bezienswaardigheden van Boedapest op een rij gezet.

10. Margaretha-eiland

Tussen Boeda en Pest ligt midden in de Donau een eiland genaamd ‘Margaretha eilaind’. Vooral in de zomer is het fijn om de drukte uit de stad te ontvluchten en een rondje te lopen over het eiland. Het Margaretha eiland is te vergelijken met het Vondelpark. Er zijn fonteinen aangelegd en in de zomer zijn er ook biertuinen geopend op het eiland.

Boedapest Margaretha eiland

9. Hungarian National Gallery

Het nationale museum van Hongarije heeft een grote collectie Hongaarse kunst en geeft een mooi overzicht van de geschiedenis van Hongarije. Als je een kunstliefhebber of geschiedenisliefhebber bent dan is een bezoek aan de Hungarian National Gallery een aanrader.

Een van de bezienswaardigheden van Boedapest, het nationaal museum van Hongarije

8. Joodse buurt

Hongarije kent van oorsprong een grote Joodse gemeenschap. Helaas zijn er in de tweede wereldoorlog duizenden Hongaarse joden gedeporteerd uit Boedapest en vermoord in vernietigingskampen. De joodse buurt bleef intact en ligt in het centrum van Boedapest. Een bezoek aan de oude synagoge en de vele unieke winkeltjes en barretjes zijn een must tijdens een bezoek aan Boedapest.

Bezienswaardigheden Boedapest, Joodse wijk

7. Sziget

In augustus wordt in Boedapest een van de grootste festivals van Europa georganiseerd. Als je in de zomer een bezoek wilt brengen aan Boedapest dan is het heel tof om het muziek en cultuurfestival Sziget te bezoeken.

6. Instant

Wie wilt stappen in Boedapest kan het beste een bezoek brengen aan de nachtclub Instant. Deze club heeft meerdere zalen met verschillende thema’s. Of je nou; house, hitjes, R&B of techno zoekt, in de Instant hebben ze het allemaal.

5. Grote Markthallen van Boedapest

Midden in de stad liggen de markthallen van Boedapest. Hier vind je unieke producten zoals typische Hongaarse worst. Het is heel leuk om de markthallen te bezoeken en de honderden kraampjes te bekijken. Een bezoek aan de markthallen van Boedapest is gratis en kan van maandag tot en met zaterdag.

4. Szimpla Kert

Szimpla Kert is een zogenoemde ‘Ruin Pub’, een vervallen pand dat is omgebouwd tot café. Boedapest kent meerdere Ruin pubs maar de Szimpla Kert is verreweg de meest indrukwekkende. Szimpla Kert is gevestigd in een oude kolenfabriek. Tientallen kunstenaars hebben deze oude fabriek omgebouwd tot een magische en unieke uitgaanslocatie. Bekijk ook de pagina van Ontdek Boedapest voor meer toffe locaties uit het nachtleven van Boedapest.

3. Matthiaskerk

De Matthiaskerk ligt in stadsdeel Boeda op een heuvel. Vanaf deze kerk heb je een prachtig uitzicht op het parlementsgebouw van Boedapest en op de rest van de stad. De Matthiaskerk is een mooi begin van een stadswandeling langs de hoogtepunten van Boedapest.

Boedapest bezienswaardigheden, Matthiaskerk

2. Badhuis

Boedapest kent een aantal badhuizen waarvan de Gellert en het Széchenyibad de grootste zijn. De badhuizen beschikken over verschillende kruidenbaden, sauna’s en zwembaden. Ook kan je speciale massages en behandelingen krijgen in de prachtige authentieke badhuizen van Boedapest.

De badhuizen van Boedapest zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden.

1. Parlementsgebouw

Het parlementsgebouw van Hongarije ligt midden in Boedapest aan de Donau. Dit prachtige gebouw is de eye-catcher van Boedapest en is een van de mooiste gebouwen ter wereld. In het gebouw is de regering en het palement gevestigd. In de avond wordt het parlementsgebouw prachtig verlicht en overdag kan je de wisseling van de wacht bekijken.

Boedapest parlement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.