Top 10 beste zangeressen ooit

Top 10 beste zangeressen ooit

  ( 0 )

In deze top 10 beluister je de beste zangeressen ooit. De lijst is samengesteld doordat duizenden muziekliefhebbers gestemd hebben op hun favoriete zangeres. De lijst bestaat uit internationale zangeressen die een fantastische carrière hebben gehad. Onder andere Celine Dion en Aretha Franklin staan in de lijst. Onlangs zong Aretha Franklin nog voor de Amerikaanse president Barack Obama. Wie is volgens jou de beste zangeres ter wereld? Discussieer mee door te reageren onderaan het artikel.

10. Amy Lee

Amy Lee is een Amerikaanse zangeres die bekend is als leadzangeres in diverse bands. Amy Lee is vooral bekend geworden doordat haar video’s op Youtube viral gingen.

9. Taylor Swift

Taylor Swift is een jonge zangeres (1989) die in 2009 bekend werd met haar hit ‘Love Story’. Taylor Swift is vooral populair onder jongeren.

8. Katy Perry

De Amerikaanse popzangeres Katy Perry is de laatste jaren steeds populairder geworden. Katy Perry brak door met het controversiële nummer ‘Ur So Gay’. Haar volgende hit kreeg minder kritiek en werd al snel een nummer 1 hit, dit nummer heet ‘I Kissed a Girl’. De laatste vijf jaren wint Katy Perry aan populariteit in het buitenland. Ze staat nog aan het begin van haar carrière en we kunnen nog veel van deze zangeres verwachten.

7. Adele

Adele is op het moment weer helemaal hot. Haar nieuwe album ’25’ verkoopt wereldwijd ongekend goed en haar nieuwe single ‘Hello’ staat hoog in de hitlijsten. Adele is een Engelse zangeres en begon haar carrière in 2006. Een van de grootste successen van Adele is de single ‘Skyfall’, de titelsong van de gelijknamige James Bond film.

6. Aretha Franklin

Aretha Franklin is de meest succesvolle gospel en soul zangeres ter wereld. Aretha werd geboren op 25 maart 1942 in het Amerikaanse Tennessee. Al op 14 jarige leeftijd viel Aretha Franklin op bij platenmaatschappij Columbia records.  Ze kreeg een platencontract en maakte ze populaire liedjes. Onlangs trad Aretha Franklin op voor de Amerikaanse president Obama. Bekijk de beelden van haar optreden hieronder:

5. Beyoncé Knowles

Beyoncé Knowles oftewel Beyoncé is een Amerikaanse zangeres en actrice die veel fans heeft. Beyoncé is actief in het genre R&B en soul. De zangeres heeft tientallen succesvolle hits uitgebracht waarvan ‘Beautiful liar’, If I were a boy en Crazy in love de meest bekende zijn.

4. Christina Aguilera

De Amerikaanse zangeres Christina Aguilera begon haar carrière door deel te nemen aan diverse televisieshows. Haar doorbraak vond plaats tijdens deelname aan het televisieprogramma ‘The New Mickey Mouse Club’. Hierbij werkte ze o.a samen met Justin Timberlake en Britney Spears. De bekendste hits van Christina Aguilera zijn ‘Moves like Jagger’ en ‘Genie in a bottle’.

3. Céline Dion

Céline Dion is een Canadese zangeres die talloze hits heeft uitgebracht. Céline Dion leerde op twaalf jarige leeftijd muziekmanager René Angélil kennen. Al snel werd René de manager van Celine Dion en 1994 trouwede Céline zelfs met René. Onlangs overleed René Angélil aan de gevolgen van keelkanker. Céline Dion heeft veel grote hits uitgebracht waaronder ‘Tell him’ en ‘Think twice’. Céline’s grootste hit is ‘My heart will go on’, de titelsong van de rampenfilm Titanic.

2. Mariah Carey

Mariah Carey is een van de beste zangeressen ter wereld in het genre R&B en pop. De zangeres had altijd al de droom om een succesvolle zangcarrière op te bouwen. Na de highschool verhuisde Mariah Carey naar New York om meer kans te maken op een carrière als zangeres. Op een feestje in New York werd Mariah Carey voorgesteld aan de directeur van Sony Music. Hij luisterde naar een demo en bood Mariah Carey direct een platencontract aan. Inmiddels heeft de zangeres vele hits gescoord waarvan ‘I’ll be there’ en ‘Without you’ het meest bekend zijn.

1. Whitney Houston

Whitney Houston was een succesvolle Amerikaanse zangeres die tal van hits heeft gescoord. Met 200 miljoen verkochte albums is Whitney Houston een van de meest succesvolle zangeressen ooit. Haar bekendste hits zijn; ‘I Will Always Love You’, ‘Could I have this kiss forever’ en ‘I’m your baby tonight’. Whitney Houston had geen gemakkelijk leven. De zangeres was verslaafd aan drugs en overleed al op 49-jarige leeftijd.

Er zijn 26 reacties op dit artikel
 1. Wouter at 11:31 pm

  Ik vind persoonlijk dat; Taylor Swift en Katy Perry niet in het rijtje thuis horen. Wel vind ik dat een alternatieve zangeres zoals Enya in de lijst van beste zangeressen mag staan.

  • anoniem at 10:03 am

   smaken verschillen gelukkig, want ik vind deze lijst erg slecht
   de dames zijn gekozen op populariteit en uiterlijk en beslist niet op de mooie stemmen of mooie liederen-(behalve aretha)
   voor mij horen enya en monica marin in deze lijst thuis, evenals timi yuro

  • Anoniem at 7:05 am

   Fantastisch!! Whitney Houston, Celine Dion zo mooi maar ik mis Vicky Brown. Zij leeft niet meer maar daar was ik ook fan van. Mag ook wel voorkomen in deze lijst. Ook zij mogen wij niet vergeten. Jacobine

 2. Sipke at 5:03 pm

  Lijst klopt absoluut niet. De beste zangers ter wereld is de in 1955 geboren Mexicaanse Ana Gabriel(artiestennaam) Ze wordt angstvallig buiten Europa gehouden maar in Spaanstalig Z Amerika heeft ze net zoveel fans als er inwoners zijn. Geen enkele van de hier genoemde zangeressen kan bij haar in de schaduw staan

 3. Bea Dunger at 5:37 pm

  ik mis Diana Ross in dit rijtje en Babara Streisand. Katy Perry hoort er zowieso niet bij. Heb je die wel eens live horen zingen? Dat is niet om aan te horen

 4. Anoniempje at 12:40 pm

  Ik vind deze lijst echt slecht. Helft van de vrouwen er niet eens in te zitten. Schandalig wat voor smaak mensen hebben.

 5. DzJo at 9:12 pm

  Er zijn superveel goede zangeressen, waarschijnlijk nog wel meer ONbekend dan bekend.
  Maar alle bovengenoemde vrouwen behoren wel tot (zeer) goede zangeressen, maar ik zou persoonlijk een ander top 10 lijstje.
  Al vindt ik Mariah Carey en Whitney Houston wel op hun verdiende plek staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.