Top 10 beste tripel bieren

Top 10 beste tripel bieren

  ( 0 )

Tripel is een type bier dat bekend staat om de sterke hopbittere smaak. Vergeleken met pils heeft een tripel veel meer smaak. Tripel bier valt onder de speciaalbieren en wordt steeds populairder onder Nederlanders. In de supermarkten groeit het aanbod in speciaalbieren en ook in de slijter zijn tientallen tripels te koop. In dit artikel hebben wij in samenwerking met een bekende Nederlandse bierkenner de beste tripel bieren op een rij gezet.

10. Gouden Carolus Tripel

De Gouden Carolus Tripel is een goudblond bier met een zware kruidige smaak. Het recept stamt af van de Ridders van het Gulden Vlies en kent zijn oorsprong in 1491. In 2002 is het bier opnieuw gebrouwen en wordt door critici gezien als een uitmuntende tripel. De Gouden Carolus Tripel is een Belgische tripel en wordt wereldwijd verkocht. In Nederland is de Gouden Carolus verkrijgbaar bij de meeste slijterijen.

9. Straffe Hendrik Tripel

De Straffe Hendrik Tripel is speciaal gebrouwen voor de burgemeester Henri Mae die zin had in een sterker blond bier. De Straffe Hendrik tripel is voor het eerst gebrouwen in 1981 en is sindsdien een geliefde tripel onder bierliefhebbers. De tripel heeft een frisse smaak en bevat een alcoholpercentage van 9%.

8. Westmalle Tripel

De Westmalle Tripel is een fruitig bier met een fruitige afdronk. De Westmalle Tripel is goudkleurig en bevat 9,5& alcohol en wordt al sinds 1956 volgens hetzelfde recept gebrouwen. Het bier kan het beste gedronken worden op een temperatuur van 12 graden.

7. Rochefort 8

Rochefort 8 is een lichtzoete tripel met een lichte, bittere afdronk. De Rochefort 8 heeft een rode kleur en een stevige schuimlaag. Rochefort 8 is een trapistenbier net zoals de La Trappe en St. Bernardus. Deze tripel heeft een alcoholpercentage van 9,2%. Het bier is onder andere te verkrijgen bij Albert Heijn en diverse slijterijen.

6. Corsendonk Agnus

De bierbrouwerij Corsendonk brouwt ook een goede tripel. De Corsendonk Agnus heeft een alcoholpercentage van 7,5% en heeft een hopperige, frisse, enigszins licht zure smaak. Corsendonk Agnus is verkrijgbaar in de speciaalbierschrappen van Albert Heijn.

5. Grimbergen Triple

Grimbergen tripel is een okerkleurig en heeft vergeleken met andere tripels een zoetere afdronk. De Grimbergen tripel heeft een alcoholpercentage van 9% en wordt gebrouwen sinds 1958. Het bier kan het beste gedronken worden op een temperatuur van 10/12 graden.

4. Duvel Tripel Hop

Elk jaar brengt bierbrouwerij Duvel (bekend van Duvel en Vedett) de speciale Duvel Tripel Hop uit. De Duvel Tripel Hop bestaat uit verschillende speciale soorten hop en verandert elk jaar van samenstelling. De brouwers van Duvel selecteren elk jaar speciale soorten hop voor in de Duvel Tripel Hop. Ook gebruiken ze verschillende brouwtechnieken zoals de ‘dryhopping techniek’. De Duvel Tripel Hop is onder andere te verkrijgen bij Jumbo en verschillende slijterijen.

3. St. Bernardus Tripel

De St. Berardus Tripel is een milde tripel met een zachte smaak. Deze tripel is minder zwaar en kruidig en heeft een fijne afdronk. Het bier wordt gebrouwen sinds 1992 en heeft een alcoholpercentage van 7%.

2. La Trappe Tripel

De La Trappe Tripel is een abdijbier dat gebrouwen wordt door de abdij Koningshoeven. De abdij is de laatst overgebleven Nederlandse brouwerij die trappistenbieren brouwen. La Trappe Tripel wordt gebrouwen sinds 1983 en bevat een alcoholpercentage van 8%.

1. Tripel Karmeliet

De tripel karmeliet is een van de beste bieren ooit. De tripel karmeliet is een makkelijk biertje ook voor mensen die weinig speciaalbier drinken. Het alcoholpercentage van de tripel ligt op 8%. In 2008 werd het bier verkozen tot ‘beste bier ter wereld’ in de categorie hogegistingsbieren.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Gerard at 2:49 pm

  De Karmeliet is echt een aanrader voor beginnende bierdrinkers. Bij ons in het café is de Tripel Karmeliet het best verkochte speciaalbier.

 2. Meneer Sjon at 12:53 am

  Dit soort lijstjes zijn natuurlijk erg subjectief. Smaken verschillen natuurlijk. Als je dan zonodig zo’n lijstje maakt, zorg dan dat in ieder geval de feiten kloppen. Hier staan nogal wat foutjes in.

  1. Rochefort 8 een tripel noemen slaat natuurlijk nergens op. De bieren van Rochefort zijn niet in een standaard bierstijl in te delen en op een tripel lijkt het al helemaal niet.

  2. “Rochefort 8 is een trapistenbier net zoals de La Trappe en St. Bernardus.” Sorry, maar St.Bernardus is geen trappistenbier.

  3. Over La Trappe wordt gezegd dat het de “laatst overgebleven Nederlandse trappistenbrouwerij” is. In werkelijkheid was het de eerste, maar inmiddels niet meer de enige Nederlandse trappistenbrouwerij.

  4. Duvel Tripel Hop ontleent zijn naam aan het feit dat er drie soorten hop gebruikt worden in plaats van twee bij de normale Duvel. Het is gewoon een zwaar blond bier en niet bedoeld als tripel.

  Ik ben wel benieuwd wie die “bekende Nederlandse bierkenner” is, die hier aan meegewerkt heeft.

 3. Anoniem at 5:50 pm

  Omer
  Tongerlo prior
  Keizer karel blond
  Affligem triple
  Dit zijn echt mij favorieten
  Geen triple maar lekker voor in de zomer is
  Tongerlo blond gekozen tot beste bier 2014!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *