Top 10 Steven Spielberg Films

Top 10 Steven Spielberg Films

  ( 0 )

Steven Spielberg is een filmproducent die grote blockbusters op zijn naam heeft staan. Steven Spielberg is al tientallen jaren actief in de filmindustrie en heeft al aan 148 producties meegewerkt. Ook heeft Steven Spielberg 3 Oscar’s gewonnen en vele andere prominente filmprijzen. De films van Steven Spielberg zijn vaak grote kas-successen. Daarnaast zijn de meeste Spielberg films zeker de moeite waard om te kijken! Wij hebben de 10 beste films van Steven Spielberg op een rij gezet.

10. War Horse

In 2011 verfilmde Steven Spielberg ‘War Horse’ een verhaal geschreven door Michael Morpurgo. War Horse gaat over Joey, een paard dat verkocht wordt aan het Engelse leger om te vechten tegen de Duitse keizer (Eerste Wereldoorlog). Albert, een boerenzoon is gehecht aan het paard en besluit Joey te gaan zoeken. Albert sluit zich aan bij het Britse leger en vertrekt naar de oorlog in Europa.

9. True Grit

8. E.T. the Extra-Terrestrial

E.T. is een van de meest bekende werken van Steven Spielberg. Deze familiefilm is uitgebracht in 1982 en gaat over E.T. een ruimtewezen die per ongeluk op aarde achter blijft.

7. Letters from Iwo Jima

Letters from Iwo Jima gaat over het einde van de tweede wereldoorlog in Japan. De laatst overgebleven Japanse soldaten vechten daarbij tot het einde en weigeren zichzelf over te geven.

6. Catch Me If You Can

‘Catch Me If You Can’ is een film met Leonardo DiCaprio, de film is geproduceerd door Steven Spielberg. Catch Me if You Can is een waargebeurd verhaal over de jonge oplichter Frank Abagnale Jr. die erg succesvol was. Frank wist instanties en bedrijven voor de gek te houden en kon hierdoor een luxe leven leiden.

5. Jurassic Parc

Jurassic Park is de bekende dinofilm van Steven Spielberg. De film gaat over een nieuw soort park waarbij bezoekers echte (gefokte) dinosaurussen kunnen bekijken. Er gaat echter iets goed mis met het fokprogramma waardoor er ook gevaarlijke dino’s ontstaan zoals de T-Rex.

4. Jaws

Jaws is een horrorfilm van Steven Spielberg. De film gaat over een aantal haaien die de kust van Californië teisteren. Verschillende mensen worden slachtoffer van deze bloeddorstige haaien.

3. Saving Private Ryan

2. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

1. Schindler’s List

Schindler’s List is een van de meest indrukwekkende films over de Tweede Wereldoorlog. Deze film van Steven Spielberg gaat over de heldendaad van Oskar Schindler, een Duitse industrieel. Ook de filmmuziek van Schindler’s List is erg mooi en staat in onze top 10 mooiste filmmuziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *