Top 10 beste rockbands ooit

Top 10 beste rockbands ooit

  ( 0 )

Speciaal voor alle rockliefhebbers vind je in deze top 10 de beste rockbands ooit. De lijst met beste rockbands is samengesteld door duizenden muziekliefhebbers te laten stemmen. In deze lijst staan rockbands die de afgelopen tientallen jaren grote hits hebben gescoord. Wat is jouw favoriete rockband aller tijden? Deel het met ons onderaan de pagina.

10. The Who

De Engelse rockband ‘The Who’ brak door eind jaren 60 en is afkomstig uit Londen. De band heeft tientallen jaren onderbroken getoerd en concerten gegeven over de hele wereld. De grootste hits van ‘The Who’ zijn ‘Subsitute’ en ‘My Generation’. Beluister hieronder het nummer ‘My Generation’ van ‘The Who’.

9. Nirvana

De Amerikaanse band Nirvana werd opgericht in 1987. Onder andere Kurt Cobain en Dave Grohl maakten deel uit van de band. De band stopte in 1994 vanwege de zelfmoord van Cobain. De grootste hits van Nirvana zijn ‘Smells like teen spirit’ en ‘Come as You Are’. Beluister hieronder het nummer Smells like teen spirit van Nirvana.

8. Guns N Roses

De Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses is veel in opspraak geweest. Tijdens concerten vonden er veel incidenten plaats en de bandleden waaronder Steven Adler en Axl. Daarnaast stond de band bekend vanwege het vele heroïne gebruik. Onlangs de vele en ernstige incidenten rondom Guns N’ Roses heeft de band veel fans. De bekendste hits van Guns N Roses zijn ‘Knocking on Heavens Door’ en Paradise City.

7. The Rolling Stones

The Rolling Stones is een van de bekendste rockbands ooit. De band werd opgericht in 1962 en heeft meer dan 25 albums uitgebracht. The Rolling Stones hebben talloze hits uitgebracht en treden nog steeds op. In Nederland stonden The Rolling Stones onlangs op het uitverkochte Pinkpop. De grootste hits van The Rolling Stones zijn ‘Paint it Black’ en ‘Satisfaction’.

6. AC/DC

AC/DC is een hardrockband afkomstig uit Australië (Sydney). De band is opgericht in 1973 en is nog steeds actief. Wereldwijd heeft de rockband 200 miljoen albums verkocht. Het album Back in Black is het op-een-na best verkochte album ooit. Beluister hieronder de hit ‘Highway to Hell’, een van de grootste hits van AC/DC.

5. Metallica

Metallica is een van de meest succesvolste metalbands ter wereld. De band is afkomstig uit Amerika en toert sinds 1981 door Amerika en buitenland. De band staat vooral bekend vanwege de trouwe fans. De grootste hit van Metallica is ‘Nothing else matters’, dit nummer staat elk jaar hoog in de top 2000.

4. Queen

Queen is een van de meest succesvolste rockband ooit. De band heeft tientallen nummer 1 hits gescoord en hebben tal van records gebroken. De band was actief in de jaren 70, 80 en 90. De band stopte in 1991 vanwege het overlijden van zanger ‘Freddie Mercury’ die overleed aan de gevolgen van aids. De muziek van Queen wordt nog steeds grijs gedraaid. Het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ wordt gezien als een van de grootste meesterwerken in de hedendaagse muziekgeschiedenis.

3. Pink Floyd

De Engelse rockband Pink Floyd werd bekend vanwege hun psychedelische rockmuziek. De band werd opgericht in 1964 en stopte definitief in 1995. De grootste hits van Pink Floyd zijn ‘Wish You Were Here’ en ‘Comfortably numb’.

2. The Beatles

The Beatles is ontstaan in de Engelse stad Liverpool begin jaren 60. Al snel werden The Beatles ontdekt en scoorden zij tal van nummer 1 hits. Bekende hits als ‘Let it be’, Help, en Hey Jude worden nog steeds wereldwijd dagelijks afgespeeld op de radio en televisie. Beluister hieronder ‘Hey Jude’, live uitgevoerd door The Beatles.

1. Led Zeppelin

Volgens duizenden muziekliefhebbers is Led Zeppelin de beste rockband ooit. De band is opgericht door gitarist Jimmy Page in 1968. De band scoorde grote hits waarvan ‘Stairway to Heaven’ de bekendste is. De band stopte in 1980 maar heeft nog steeds duizenden fans over de hele wereld. Beluister hieronder de grootste hit van Led Zeppelin ‘Stairway to Heaven’.

Er zijn 17 reacties op dit artikel
 1. joost at 11:33 am

  Over smaak valt te twisten, het is redelijk standaard lijstje met logische namen, er is alleen 1 naam die ik echt mis,
  The Band, kijk eens op YouTube naar The last waltz, een groep topmuzikanten zonder maniertjes maar wel grandioze nummers gemaakt.
  Tegenwoordig kan een naam als Radiohead er ook gewoon bij, al 20 jaar vernieuwend, heeft met ok computer dé plaat van de jaren negentig gemaakt maar is in de jaren daarna nog beter en gevarieerder geworden.

 2. Dick at 3:29 pm

  Tja, Led Zeppelin duizenden fans over de hele wereld.
  Beetje magertjes, miljoenen is beter op z’n plaats.
  En Stones op zeven?

  • Anoniem at 9:45 am

   ralph d skillet is een super goeie groep ben ik mee eens maar de beste alice cooper vind ik da ook nog onbreekt in de lijst

 3. honden neuker at 8:35 pm

  ik vind dat nirvana, ac dc, guns n roses en Metallica niet in de top 10 bands horen mischien wel op een top 100 en ben ik de enige of is het best duidelijk dat led zeppelin op nummer 3 hoort. sorry hoor maar Pink Floyd en the beatels waren we betere band’s.

 4. Warlock at 11:35 pm

  Stones horen zeker wel wat hoger dan n magere 7e plaats. En in mijn mening is t ietwat schandalig dat the Doors ontbreken op de lijst. Die waren toch zeker beter dan een aantal bands WEL op de lijst

 5. Ger at 9:46 pm

  Logische lijst, ik ben musicus en vind dat Toto zeker in dit rijtje thuis hoort.
  En dan niet alleen van hun bekende hitjes, maar hebben zo’n eigen sound en timmeren na 40 jaar nog steeds aan de weg met gewoon hele goede, complete muziek.

  • Tim Vermeersch at 8:03 am

   Toto is onderschat . Ze hebben als sessiemuzikanten heel veel gedaan ! Denk maar aan Michael Jackson’s Triller…

 6. Mark at 3:32 am

  Muziek is kunst, en dat geeft voor iedereen een ander gevoel. Het is geen Ajax-Feyenoord.. De top 10 is zeer aannemelijk en zal voor de één wel passen en voor de ander niet. Maar dat Pink Floyd hier bij hoort zal voor iedereen met goede oren, hart en ziel een niet omstreden keuze zijn.. Animals, Dark Side Of The Moon, etc. Voor degenen die het weinig kennen: Ga luisteren!

 7. Victor at 5:00 pm

  Maakt niet uit of je de Stones wel of niet goed vind, die 7e plek is belachelijk. Stones hoort zonder twijfel in de top 3. Verder vind ik dat Bruce Springsteen en U2 in de lijst horen. Eventueel kan The Doors ook nog in de lijst.

 8. Kuys, Wim at 11:29 pm

  Top, maar ik mis hier toch wel Deep Purple, luister anders gewoon eens naar Made in Japan, beste live plaat ooit gemaakt!

 9. Chris van den Boogaard at 3:05 pm

  Ikzelf gun The Allman Brothers wel een hoge notering.
  Of is er nog zoiets als een ‘hors categorie’ voor hun muziek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.