Top 10 Ridderfilms

Top 10 Ridderfilms

  ( 0 )

De beste films over ridders hebben wij op een rij gezet in de ‘Top 10 Ridderfilms’. Het ridderfilm genre is helaas sterk ondervertegenwoordigd en moeilijk te definiëren. Alle films in deze top 10 gaan over ridders, kastelen, koningen en gevechten. De meeste films in deze lijst bevatten veel actie zoals gevechten en bestormingen van kastelen en vestigingen. De meeste ridderfilms spelen zich af in de middeleeuwen. Er zijn echter een paar uitzonderingen in de lijstzoals Kingdom of Heaven en Gladiator. De lijst is samengesteld aan de hand van de IMDB score en het aantal ridder-elementen dat de desbetreffende film bevat. Wat is jouw favoriete film over ridders? Deel het met ons onderaan het artikel.

10. Alexander

Alexander is een film waarbij ridders een belangrijke rol hebben. De film stamt af uit 2004 en werd mager ontvangen. Echter is de film zeer geschikt voor echte ridderliefhebbers om rustig weg te kijken.

9. King Arthur

Net zoals Excalibur is deze ridderfilm gebaseerd op de legende van King Arthur. Deze ridderfilm is uitgebracht in 2005 en bevat spectaculaire gevechten en mooie filmlocaties waaronder diverse kastelen in Engeland.

8. Thirteenth Warrior

Deze ridderfilm gaat over de Arabier Banderas. Banderas wordt verbannen naar het noorden. Op zijn reis naar het noorden ontmoet Banderas de ridder Buliwyf. Via een boodschapper krijgen de twee de opdracht om de koning te verdedigen tegen de kwade Wendol. Hiervoor neemt Banderas 13 krijgers aan om de koning te beschermen. Deze actiefilm is uitgebracht in 1999.

7. Excalibur

De oudste film uit deze lijst met de beste ridderfilms is Excalibur (1981). De film gaat over het bekende ridderverhaal van koning Arthur. Koning Urther steekt vlak voor zijn sterven een magisch zwaart in een rots. De ridder die het zwaard uit de rots kan trekken wordt de nieuwe koning van Engeland. Dit bekende ridderverhaal is verfilmd en echte ridderliefhebbers mogen deze film daarom niet missen.

6. Robin Hood

Robin Hood is een verhaal dat meerdere malen verfilmd is. De film in onze lijst stamt af uit 2010, Robin Hood wordt gespeeld door Russel Crowe. De film gaat over Robin Hood die in de 13e eeuw in opstand komt tegen het Engelse koningshuis dat met harde hand regeert. Eigenlijk is deze ridderfilm een proloog op het bekende verhaal over Robin Hood.

5. A knight’s Tale

Deze ridderfilm stamt af uit 2001 maar is nog steeds van erg goede kwaliteit. Deze film is een 100& ridderfilm. Er zitten veel gevechten in zoals een prachtige scene van een steekspel. De film heeft een speciale filmprijs gewonnen voor het gebruik van paarden waar de ridders op rijden.

4. Kingdom of Heaven

Kingdom of Heaven speelt zich af in de tijd van de kruistochten. Deze tijd (vroege middeleeuwen) kunnen worden gezien als de eerste tijd dat men spreekt over ridders. Kingdom of Heaven gaat over een man die besluit op kruistocht te gaan. De film bevat spectaculaire gevechten en een goed emotioneel verhaal. Hieronder hebben wij de trailer van deze ridderfilm geplaatst:

3. Braveheart

Braveheart is een film die gaat over de onderdrukking van de Schotten door de Engelsen. William Wallace groeit uit tot een verzetsheld en probeert met zijn (amateuristische) leger het sterke leger van de Britten te verslaan.

2. Gladiator

Gladiator speelt zich af in de tijd van de romeinen. De film gaat over een generaal uit het leger die wordt verraden en gevangen wordt genomen. Vervolgens wordt de generaal gladiator. De film bevat een prachtige scene waarbij 2 ridderlegers een veldslag uitvechten.

1. Lord of the Rings trilogie

De Lord of the Rings trilogie is zonder twijfel een film vol met ridders. Deze epische filmreeks bevat fantastische veldslagen zoals de veldslag bij Helmsdeep in deel 2. De ridders van Gondor en van Rohan nemen het in Lord of the Rings op tegen Orcs, Olifaunten en andere gevaarlijke vijanden. Naast de fantastische ridder scenes bevat The Lord of the Rings ook een indrukwekkende soundtrack.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.