Top 10 beste Pixar films

Top 10 beste Pixar films

  ( 0 )

Pixar is een van de grootste en bekendste animatiestudios ter wereld. Het bedrijf is groot gemaakt door Steve Jobs en werd bekend bij het grote publiek met Toy Story (1995). De animatiestudio heeft op dit moment 15 films uitgebracht, ook zijn er nog 8 films in productie. Aan de hand van de IMDB rating hebben wij de ‘Top 10 beste Pixar films’ samengevat:

10. Toy Story 2

Toy Story 2 is uitgebracht in 1999 en was direct een grote bioscoophit. De film werd goed ontvangen en vanwege het succes van Toy Story 1 brak deze animatiefilm van Pixar verschillende records. Deze Pixarfilm werd ook genomineerd voor een Oscar. In de film worden nieuwe personages geïntroduceerd maar Buzz en Woody blijven de hoofdrol spelen. Toy Story 2 wordt door filmliefhebbers beoordeeld met een 7,9.

9. Ratatouille

Ratatouille is een Pixar film uit 2007. De film speelt zich af in Parijs en gaat over Remy, een rat die de ambitie heeft om kok te worden. Deze Pixar film is erg vermakelijk en brengt je een spannend verhaal in het romantische Parijs. De film wordt beoordeeld met een 8 op IMDB.

8. The Incredibles

The Incredibles gaat over een gezin met superhelden. De vader is al een tijd met pensioen maar besluit toch om een nieuwe opdracht aan te nemen. De rest van het gezin laat hem niet aan zijn lot over en gaan hun vader achterna. Deze Pixar film is uitgebracht in 2004 en heeft 2 Oscar’s gewonnen. De film krijgt een 8 in de IMDB database.

7. Monsters Inc.

Monsters Inc. gaat over Mike en Suley, twee monsters die erg succesvol zijn in het bang maken van kinderen. Op deze manier kunnen zij stroom opwekken voor de monsterwereld. Deze Pixar film is uitgebracht in 2001 en is de 4e grote film van Pixar. De film heeft 1 Oscar gewonnen en wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDB.

6. Finding Nemo

Finding Nemo speelt zich af in de oceaan. Martin woont met zijn zoontje Nemo in een mooi koraal. Alles verandert als Nemo besluit om weg te zwemmen en gevangen wordt genomen door 2 duikers. Martin gaat samen met Dory opzoek naar zijn zoon. Deze Pixar film werd uitgebracht in 2003. De film was een groot succes en won 1 Oscar. De film wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDB.

5. Toy Story

Toy Story is de eerste grote film van Pixar. Het is tevens een revolutionaire film op het gebied van animatievideo’s. De film was baanbrekend en luidde een nieuw tijdperk van animatievideo’s in. Toy Story was ook de grote redder van Pixar, het bedrijf stond toentertijd financieel aan de afgrond. De film is uitgebracht in 1995 en wordt beoordeeld met een 8,3.

4. Up

Up is een geliefde Pixar film uit 2009. De film begint met een zeer emotionele scène die veel emoties losmaakt. In totaal won de film 2 Oscar’s en tal van andere prijzen. Filmliefhebbers beoordelen Up met een 8,3 op IMDB.

3. Toy Story 3

Toy Story 3 is een van de duurste animatievideo’s ooit gemaakt. Er is jaren gewerkt aan het derde deel van de succesvolle Toy Story reeks. De speelgoedfiguren van Andy belanden bij een dagopvang en daar begint het avontuur. De film werd groots gelanceerd in 2010 en won maarliefst 2 Oscar’s. Op IMDB scoort Toy Story 3 een 8,4. Ook staat deze Pixar film in de IMDB top 250 beste films.

2. WALL-E

WALL-E is een robot die alleen is overgebleven op de aarde. De mensheid heeft er zo’n troep van gemaakt dat WALL-E de troep op aarde moet opruimen voordat de mensheid terug kan keren. De film is uitgebracht in 2008 en heeft 1 Oscar gewonnen. Op IMDB scoort deze Pixar film een 8,4.

1. Inside Out

Inside Out is een nieuwe film van Pixar en gaat over 5 figuren die de hersenen van een meisje managen. Er gaat echter iets mis als er herinneringen kwijtraken en het meisje diep ongelukkig wordt. Deze Pixarfilm is uitgebracht in 2015 en wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDB. Naast beste Pixar animatiefilm is Inside Out ook een van de beste films van 2015.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.