Top 10 beste kampeerlanden Europa

Top 10 beste kampeerlanden Europa

  ( 0 )

In dit artikel bekijk je de 10 beste Europese landen voor een kampeervakantie. De top 10 is gebaseerd op een reviewonderzoek van vergelijkingswebsite Zoover, zij hebben honderden reviews van Nederlandse kampeerliefhebbers met elkaar vergeleken. De lijst is gebaseerd op faciliteiten voor kampeerders, bezienswaardigheden, kwaliteit van campings en prijs-kwaliteit. 

10. België

Kamperen in de Ardennen is nog steeds populair onder Hollanders. Ga geen weken kamperen in België, de faciliteiten op campings zijn vaak verouderd. Een vriendenweekend of time-out in de Ardennen is altijd nog prima.

9. Duitsland

Duitsland is een goede plek om een paar dagen te kamperen. Het land kan daarnaast goed gebruikt worden als doorreisland. Het weer in Duitsland kan regenachtig zijn en is daarom niet geschikt om weken te kamperen. Wel vind je in Zuid Duitsland (tegen de Oostenrijkse grens) mooie natuurgebieden.

8. Spanje

De Spaanse kust is van oudsher een plek waar veel Nederlanders graag vakantie houden. Spanje staat op de 8e plek en dit heeft te maken dat sommige badplaatsen zoals Benidorm en Blanes slecht beoordeeld worden vanwege ‘goedkoop toerisme’. De faciliteiten op veel Spaanse campings zijn gedateerd. Zoek je een strandvakantie? Dan blijft Spanje een interessante plek. Als je een rustigere strandvakantie zoekt kan je wellicht beter naar Noord Italië rijden.

7. Kroatië

Kroatië is een vakantieland dat wint in populariteit. Kroatië staat bekend om een aantal natuurgebieden met helderblauwe meren en mooie watervallen. Onder andere de Plitvice meren zijn een bezoek waard. Wel mogen de Kroaten iets gastvrijer zijn naar toeristen toe. De faciliteiten op campings zijn redelijk.

6. Frankrijk

Frankrijk is al tientallen jaren een van de favoriete vakantielanden van Nederlanders. Zuid Frankrijk heeft veel te bieden voor Nederlandse kampeerders. Hoewel het land prachtig is kunnen campings worden verbeterd. Vaak zijn de Fransen niet zo gastvriendelijk als andere Europese landen. Wel blijft Frankrijk een veelzijdig land met mooie natuur en prachtige steden.

5. Italië

Noord Italië is een walhalla voor de vakantieliefhebber. Hier vind je idyllische Italiaanse dorpjes, lekkere pizza’s, mooie meren en goede campings. In de Toscane is het heerlijk vertoeven aan het strand en geniet je van een lekkere temperatuur. Sommige campings in Italie zijn gedateerd, vandaar dat Talie daarom op een 5e plek eindigt.

4. Oostenrijk

Oostenrijk is een prachtig land. Kamperen in Oostenrijk betekend prachtige wandelingen maken, zwemmen in enorme meren en van de berg af rodelen. Daarnaast zijn de Oostenrijkse mensen erg gastvrij en vriendelijk. In Oostenrijk vind je tal van campings, vaak gelegen aan prachtige meren. De faciliteiten zijn goed en er zijn veel bezienswaardigheden. Tip van uw redacteur: ga kamperen in millstätter see (Karinthië).

3. Luxemburg

Hoewel Luxemburg een klein land is, bied dit land veel mogelijkheden van kampeerders. In Luxemburg vind je campings met goede faciliteiten. Je kan wel regenachtig weer treffen maar daarnaast zijn er veel sportieve activiteiten mogelijk in Luxemburg.

2. Portugal

Portugal is een vakantieland dat sterk in opkomst is. Vakantieoorden als Albufeira en Lissabon zijn erg in trek bij de Nederlandse vakantievierder. Ook zijn er aan de Portugese kust prachtige campings te vinden. Een ding is zeker, een vakantie is Portugal is verzekerd genieten van de zon en lekker weer. Ga je naar Albufeira? Bekijk dan ook eens de Top 10 clubs en kroegen in Albufeira.

1. Tsjechië

Tsjechië is een echt kampeerland. Door de vele bossen en mooie landschappen wordt er van oudsher veel gekampeerd in Tsjechië. Ook worden er veel buitensporten beoefent in Tsjechië. Dit land is perfect om te mountainbiken, klimmen, survivallen, vissen en fietsen. Er zijn veel campings in Tsjechië te vinden met verschillende prijs-kwaliteit verhoudingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.