Dit zijn de 10 beste films van 2017

Dit zijn de 10 beste films van 2017

  ( 0 )

2017 is voorbij. Wij maken bij Top 10 lijstjes de balans op met een serie ‘De beste van 2017’. In dit artikel ontdek je de 10 beste films die zijn uitgekomen in 2017. De lijst bestaat uit verschillende filmgenres en de ranking van de beste films van 2017 is tot stand gekomen op basis van filmrecensies en de IMDB database. 2017 was een goed jaar voor filmliefhebbers met veel nieuwe en grote titels. Voor Hollywood was 2017 ook het bewogen jaar van de #Metoo discussie waardoor sommige acteurs hun carrière noodgedwongen hebben moeten beëindigen.

Dit zijn de 10 beste films van 2017

Deel ook jouw favoriete films van het afgelopen jaar. Dat kan door te reageren onderaan dit artikel. Zo kan jij andere filmliefhebbers tippen over andere titels die niet in deze lijst zijn opgenomen.

 

10. Star Wars: The Last Jedi

In 2015 heeft Disney de rechten op de Star Wars films overgekocht. Aan het einde van 2017 heeft Disney dan ook een nieuwe Star Wars film uitgebracht namelijk ‘The Last Jedi’.
In deze film speelt het belangrijke personage Luke Skywalker weer een grote rol. Star Wars fans en filmcritici zijn erg enthousiast en geven de film op IMDB een 7,6.

9. Beauty and the Beast

Een andere succesvolle Disneyfilm uit 2017 is ‘Beauty and the Beast’ met Emma Watson in de hoofdrol. Disney gaat steeds meer klassiekers opnieuw uitbrengen waaronder de klassieker Belle en het Beest. De film bevat alle liedjes van de Disney klassieker en ook het verhaal is precies hetzelfde. Deze musicalfilm uit 2017 krijgt op IMDB een 7,3.

8. Loving Vincent

In de filmhuizen was ‘Loving Vincent’een van de favoriete films uit 2017. De film vertelt het verhaal van Vincent van Gogh aan de hand van zijn schilderijen. Het is de eerste film volledig vertelt vanuit schilderijen. Deze prachtige artistieke film werd door filmcritici de hemel ingeprezen en won vele prijzen. Op IMDB krijgt de film een 7,9. Voor filmhuisliefhebbers is Loving Vincent de aanrader van 2017.

7. Thor: Ragnarok

Filmstudio Marvel heeft ook niet stilgezeten in 2017 en heeft een nieuwe film over de god Thor uitgebracht. Thor moet opnieuw de wereld redden van het kwaad en dit keer samen met zijn broer Loki. Zoals we van Marvel gewend zijn zit de film vol met spectaculaire actie scenes en goede humor.

6. IT

De remake van horrorfilm IT was een groot succes. Stephen King schreef in de jaren 80 een angstaanjachend verhaal over horrorclown IT. De film zit vol met jumpscares maar heeft daarnaast ook een authentiek thema. Door de beklemmende soundtrack is IT een van de beste horrorfilms van 2017, ook al is het een remake.

5. Logan

Een andere superheldenfilm uit 2017 was ‘Logan’. De film is wederom uitgebracht door filmstudio Marvel en gaat over superheld Logan en zijn dochter. Logan ontmoet in het begin van de film zijn dochter en ontdekt dat zij ook speciale krachten heeft. Een groep terroristen heeft het voorzien op Logan en zijn dochter waardoor zij moeten vluchten. De film krijgt op IMDb een 8,2. Bekijk hieronder de trailer van Logan via Youtube.

4. Call Me By Your Name

De filmhuisfilm Call Me By Your Name is een Italiaanse film over een jongen genaamd Elio die zijn seksualiteit ontdekt. Elio woont met zijn ouders in Italie waar tijdens de zomermaanden ook de Amerikaanse student Oliver verblijft. Ze brengen samen veel tijd door en er ontstaat een liefdesrelatie. De film heeft meerdere prijzen gewonnen op het prestigieuze filmfestival van Cannes en krijgt op IMDB een 8,5.

3. Blade Runner

De eerste versie van Blade Runner uit 1982 is een echte cult-film geworden. De film gaat over de toekomst. De mensheid heeft nieuwe technieken uitgevonden en leeft op een andere manier dan 80 jaar geleden. Ook in de nieuwe versie van Blade Runner is hetzelfde thema toegepast. Nu speelt de actiefilm zich af in 2049. De film scoort door de vele fans een 8,4 op IMDB en staat hoog in alle lijstjes van beste films uit 2017. Bekijk hieronder de filmtrailer van Blade Runner.

2. Dunkirk

Dunkirk is de oorlogsfilm van 2017 geregisseerd door niemand minder dan Christopher Nolan (Inception, Interstellar, etc.). De film vertelt de slag van Duinkerken in België waarbij tienduizenden geallieerde soldaten in de val zaten en omsingeld waren door het Duitse leger. Door een van de grootste evacuaties ooit bepaalde dit mede de afloop van de oorlog. Dunkirk heeft ook een Nederlands tintje, zo is een deel van de film in Nederland opgenomen.

1. Lion

De dramafilm Lion vertelt het aandoenlijke verhaal van het Indische jongetje Saroo dat zijn familie kwijtraakt in India. Het jongetje wordt geadopteerd en komt terecht bij een gezin in Australie. Het verleden blijft hem echter achtervolgen en daarom probeert Saroo vanuit Australie zijn biologische familie terug te vinden. De film Lion is waargebeurd en scoort op IMDB een 8,1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.