Top 10 Beste Films 2015

Top 10 Beste Films 2015

  ( 0 )

2015 is achter de rug en het is tijd om terug te blikken op de beste films van het afgelopen jaar. Deze lijst met beste films van 2015 is samengesteld aan de hand van de boxoffice noteringen (populairste films) en de score die filmliefhebbers hebben toegekend via IMDB (Internet Movie Database). De beste films van 2015 bestaan uit verschillende genres. In de lijst vind je dan zowel actiefilms, biografische films, drama en comedy.

We zijn heel benieuwd naar jou mening. Onderaan de pagina kan je jouw filmtips van 2015 delen.
Tip: bekijk ook ons nieuwe lijstje met de 10 beste films van 2017.

10. Mission: Impossible – Rogue Nation

In 2015 kwam er een nieuw deel uit van de Mission Impossible reeks. De film ‘Rogue Nation’ zit opnieuw vol met spectaculaire acties en onmogelijke opgaven.

9. Er ist wieder da

Deze Duitse film was een grote bioscoophit in 2015. ‘Er ist wieder da’ is een scherpe comedy met achterliggende boodschap. De film gaat over Hitler die na een lange coma wakker wordt in 2015. Hitler moet zijn weg vinden in de nieuwe wereld waarbij internet het leven ten opzichte van 1945 sterk heeft doen veranderen. Deze unieke film maakt grote kans om een Oscar te winnen voor beste internationale film.

8. Mad Max: Fury Road

7. Amy

Amy is een documentaire over het leven van Amy Winehouse. Amy Winehouse overleed na een turbulent leven op 23 juli 2011. Het leven van de wereldberoemde zangeres werd gefilmd en is bewerkt tot de heftige documentaire ‘Amy’. De documentaire wordt op IMDB beoordeeld met een 7,9.

6. Spectre

2015 was ook het jaar van de nieuwe Bond film ‘Spectre’. De nieuwe James Bond film is de 24e film in de Bond reeks en is ook de duurste Bond film ooit gemaakt. Opnieuw speelde Daniel Craig James Bond. De film werd opgenomen op locaties overal ter wereld. Vooral spectaculair was de openingscène in Mexico en de scène opgenomen in de Zwitserse Alpen.

5. The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

The Hunger Games sloot de filmreeks af met de film ‘Mockingjay – Part 2’. In het laatste deel van The Hunger Games moet Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) het opnemen tegen haar grote rivaal president Snow. De film kreeg van recensenten sterke kritiek maar werd door fans goed ontvangen.

4. Bridge of Spies

Bridge of Spies is een biografische drama/thriller van regisseur Steven Spielberg. De film gaat over de Amerikaanse advocaat ‘James B. Donovan’ die moet onderhandelen tussen Amerika en de Sovjet Unie. Een Amerikaanse piloot is gevangen genomen door de Russen en de Amerikanen willen hem graag ruilen tegen een Russische spion. De film is geïnspireerd op de reddingspoging van Francis Gary Powers die in 1960 neerstortte in een verkenningsvliegtuig boven Russisch grondgebied.

3. Inside Out

Inside Out is de leukste animatiefilm van 2015. De film is uitgebracht door Pixar en gaat over het brein van de mens. De film zit vol met humor en is prachtig geanimeerd. De film wordt op IMDB met een 8,4 beoordeelt en is hiermee een van de best beoordeelde animatiefilms ooit gemaakt. Bekijk hieronder de filmtrailer van Inside Out:

2. The Martian

Matt Damon schittert in ‘The Martian’ als een astronaut die achter blijft in de ruimte en terug wilt keren naar aarde.

1. Star Wars: The Force Awakens

2015 was het jaar van de grote rage ‘Star Wars’. Het zevende deel van de ski-fiction reeks brak tal van records. De film kreeg goede recensies en fans zijn meer dan tevreden. Op IMDB wordt de nieuwste Star Wars film beoordeelt met een 8,7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.