Top 10 Dramafilms op Netflix

Top 10 Dramafilms op Netflix

  ( 0 )

Het is altijd weer moeilijk om een film te kiezen om te gaan kijken van Netflix. Om deze keuze te vergemakkelijken, hebben wij in de volgende top 10 lijst de beste dramafilms op Netflix geselecteerd. Dit hebben wij gedaan aan de hand van de Internet Movie Database (IMDB) en verscheidene filmrecensies. Al deze films worden aangeboden op Netflix in Nederland.

10. The Boy in the Striped Pyjamas

‘The Boy in the Striped Pyjamas’ gaat over twee bevriende jongens in de Tweede Wereldoorlog. De ene jongen is Joods en zit in een concentratiekamp, de andere jongen is Duits en leeft vrij ‘aan de andere kant van het hek’. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Boyne. Op IMDb scoort deze film een 7,8.

9. The Help

‘The Help’ (2011) is de boekverfilming van de bestseller van Kathryn Stockett. The Help gaat over discriminatie in de jaren ‘60 in het zuiden van Amerika. Emma Stone en Viola Davis hebben de belangrijkste rollen in deze film. De film bevat niet alleen maar drama, maar ook veel humor. Op IMDb scoort ‘The Help’ een 8,1.

8. Warrior

Warrior is de wat minder bekende film uit dit lijstje. Het gaat over twee broers die tegenover elkaar komen te staan in de boksring. De film gaat echter niet alleen over boksen, maar ook over familie en liefde. Warrior kwam uit in 2011 en scoort een 8,2 op IMDb.

7. American Beauty

American Beauty gaat over een doorsnee Amerikaans gezin. Het verhaal draait vooral om de vader van dit gezin, Lester (Kevin Spacey). Lester heeft een vrij saai en doorsnee leven, totdat hij verliefd wordt op een vriendin van zijn dochter. Zijn hele leven verandert hierdoor. Deze film kwam uit in 1999 en won in totaal 5 Oscars, waaronder die voor Beste Film. Op IMDb scoort American Beauty een 8,4. Allen de prachtige soundtrack van Thomas Newman maakt deze film al het bekijken waard.

6. Good Will Hunting

Robin Williams was vooral bekend om zijn humor en komische rollen, maar in ‘Good Will Hunting’ heeft hij laten zien dat hij ook fantastisch in een dramafilm kan spelen. Hij speelt in deze film een psycholoog die hulp biedt aan een jong wiskundegenie (Matt Damon). De film scoort een 8,3 op IMDb en staat hiermee op de zesde plek in deze lijst.

5. Saving Private Ryan

De film ‘Saving Private Ryan’ komt uit 1998 en heeft een 8,6 op IMDb. De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrollen zijn voor o.a. Tom Hanks en (een zeer jonge) Matt Damon.

4. The Usual Suspects (1995)

The Usual Suspects gaat over vijf criminelen die elkaar niet persoonlijk kennen, maar wel samen besluiten wraak te nemen op de politie. The Usual Suspects valt onder het genre drama, maar daarbij ook onder het genre misdaad. Op IMDb scoort deze film een 8,6.

3. Forrest Gump (1994)

Forrest Gump is een hele normale en bescheiden man, die op de een of andere manier toch betrokken is bij alle belangrijke gebeurtenissen in de jaren ‘60 en ‘70. Forrest Gump scoort een 8,8 op IMDb en staat hiermee op 3 in deze lijst. Deze film won 6 Oscars, waaronder die van Beste Film en Beste Acteur.

2. The Godfather (1972)

Met een 9,2 op IMDb staat deze film nét niet op nummer 1, maar hij komt wel heel erg dicht in de buurt. Deze klassieker uit 1972 gaat over de maffia en onderwereld. Deze film heeft twee vervolgen; The Godfather: Part II (ook beschikbaar op Netflix) en The Godfather: Part III (helaas niet beschikbaar op Netflix).

1. The Shawshank Redemption (1994)

Deze film is niet alleen de beste film in het genre drama, maar de beste film aller tijden. Deze film heeft namelijk een 9,3 op IMDb. De film vertelt het verhaal van de van moord beschuldigde Andy Dufresne, die een nieuw leven opbouwt in de Shawshank-gevangenis. Iedereen zou deze klassieker een keer gezien moeten hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.